Κώστας Κετσετζόγλου

Χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι και η ΑΕΚ και οι παίκτες της

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τέτοια ΑΕΚ. Πρώτα και πάνω από όλα ήταν σοβαρή κόντρα στον Ατρόμητο. Με υπευθυνότητα, με πάθος, με άρνηση στην ήττα. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Μπορεί να έφαγε τα τρία και να γλύτωσε άλλα τόσα με Έλληνα διαιτητή ο Σπανός αλλά τουλάχιστον είχε πείσει τον Κάναντι να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα. Και είδε και τον Χούμπελ χθες το πρωί και όπως είπε ο ίδιος του έδωσε και… δίκιο. Τι άλλο να κάνει; Να μπει να παίξει; Έβαλε 7 δικούς του, 3 του ΠΑΟΚ και 1 του Λουτσέσκου, έφαγε τρία και ένα στο Περιστέρι τέσσερα και τέλος. Με μιάμιση ευκαιρία σε δύο ματς δεν πας πουθενά. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα επέστρεφα το Αιγυπτιακό παλτό Τετάρτη πρωί πρωί στον Σαββίδη. Για κανένα 5Χ5 με την παρέα είναι πρώτος. Κρίμα να τον πληρώνει… τιμωρημένο. Πάμε παρακάτω…

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τέτοια ΑΕΚ. Πρώτα και πάνω από όλα ΣΟΒΑΡΗ. Με υπευθυνότητα, με πάθος, με άρνηση στην ήττα. Αυτά τα στοιχεία που έλειψαν φέτος όχι μόνο σε ήττες αλλά και σε παιχνίδια που η ΑΕΚ νίκησε εμφανίστηκαν την κατάλληλη στιγμή. Γιατί κακά τα ψέματα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο αν δεν πήγαινε καλά θα μπορούσε να αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα της φετινής ομάδας. Τελικά… παραπήγε καλά.

Η πρόκριση ήταν το βασικό ζητούμενο αλλά η ΑΕΚ είχε ανάγκη μια τέτοια εμφάνιση σαν αυτή. Και όχι μόνο η ΑΕΚ αλλά και πολλοί παίκτες της και ιδίως οι βασικοί πρωταγωνιστές της νίκης. Ο Μάνταλος και ο Λιβάγια. Δυο παίκτες που μπορούν και πρέπει να κάνουν τόση διαφορά όση έκαναν σε αυτό το ματς. Γιατί μπορούν. Και πρέπει να βρίσκουν το κίνητρο σε κάθε παιχνίδι και όχι μόνο σε ένα ζωής και θανάτου όπως αυτό με τον Ατρόμητο. Δεν λέω ότι δεν θέλουν. Σε καμία περίπτωση. Όμως για παίκτες από τους οποίους η ομάδα περιμένει πολλά επειδή μπορούν να τα δώσουν δεν φτάνει μόνο να θέλουν. Πρέπει και να το κάνουν.

Αυτοί οι δύο μαζί με τον Πόνσε που όταν δεν βάζει γκολ είναι είδηση, πάλι έβαλε το πρώτο που είναι πάντα το κρισιμότερο, κι εγώ πιστεύω και τον Μπογέ που πιστεύω δεν έπαιξε για λόγους τακτικής, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Είναι η ώρα. Κι αν έχουν και τις κάθετες του Κρίστιτσιτς από πίσω μαζί με τον Σιμόες να δίνει ασφάλεια σε ενδεχόμενες ενέργειες με ρίσκο ότι θα κόψει την αντεπίθεση μπορούμε να δούμε και μπάλα και αποτελέσματα. Αρκετά αδίκησε αυτή ομάδα τον εαυτό της. Allegria που έλεγε κι ο Μανόλο. Πάμε. Με χαρά και αισιοδοξία. Ότι έγινε έγινε. Κοιτάμε μπροστά. Ένα δυνατό φινάλε μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά. Και το κύπελλο ιδίως αν είναι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ στην τετράδα είναι τεράστια πρόκληση για εξιλέωση. Δεν είναι πρωτάθλημα αλλά έχει δόξα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x