Κώστας Κετσετζόγλου

Το πρωτάθλημα του Τσαμούρη και η «θεία δίκη» για τον… βολεϊμπολίστα

Ο Κ. Κετσετζόγλου γράφει για το εμβληματικό χειρουργείο στη Λαμια, την επιστροφή του... «κακού διαιτητή» για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και την στημένη συνέντευξη που δεν στήθηκε από τον Ντέμη

Μπορεί να υπάρξει “θεία δίκη” αλλά αυτός που την… υπέστη να κέρδισε κι αυτός κάτι; Ναι, το είδαμε χθες. Ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις πόντους. Πανηγύρισαν όλοι σαν μικρά παιδιά. Διατήρησαν την πρώτη θέση και την απόσταση από τους διώκτες τους. Ομως αυτό που είδαμε ήταν “θεια δίκη”. Ο παίκτης που το βράδυ της Κυριακής βγήκε να παίξει την κασέτα στην στημένη συνέντευξη που έδωσε στον Ντέμη και να ξαναπεί εμμέσως ξανά την ΑΕΚ κλέφτη ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης διαιτητικής σφαγής, της μεγαλύτερης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ κλοπής που έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Με έναν διαιτητή που είδε μπροστά στα μάτια του αυτό το απίθανο χέρι σε… φυσική θέση μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι του κλαψιάρη Βιεϊρίνια που τον κλέψανε και έδειξε “παίζετε”. Ο ΠΑΟΚ γλύτωσε το γκολ και παρά την τραγική του εμφάνιση κατάφερε στην πορεία να βρει αυτός ένα γκολ και να πάρει τη νίκη - ντροπή. Και η θεία δίκη δεν σταμάτησε εκεί. Αυτοί που μας έκαναν επίδειξη δήθεν αντρισμού και εντιμότητας κατηγορώντας την ΑΕΚ επειδή δεν δέχτηκε να μετρήσει υπό την απειλή όπλου ένα άκυρο γκολ μιάμιση ώρα μετά την… ακύρωση του ώστε να πάρουν και πρωτάθλημα μετά το κύπελλο με γκολ οφσάιντ απλά γελοιoποιήθηκαν.

Πριν ακόμη συνειδητοποιήσουμε τι είδαμε στη Λαμία πήραν σβάρνα με προπονητές, παίκτες, παράγοντες και δημοσιογράφους όσα μέσα έχουν πρόσβαση και έκαναν ότι έκανε επί σειρά ετών το ίνδαλμα τους. Ο κανονικός… Ολυμπιακός. Με ένα επιθετικό φάουλ που το ήθελαν… κόκκινη κάρτα, ένα πλάγιο που δόθηκε ανάποδα και δυο κίτρινες που πήρε ο Κάνιας που χτύπαγε με χέρια και πόδια προσπάθησαν να εξισώσουν τον ορισμό της ντροπής με απλά διαιτητικά λάθη που κάποια δεν ήταν κιόλας αφού τα βλέπουμε σχεδόν κάθε Κυριακή να συμβαίνουν στα γήπεδα υπέρ και σε βάρος όλων.

Απέτυχαν και το μόνο που μένει είναι η γελοιοποίηση κάποιων “πεφωτισμένων απόστολων” της διαφορετικότητας του ΠΑΟΚ που έσπευσαν να πάρουν έτοιμες τις φάσεις από το non paper για να κάνουν ότι κορόιδευαν. Να προσπαθήσουν να πείσουν όπως έκανε 20 χρόνια το πρότυπο της φυλής ότι ο Τσαμούρης ήταν απλά ένας κακός διαιτητής. Ασπρισαν τα μαλλιά μας να ακούμε αυτή την αστεία δικαιολογία, φαίνεται πως κάποιοι κρατούσαν σημειώσεις.

Αυτοί που βάφτισαν κλεψιά το αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε χώρα ακόμη και της Αφρικής, πλην Σομαλίας όπου το άκυρο γκολ Βαρέλα θα μέτραγε αφού εκεί τα όπλα σπάνια μένουν στις θήκες, γελοιοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για να καλύψουν το… ακάλυπτο. Λείπει μονο η πάλαι ποτέ δήλωση του Δημητρόπουλου στον Πρωταθλητή μετά το έπος της Φιλαδέλφειας: Αδίκησα τον Ολυμπιακό, έδωσα τα… σπόρια στην ΑΕΚ! Ειναι βέβαια νωρίς. Ο Καλφόγλου είχε δώσει τους… όρκους αρκετές μέρες μετά που έδωσε το κύπελλο στο ΠΑΟΚ. Να περιμένουμε…

Δεν γράφω σχεδόν ποτέ για τον εαυτό μου αλλά χθες αισθάνθηκα ακόμη καλύτερα μαζί του που πέρυσι μετά το Λαμία - ΑΕΚ 0-1 έγραψα απλά ότι η ΑΕΚ ευνοήθηκε με το πέναλτι εκτός περιοχής χωρίς να αναφερθώ στο πέναλτι του Μάνταλου που δεν είχε δοθεί νωρίτερα ή στην αποβολή του παίκτη της Λαμίας που χαρίστηκε στις αρχές του Β ημιχρόνου όταν δεν δόθηκε η δεύτερη κίτρινη.

Ευνοήθηκε η ΑΕΚ και όπως θυμάστε ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Χθες όμως δεν μιλάμε απλά για εύνοια. Χθες γράφτηκε ιστορία. Γιατί το πέναλτι που ΔΕΝ δόθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ είναι εμβληματικό. Είναι από αυτά που γράφουν την ιστορία της βρώμικης πλευράς του ποδοσφαίρου. Και ο Θωμάς, που τον χρησιμοποιούν για την προπαγάνδα τους χωρίς να ντρέπονται ενώ ξέρουν από πρώτο χέρι ότι και να ήθελε δεν μπορεί, σίγουρα θα αισθάνθηκε περήφανος βλέποντας πως υπάρχουν νέα παιδιά που θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές του δικού του “αριστουργήματος”. Γιατί ο Τσαμούρης χθες πέρασε στην ιστορία. Έγινε σύμβολο σαν τον Παπουτσέλη και έφτασε επίπεδο Δημητρόπουλου.

Σε επίπεδο δηλαδή που ένας διαιτητής δεν κάνει λάθος που μπορεί με πολύ καλή διάθεση να θεωρηθεί από κάποιους έστω αφελείς ως ανθρώπινο αλλά ξέρει και ο ίδιος πως κανείς δεν θα πιστέψει ότι δεν είδε και δεν θα τον υποστηρίξουν ούτε αυτοί που ευνοήθηκαν. Κι όμως το κάνει. Κι αυτό είναι ένα μηνυμα. Τριπλό. Στον Σαββίδη πως επιτέλους έπιασε τόπο αυτό που προσπαθεί να κάνει εδώ και ένα χρόνο, στη Λαμία πως ότι και να κάνει έχει χάσει όπως και έγινε τελικά και στους υπόλοιπους διαιτητές ότι πλέον ο πήχης είναι ψηλά.

Είναι μια σφαγή που θα μείνει στην ιστορία. Και όλοι θα θυμούνται αυτό το πρωτάθλημα όπως το πρωτάθλημα του Παπουτσέλη. Μόνο που αυτοί που μπορούν πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην τολμήσει να διανοηθεί κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ με τα πολλά λεφτά για σκόρπισμα, ότι μπορεί το πρωτάθλημα του Τσαμούρη να έχει την συνέχεια που είχε αυτό του Παπουτσέλη για το πρότυπο της… φυλής που 20 χρόνια ζούσε καλά και όλοι οι άλλοι χειρότερα. Ούτε για αστείο.

Επειδή στην αρχή ανέφερα ότι η συνέντευξη του Βιεϊρίνια ήταν στημένη να ξεκαθαρίσω πως δεν θεωρώ ότι στο… κόλπο ήταν ο Ντέμης ή πολύ περισσότερο ότι την έστησε αυτός. Απλά χρησιμοποιήθηκε. Θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε ο Τσακίρης, που τον ξέρει καλύτερα, στο facebook. Πήγε να κάνει κάτι που δεν το χει καθόλου, μια συνέντευξη, και εκτέθηκε. Εκμεταλεύτηκαν οι οργανωτές της συνέντευξης το ότι ο Ντέμης είναι ο… Ντέμης, το ότι είναι πάντα υπέρ των παικτών, το ότι από τότε που απέτυχε ως παράγοντας δεν γουστάρει τους παράγοντες, το ότι προσπαθεί να τον λένε αντικειμενικό προτιμώντας να λέει τα στραβά της ΑΕΚ και όχι των άλλων και το ότι δεν μπορεί να καταλάβει την ώρα που λέει ή δεν λέει κάποια πράγματα το πόσο αντίκτυπο έχουν… Το είχε και ως πρόεδρος στις συνεντεύξεις που δεν ήταν προετοιμασμένες, το είχε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, το έχει και με τη νέα ιδιότητα του τηλεπαρουσιαστή. Τρανό παράδειγμα το «αν τα παιδιά θέλουν πρωτάθλημα να γίνουν Ολυμπιακοί ή Παναθηναϊκοί».

Το πρώτο λάθος στη συνέντευξη είναι που είπε ότι είναι ΑΕΚ κάνοντας την ερώτηση για το “κλέφτες” στον… βολεϊμπολίστα αρχηγό του ΠΑΟΚ οπότε έφτιαξε με το “καλημέρα” ένα δίπολο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Δεν εισαι ΑΕΚ εκείνη την στιγμή, είσαι ο παρουσιαστής εκπομπής και παίρνεις συνέντευξη από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να το πεις ιδίως αν δεν έχεις σκοπό να κοντράρεις στα κρίσιμα σημεία. Κι ενώ ο μακρυχέρης έλεγε ότι είχε εκπαιδευτεί να λέει από το βράδυ της 11ης Μαρτίου ο Ντέμης έχοντας δηλώσει ΑΕΚ απλά τον παρακολουθούσε και χωρίς να το θέλει τον αβαντάριζε.

Το χειρότερο σημείο της στημένης συνέντευξης είναι όταν ο Ντέμης προσπαθώντας να κάνει αυτό που είχε στο μυαλό του, δηλαδή να λύσει την… παρεξήγηση μεταξύ των παικτών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχοντας ήδη δεχτεί την εκπληκτική ατάκα του χερούκλα: “Δεν είπα ότι είναι κλεφτες αλλα ότι μου… έκλεψαν το πρωτάθλημα” είπε για να… δικαιολογήσει, αν είναι δυνατόν, στον Πορτογάλο… γκολκίπερ το ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν κατέβηκαν να παίξουν μιάμιση ώρα μετά κι ενώ χάρη στην μπούκα του πιστολέρο και των μπράβων ο έντρομος Κομίνης είχε μετρήσει το άκυρο γκολ στα… αποδυτήρια, το εξής απίστευτο: “Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και διοικήσεις από πίσω, και δεν θέλω να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό”. Υπονόησε δηλαδή ότι ο Μελισσανίδης δεν άφησε τους παίκτες της ΑΕΚ να κατέβουν.

Τι είναι αυτό ρε; Δηλαδή η μόνη αναφορά σε διοίκηση είναι για την διοίκηση της ΑΕΚ που σύμφωνα με τον Ντέμη που έχει δεχτεί όλη την προπαγάνδα του ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στους παίκτες να βγουν να παίξουν τις καθυστερήσεις με σκορ 1-0 ενώ στην διακοπή λόγω μπούκας όπλου και μπράβων ήταν 0-0 κι ο Μπάρκας εκτελούσε ελεύθερο για το οφσάιντ που είχε καταλογίσει έστω και με καθυστέρηση ο Κομίνης με υπόδειξη του επόπτη. Αφήνουμε το ότι παρά τα παραμύθια της προπαγάνδας του ΠΑΟΚ ουδείς Κομίνης έδωσε εντολή συνέχισης του αγώνα όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε και στο φύλλο αγώνος και στην κατάθεση του στον αθλητικό δικαστή και πάμε στο προφανές. Ρε Ντέμη ακόμη κι ο Μένιος Φουρθιώτης που έφυγε κι έπεσε η τηλεθέαση να ήταν εκεί και να έκανε την συνέντευξη θα τόλμαγε να ρωτήσει:

Εσύ χρυσοχέρη μου θα έμπαινες να παίξεις αν έμπαινε ο Μελισσανίδης με όπλο, προσπαθούσε να επιτεθεί σε διαιτητή και αντιπάλους και μετά από μιάμιση ώρα μέτραγε στα… αποδυτήρια το γκολ που είχε ακυρωθεί στο γήπεδο και έχανες 1-0; Ο Ντέμης, που ακόμη θεωρείται για κάποιους το πρότυπο μηδενικής ανοχής στη βία όχι δεν είπε τίποτα τέτοιο αλλά στην ουσία έδωσε δίκιο στους ενόχους που ακόμη όλη η Ευρώπη τους συζητά μόνο για αυτό. Οχι επειδή του είχαν πει να το κάνει αλλά επειδή απλά δεν το σκέφτηκε επειδή είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Κι έτσι αν δεν υπήρχε ο Κονέ στο στούντιο να απαντήσει στον μπλοκέρ του ΠΑΟΚ η επιτυχία αυτών που έστησαν την συνέντευξη εκμεταλλευόμενοι τον Ντέμη ως πρώην σημαία και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ θα είχαν 100% επιτυχία. Ο Παναγιώτης τους έκοψε την χαρά.

Τα είπε όπως θα τα έλεγαν όλοι όσοι ήταν στην πλευρά της ΑΕΚ εκείνη την βραδιά και δεν ήταν μόνο ΑΕΚτζήδες. Μόνο ένα πράγμα θα άλλαζα σε αυτά που είπε ο Παναγιώτης. Πράγματι ο Σαββίδης έκανε ένα λάθος, το πλήρωσε με ήττα 0-3 και αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ αλλά ΔΕΝ έχασε το πρωτάθλημα από αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και η ΑΕΚ τέσσερα λεπτά αργότερα θα έφευγε από την Τούμπα πρώτη με δύο βαθμούς διαφορά και πέντε παιχνίδια εύκολα να απομένουν. Απόδειξη πως μόνο στην Κέρκυρα έχασε βαθμούς όπου οι παίκτες πήγαν με… σαγιονάρα έχοντας πανηγυρίσει ήδη το πρωτάθλημα.

Πάλι θα το έπαιρνε στην ισοβαθμία ακόμη και με το Χ στην Κέρκυρα όμως ποιος πιστεύει στα αλήθεια ότι αν παιζόταν ακόμη το πρωτάθλημα δεν θα νίκαγε την πεσμένη Κέρκυρα; Αν ο Σαββίδης δεν έκανε μπούκα λοιπόν η ΑΕΚ θα έφευγε με το 0-0 και θα έπαιρνε το πρωτάθλημα χωρίς να χρειάζεται κανένα επιπλέον βαθμό η ίδια ούτε να αφαιρεθεί βαθμός από τον ΠΑΟΚ που ήδη είχε πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς με την σκανδαλώδη απόφαση της επιτροπής Σκουτέρη για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Αυτή είναι η ιστορία και δεν αλλάζει με στημένες συνεντεύξεις διεθνών… πετοσφαριστών. Η “θεία δίκη” ήρθε σε χρόνο ρεκόρ. Με τις υπέροχες φωτογραφίες με θέμα “το χέρι” που παίζουν παντού στα social και έκαναν τον Βιεϊρίνια διάσημο και σε κόσμο που δεν ξέρει καν που παίζει. Καλή συνέχεια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x