sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κηφισιά 2023/24: Ήρθε για -να δείξει πως μπορεί- να μείνει!

Η Κηφισιά κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας και το sport-fm.gr σκιαγραφεί το προφίλ της.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: KIFISIA FC / Tourette Photography

Μέχρι το 2021 δεν είχε παίξει καν σε επαγγελματική κατηγορία, μέσα σε μια διετία όμως κατάφερε να βρει τον δρόμο της μέχρι το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Κηφισιά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Stoiximan Super League, θέλοντας να αποδείξει πως η ιστορική άνοδος από τη Super League 2 δεν ήταν συγκυριακή.

Όπως αναμενόταν, το κλαμπ των βορείων προαστίων έχει προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ, θέλοντας να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρόστερ προκειμένου αυτό να είναι ανταγωνιστικό και να επιτύχει τον στόχο της παραμονής στα σαλόνια.

Οι αλλαγές ξεκίνησαν από τον πάγκο, όπου ο Γιάννης Αναστασίου αντικατέστησε τον Γιώργο Πετράκη, προερχόμενος από μία θετική διετία στον Παναιτωλικό.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει μέχρι τώρα 15 μεταγραφές, με εκείνες των Αλμπέρτο Μποτία, Σωτήρη Νίνη, Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, Όγκμουντουρ Κρίστινσον και Γιάννη Μασούρα να ξεχωρίζουν. Σημαντική και η πρόσληψη του πολύπειρου Γιώργου Κασναφέρη στη θέση του συμβούλου της διοίκησης.



Συνεχίζουν δε μερικοί βασικοί συντελεστές των επιτυχιών των προηγούμενων ετών, όπως ο Ανδρέας Τετέι, ο Αντώνης Παπασάββας, ο Νίκος Πέιος και ο Νίκος Βαφέας, αν και αποχώρησαν μπόλικοι ποδοσφαιριστές που πέρυσι έκαναν γεμάτη σεζόν – με κυριότερο παράδειγμα τον Μιχάλη Κουϊρουκίδη, που πήγε στον Λεβαδειακό.

Ως έδρα, οι νεοφώτιστοι θα χρησιμοποιούν την Καισαριανή, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την 3η αγωνιστική – με την Κηφισιά να δίνει τα πρώτα της δύο ματς εκτός έδρας.

Τι έκανε το καλοκαίρι (1-2-1): Σε δύο μέρη διεξήχθη η προετοιμασία της Κηφισιάς, που ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα. Εκεί, το πρώτο φιλικό δείγμα γραφής ήταν μία ήττα, 1-0, από τον Εθνικό Άχνας. Ακολούθως, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μετέβη στην Ολλανδία, όπου αντιμετώπισε δυνατότερους αντιπάλους. Ενάντια σε Ουτρέχτη και Γκόου Αχέντ Ιγκλς, κατάγραψε δύο ισοπαλίες, 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, ενώ μεσολάβησε και το 2-0 εις βάρος της Φρανκ Μποράν.

Τα αποτελέσματα: Εθνικός Άχνας (0-1), Ουτρέχτη (1-1), Φρανκ Μποράν (2-0), Γκόου Αχέντ Ιγκλς (2-2).

Μεταγραφές



ΗΡΘΑΝ: Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (Βόλος), Όγκμουντουρ Κρίστινσον (Ολυμπιακός), Εμάνουελ Σάκιτς (Ιωνικός), Λούκα Τσάπαν (Χόνβεντ), Γιάννης Μασούρας (Μιέτζ Λέγκνιτσα), Γιάννης Νικοπολίδης (Λαμία), Φαμπιέν Αντούνες (Ιωνικός), Θοδωρής Αντωνόπουλος (Πανιώνιος), Σωτήρης Νίνης (ΠΑΣ Γιάννινα), Αλμπέρτο Μποτία (Αλ Γουέχντα), Τζακ Ιπαλίμπο (Στρομσγκόντσετ), Παύλος Παντελίδης (Θύελλα Ραφήνας), Αλέξανδρος Παρράς (ΑΕΚ Β΄), Λούμορ Αγκμπενιένου (ελεύθερος), Ματέους Κρισιούμα (Φαρούλ).



ΕΦΥΓΑΝ: Στέλιος Ποζατζίδης (Athens Kallithea), Μιχάλης Αγριμάκης (Ιωνικός), Μιχάλης Κουϊρκουκίδης (Λεβαδειακός), Κυριάκος Μαζουλουξής (Χανιά), Μανώλης Καλλέργης (ελεύθερος), Γιάννης Σωτηράκος (ελεύθερος), Μεντί Ταλάλ (ελεύθερος), Γκαέλ Ντιμπόνγκ (ελεύθερος), Ευθύμης Παυλάκης (ελεύθερος), Τζόζεφ Να (ελεύθερος), Λεωνίδας Ποζατζίδης (ελεύθερος), Κώστας Παναγιώτου (ελεύθερος), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (ελεύθερος), Νταμιάν Γκίνι (ελεύθερος), Ντίλαν Σέις (ελεύθερος).

ΣΥΝ
Πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, ομάδων δηλαδή που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία, συναντάμε ενθουσιασμό που φυσικά δεν δύναται από μόνος του να φέρει την επιτυχία, ωστόσο αποτελεί κινητήρια δύναμη που μπορεί να δώσει ώθηση. Στα υπέρ η πρόσληψη του μαθημένου στη Stoiximan Super League, Γιάννη Αναστασίου, καθώς και η απόκτηση παικτών με εμπειρία από την κατηγορία και με περάσματα από μεγάλες ομάδες.



ΠΛΗΝ
Κακά τα ψέματα, κάθε αρχή και δύσκολη. Σαν ομάδα, η Κηφισιά στερείται της εμπειρίας από το υψηλότερο επίπεδο, ενώ στοίχημα αποτελεί και το πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια μια ομάδα με νέο προπονητή και πολλούς καινούργιους παίκτες. Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθεί το γεγονός ότι οι νεοφώτιστοι θα χρησιμοποιούν ως έδρα τη Ριζούπολη και όχι το μικροσκοπικό Ζηρίνειο.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-3): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Μποτία, Παρράς, Παπασάββας, Αντούνες, Νίνης, Αντερέγκεν, Τετέι, Κρισιούμα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Αναστασίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x