Κώστας Κετσετζόγλου

Ο Μπογέ πρέπει να γίνει ο επόμενος… Γκάλο

Ο Κώστας Κετσετζόγλου τονίζει στο sport-fm.gr την ανάγκη να αξιοποιήσει η ΑΕΚ την ποιότητα του Λούκας Μπογέ, όπως κάνει εσχάτως και με τον Ροντρίγκο Γκάλο.

Εκτός από την αγωνιστική βελτίωση της ΑΕΚ στους τελευταίους αγώνες είναι δεδομένο ότι έχει γυρίσει λίγο και η τύχη. Χρειάζεται κι αυτή, το θυμόμαστε από πέρυσι. Δεν ξεκίνησε καλά η ΑΕΚ με τον Κισσαμικό όμως κατάφερε να σκοράρει με την πρώτη ευκαιρία που δεν θα ήταν ευκαιρία αν γινόταν τον… Δεκέμβριο, όταν δεν έπαιζε ο Γκάλο, ο Τσιντώντας έκανε το καθήκον στην μία αλλά πολύ καλή ευκαιρία του Κισσαμικού για το 1-1 και μετά η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και έκανε τα πράγματα πανεύκολα. Κακά τα ψέμματα αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για πολλά πολλά όμως πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα παιδιά πως αν μπουν έτσι μπλαζέ σε αγώνα με αντίπαλο Α Εθνικής θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μετά την ευκαιρία του Κισσαμικού και μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ τίμησε και το όνομα της και τον αντίπαλο και βέβαια τους λίγους αλλά πολύ καλούς που πήγαν στο ΟΑΚΑ να δουν το ΑΕΚ - Κισσαμικός.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι ο Ουζουνίδης φαίνεται ότι μονιμοποιεί το 3-1-4-2 αφού έστησε έτσι την ομάδα ακόμη και εναντίον του Κισσαμικού και μάλιστα χωρίς η ομάδα της Κρήτης να παίζει με 3 πίσω. Αν το πιστεύει καλά κάνει και το χρησιμοποιεί όπως καλά έκανε και το άλλαξε. Αυτό είναι το σωστό. Το χειρότερο είναι να μην κάνεις τίποτα και να περιμένεις τα πράγματα να αλλάξουν μόνα τους. Τώρα το αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να τα καταφέρει και στα δυσκολότερα ματς, που έρχονται, θα το δούμε στο γήπεδο. Σημασία έχει πως στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει 3 νίκες με 12 - 0 γκολ. Και πάμε παρακάτω.

Σε ατομικό επίπεδο ο Κρίστιτσιτς έδειξε απλά ότι είναι έτοιμος να πάρει την φανέλα στο σπίτι όπως ήταν αναμενόμενο. Αρκετά προετοιμάστηκε, έβαλε και το πρώτο του γκολάκι είναι πανέτοιμος. Ο τρόπος που δίνει ισοροπία στο παιχνίδι είναι απίστευτος. Είναι ακριβώς αυτό που δεν είχε η ΑΕΚ όχι φέτος αλλά όλα τα χρόνια που στηρίχτηκε κυρίως στο δίδυμο Σιμόες - Γιόχανσον με λίγο από Γαλανόπουλο και Κονέ πέρυσι και νομίζω πως ο Κρίστιτσιτς πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο πήχης για τα αμυντικά - κεντρικά χαφ της ΑΕΚ.

Ο Γκάλο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι είναι ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας. Αυτός που δημιουργεί με ένα τρόπο που έλειψε από την ομάδα στον πρώτο γύρο όταν δεν έπαιζε. Ποτέ δεν έπαψε να είναι ποιοτικός παίκτης και ο ίδιος ο Ουζουνίδης είχε πει μετά το ματς στο Γιάννενα ότι δεν έπαιζε περισσότερο επειδή έτσι αποφάσιζε ο προπονητής. Η διαφορετική απόφαση του στα τρία τελευταία παιχνίδια ευνόησε τον ίδιο αλλά κυρίως την ΑΕΚ. Μακάρι σύντομα να γίνει το ίδιο με τον Μπογέ. Να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί αυτός ο πολύ ταλαντούχος παίκτης που υπενθυμίζω ότι ήρθε στην ΑΕΚ επειδή ο Ουζουνίδης ενώ είχε “κόψει” αρκετούς παίκτες ακόμη και επιπέδου Μπούργκι είπε το “ναι” για τον Μπογέ σε πέντε λεπτά. Ηταν ο παίκτης που ενέκρινε πιο γρήγορα από όλους από την ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ. Πρέπει να πάρει προσωπικά το θέμα να γίνει ο Μπογέ ο επόμενος Γκάλο. Δεν μπορεί παίκτης με αυτά τα στοιχεία να έχει τόσο μικρή συμμετοχή στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x