sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι Λαμία, τι Καισαριανή, η Κηφισιά δεν χάνει!

Παρότι έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα δύο γήπεδα σε δύο διαφορετικούς νομούς, η Κηφισιά παραμένει αήττητη ως γηπεδούχος στη Stoiximan Super League.

Κηφισιά: Εντός έδρας αήττητη στη Stoiximan Super League

Εκ των 14 ομάδων που μετέχουν φέτος στη Stoiximan Super League, μονάχα οι πέντε έχουν καταφέρει να διατηρηθούν αλώβητες στο γήπεδό τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ήδη χάσει τουλάχιστον μία φορά σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο αντίστοιχα, όπως και ο Άρης αλλά και ο ΟΦΗ.

Όσον αφορά λοιπόν στους αήττητους, μπορεί να φαντάζει κάπως λογικό να παραμένουν απόρθητες η OPAP Arena και η Τούμπα, την ώρα που Ατρόμητος και Πανσερραϊκός επίσης έχουν καταφέρει να διατηρήσουν απόρθητα τα γήπεδά τους – με τους νεοφώτιστους να έχουν παίξει και σε εκείνο του ΠΑΟΚ ως γηπεδούχοι.

Ποια ομάδα μένει για να συμπληρωθεί η πεντάδα; Μα φυσικά η Κηφισιά, που στην πρώτη της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία έχει καταφέρει να μείνει αήττητη σε πέντε ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος.

Το παράδοξο είναι πως μιλάμε για μια ομάδα που... πηγαινοέρχεται μεταξύ Καισαριανής-Λαμίας και τούμπαλιν λόγω διαφόρων εργασιών που έγιναν κατά καιρούς προκειμένου το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ούτως ώστε να φιλοξενεί αναμετρήσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Ένα γήπεδο το οποίο ο σύλλογος των βορείων προαστίων γνωρίζει καλά και που αποτέλεσε το... ορμητήριό του τα χρόνια της μετάβασης από τη Γ' κατηγορία στα σαλόνια.



Αναλύοντας τα πέντε ματς που η Κηφισιά έχει καταφέρει να μείνει αήττητη ως γηπεδούχος, βρίσκουμε μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες. Ναι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν χάνει αλλά δεν... νικάει κιόλας θα πει κανείς, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα σύνολο που βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο ψηλά και που προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές τόσο στο ρόστερ, όσο και στον πάγκο.

Από τα πέντε αυτά ματς, οι Κηφισιώτες έχουν δώσει δύο στη Λαμία και τρία στην Καισαριανή. Στο ΔΑΚ της πρώτης έχει καταγραφεί και η μοναδική νίκη, εκείνο το 2-1 εις βάρος του Ατρομήτου την 1η Σεπτεμβρίου.

Η συνέχεια δόθηκε 16 ημέρες αργότερα στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», με ένα ματς που πιθανότατα θα μνημονεύεται ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία των δύο ομάδων που συμμετείχαν.



Η Κηφισιά υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 3-0 μέχρι το 22' αλλά να μένουν με παίκτη λιγότερο λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2, δέχτηκαν γκολ-μαχαιριά στο 77' αλλά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να φτάσουν σε μια μεγαλειώδη ισοφάριση με τέρματα στο 90+6' και στο 90+11'!

Η πρώτη απόδειξη πως η ομάδα των βορείων προαστίων δεν πρόκειται να πουλήσει φτηνά το τομάρι της...

Ο εντός έδρας αγώνας με τη Λαμία στις 27 Σεπτεμβρίου είχε πολύ πιο μαζεμένο σκορ σε σχέση με εκείνο ενάντια στους Σερραίους, ωστόσο το σασπένς ήταν αντίστοιχο.



Στο 84' οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν την Καισαριανή και φάνηκε πως θα έπαιρναν το διπλό, όμως μία... φωτοβολίδα του Λούμορ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε να διαμορφώσει το τελικό 1-1 και να κρατήσει αήττητη εντός έδρας την ομάδα του Αναστασίου.

Το σερί είχε αρχίσει να παίρνει μορφή. Πάνω βέβαια που συνήθισαν το δασώδες τοπίο του Υμηττού οι νεοφώτιστοι, έπρεπε να το αφήσουν εκ νέου και να πάνε ξανά στη Λαμία για να υποδεχτούν τον ΟΦΗ στις 22 Οκτωβρίου.

Οι Κρητικοί προέρχονταν από έξι ματς χωρίς ήττα και πήγαν ως φαβορί στη Φθιώτιδα, με την αποβολή του Ιπαλίμπο στο 36' να φαίνεται να απλοποιεί την αποστολή των παικτών του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Παρ' όλα αυτά, η Κηφισιά άντεξε, κι ας πήγαν όλα να γκρεμιστούν στα τελευταία λεπτά, όταν ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι. Παρ' όλα αυτά, ο τρομερός φέτος Αναγνωστόπουλος είπε βροντερό «όχι», αποκρούοντας την εκτέλεση του Λουίς Φελίπε και κρατώντας το 0-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα και είναι μέχρι σήμερα το μοναδικό clean sheet της ομάδας στην κατηγορία!



Η επιστροφή στην Καισαριανή λοιπόν για το πολύ υψηλότερων απαιτήσεων ματς με την ΑΕΚ, πριν από μερικές ημέρες, έβρισκε τους νεοφώτιστους να προέρχονται από αήττητηο σερί τεσσάρων αγώναν εντός έδρας.

Ασφαλώς, το να σπάσει το σερί αυτό ενάντια στους νταμπλούχους έμοιαζε κάτι παραπάνω από πιθανό. Το αυτογκόλ του Σναϊντερλάν έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την Κηφισιά, όμως ο Βαφέας βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχει το δεύτερο φετινό του τέρμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 85' και επεκτείνοντας έτσι το αήττητο σερί!



Με την επόμενη ομάδα που θα επισκεφτεί την Καισαριανή να είναι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός του 5/5 εκτός έδρας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι νεοφώτιστοι θα πρέπει να παλέψουν εκ νέου σκληρά για να υπερασπιστούν το αήττητό τους. Με τα όσα έχουν δείξει ως τώρα πάντως, είναι δεδομένο μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή των «πρασίνων», που θα προέρχονται και από ταξίδι στη Γαλλία.

Κλείνοντας, αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός ότι και στα πέντε προαναφερθέντα ματς, είχαμε μίνιμουμ μια μεγάλη φάση στο τέλος. Και εξηγούμαστε. Στο 2-1 με τον Ατρόμητο, οι Περιστεριώτες μείωσαν στο 90'.

Ενάντια στον Πανσερραϊκό, είχαμε τέσσερα γκολ (!) από το 70' και μετά, ενώ στο 1-1 με τη Λαμία αμφότερα τέρματα μπήκαν μετά το 84'.

Στο 0-0 με τον ΟΦΗ καταγράφηκε το χαμένο πέναλτι των Κρητικών στο 88', με το γκολ του Βαφέα στο 85' ενάντια στην ΑΕΚ να κλείνει το 5/5 των αγώνων με σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο...

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι δεδομένο πως η Κηφισιά εντός φέτος... δεν χάνει! Ακόμα κι αν πάει το ματς στο 90' και είναι πίσω με ένα και δύο γκολ. Το δε σασπένς, είναι εγγυημένο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x