Stoiximan Super League

Κράτησε τον ΟΦΗ στο μηδέν με λυτρωτή Αναγνωστόπουλο η Κηφισιά των δέκα παικτών!

Παρότι έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 36’, η Κηφισιά πήρε βαθμό (0-0) ενάντια στον ΟΦΗ, που έχασε πέναλτι στο 88’ με τον Λουίς Φελίπε.

Διατηρήθηκε το εντός έδρας αήττητο της Κηφισιάς, η οποία παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 36ο λεπτό, κράτησε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στο ΔΑΚ Λαμίας.

Οι Κρητικοί μάλιστα έχασαν πέναλτι στο 88ο λεπτό, όταν ο Λουίς Φελίπε είδε τον Αναγνωστόπουλο να πέφτει σωστά και να αποκρούει την εκτέλεσή του.

Ντεμπούτο με τους γηπεδούχους έκανε ο Σναϊντερλάν, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να διαμαρτύρεται για την αυστηρή αποβολή του Ιπαλίμπο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο μέρος.

Στον μυαλό του κόουτς



Σταθερά με 4-2-3-1 ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Αναγνωστόπουλο να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και τους Γκόμπελιτς, Βαφέα, Μποτία και Μασούρα στην άμυνα.

Σναϊντερλάν και Ιπαλίμπο βρέθηκαν στον άξονα, με Κρισιούμα, Ίλιεφ και Μπιφουμά πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Από την άλλη, ο Βάλντας Νταμπράουσκας πορεύτηκε με 3-4-1-2, έχοντας τον Μπάουμαν στην εστία και τους Λαμπρόπουλο, Καρώ και Βούρο τριάδα στην άμυνα. Λάρσον, Γκλάζερ, Γκαγέγκος και Αμπάντα αποτέλεσαν τα χαφ, με τον Τοράλ πίσω από Ντίκο και Λουίς Φελίπε.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του αγώνα όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Κρητικούς. Στο 13’, ο Ντίκο έσπασε την μπάλα στον Λουίς Φελίπε αλλά εκείνος έστειλε άουτ την μπάλα από πλεονεκτική θέση.

Η Κηφισιά απάντησε στο 20’, με τον Κρισιούμα να σουτάρει από τα δεξιά και τον Μπάουμαν να αποκρούει σε κόρνερ.

Οι Κρητικοί απείλησαν ξανά στο 29’ με κεφαλιά του Ντίκο που σταμάτησε ο Αναγνωστόπουλος, ενώ στο 36’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Βεργέτη να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ιπαλίμπο για μαρκάρισμα στον Λάρσον – με την απόφαση πάντως να είναι τουλάχιστον αυστηρή.



Ένα άστοχο σουτ του Σναϊντερλάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποτέλεσε την τελευταία αξιόλογη φάση πριν την ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Οι Κρητικοί μπήκαν αναμενόμενα δυνατά στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Ντίκο στο 54’ να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο ρυθμός παρ’ όλα αυτά άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθεια του Τοράλ στο 69’.

Ίδια κατάληξη είχε μια προσπάθεια του Νέιρα στο 81’, με τον ΟΦΗ να βρίσκει τεράστια ευκαιρία για να λύσει τον... Γόρδιο δεσμό στο 85’.



Ο Μποτία ανέτρεψε τον Λουίς Φελίπε μέσα στην περιοχή και του έδωσε την ευκαιρία να στήσει την μπάλα στη λευκή βούλα, όμως ο Βραζιλιάνος είδε τον τερματοφύλακα της Κηφησιάς να αποκρούει εντυπωσιακά το πέναλτί του!

Κάπως έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να παραμένουν αήττητοι εντός έδρας και τους Κρητικούς να χάνουν την ευκαιρία για ένα σημαντικό διπλό.

MVP: Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος κερδίζει επάξια τον τίτλο του κορυφαίου, έχοντας σώσει την ομάδα του αποκρούοντας πέναλτι στο 88’. Και εκτός αυτού πάντως, ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν σταθερότατος κάτω από τα δοκάρια και αποσόβησε κάθε κίνδυνο που παρουσιάστηκε.

Η... σφυρίχτρα: Μια απόφαση του Βεργέτη έφερε σφοδρές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους. Ο Έλληνας διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ιπαλίμπο θεωρώντας επικίνδυνο το μαρκάρισμα του Νιγηριανού στον Λάρσον, με το VAR να τον καλεί να ξαναδεί τη φάση αλλά τον ρέφερι να μην αλλάζει γνώμη. Αυστηρή η αποβολή, με την υπόδειξη του πέναλτι από την άλλη να είναι σωστή.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Κηφισιά (Γ. Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Μποτία, Μασούρας, Σναϊντερλάν (78’ Παπασάββας), Ιπαλίμπο, Κρισιούμα (78’ Τετέι), Ίλιεφ (46’ Τσάπαν), Μπιφουμά (65’ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς (90’ Λούμορ)

Στον πάγκο: Κρίστινσον, Παρράς, Πρίτσας, Νίνης

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος (83’ Μπάκιτς), Καρώ, Λάρσον, Αμπάντα (60’ Θοράρινσον), Τοράλ (70’ Μοσκέρα), Γκαγέγκος (70’ Ριέρα), Γκλάζερ, Ντίκο (60’ Νέιρα), Λουίς Φελίπε

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Αποστολάκης

Διαιτητής: Βεργέτης
Βοηθοί: Χριστάκογλου, Μηνούδης
4ος: Ανδριανός
VAR: Τσακαλίδης, Τριανταφύλλου

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x