sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κιλιάν Εμπαπέ: Το κρίσιμο σταυροδρόμι

Ταλέντο, ποιότητα, τέχνη, ολοκληρωμένος παίκτης ετών 22. Ωστόσο, ο τελευταίος χρόνος για τον Κιλιάν Εμπαπέ αποτέλεσε αφορμή ανησυχίας για το μέλλον του, παρά πραγματική πρόοδος.

Κιλιάν Εμπαπέ: Το κρίσιμο σταυροδρόμι

Είναι κατά πολλούς ο επόμενος που θα λάβει το χρίσμα της διαδοχής για τους κορυφαίου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Από το δίπολο του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Μέσι, πολλοί έχουν ποντάρει τα… λεφτά τους ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα δίνει τις δικές του μάχες με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που αυτή τη στιγμή είναι μακράν οι δύο κορυφαίοι στην ηλικία τους.

Εκτός πια κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει το θαύμα της και τους ενσωματώσει στο ίδιο ρόστερ. Άλλωστε, μόνο η «Βασίλισσα» είναι εκείνη που δείχνει ικανή να ενσαρκώσει ένα όνειρο που θα έστελνε για… φάρμακα τους φίλους της ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά, στην παραμυθένια ζωή του Κιλιάν Εμπαπέ υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Γάλλος, που τελικά ήταν ο μοιραίος των «τρικολόρ» στο Euro 2020, είναι μόλις 22 ετών, πριν από τρία χρόνια δαπανήθηκαν για την απόκτησή του 180 εκατ. ευρώ και όλο αυτό το διάστημα το όνομά του είναι στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας. Κατάσταση που εύκολα περιγράφεται, αλλά πολύ πιο δύσκολα μπορεί να τη φανταστεί κάποιος και πολύ περισσότερο μπορεί να τη διαχειριστεί, εφόσον τη ζει ο ίδιος.

Μια χρονιά στην οποία υπήρξαν περιστατικά που άρχισαν να φέρνουν στο φως μία πτυχή του εαυτού του, που καθ’ υπερβολή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σκοτεινή. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως να ευθύνονται και οι… κακές παρέες.

Το πρώτο «χαστούκι» από τον Άλμπα

Ανατρέχοντας στα πεπραγμένα της φετινής σεζόν, θα εντοπίσει κανείς τις πιο λαμπρές στιγμές του Κιλιάν Εμπαπέ στα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας, ωστόσο κόντρα στους Καταλανούς συνέβη ένα περιστατικό, του οποίου το περιέχομενο των όσων ειπώθηκαν προκάλεσε τις πρώτες υπόνοιες.

Η κόντρα ήταν με τον Ζόρντι Άλμπα στον οποίο ο νεαρός είπε κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Στον δρόμο θα σε σκότωνα, πραγματικά θα σε σκότωνα», κάτι που προκάλεσε την οργή του Ζεράρ Πικέ, που του φώναζε: «Ποιον θα σκοτώσεις; Ποιον θα σκοτώσεις;». Ωστόσο, η απάντηση του Ζόρντι Άλμπα ήταν το απόλυτο «καρφί»: «Μαθαίνει. Το παιδί μαθαίνει…», είπε ο έμπειρος μπακ, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Νεϊμάρ, τον οποίο είχε συμπαίκτη και ο τρόπος που έφυγε από την Μπαρτσελόνα, αλλά και η επιθυμία του να επιστρέψει, έδειξαν πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του και κυρίως για την ωριμότητά του. Ο Ζόρντι Άλμπα, λοιπόν, κατηγόρησε ουσιαστικά τον νεαρό Κιλιάν Εμπαπέ για αλαζονική συμπεριφορά, έχοντας επιρροή από τον Βραζιλιάνο σούπερ-σταρ. Για την αρνητική επιρροή συμφωνούν και μάλλον όχι τυχαία και τα γαλλικά media.



Η κόντρα με τον Ζιρού

Όλη η ιστορία του Ζιρού, ειδικά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του είναι γνωστή. Πάντα είναι το αουτσάιντερ στις επιλογές των προπονητών του, αλλά είναι αυτός που καταφέρνει και βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά. Ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ήταν εκείνος που έτρωγε το «ξύλο» για να κάνει τη δουλειά ευκολότερη για τους Εμπαπέ και Γκριεζμάν. Σε ένα από τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Euro, κόντρα στη Βουλγαρία μπήκε ως αλλαγή αντί του Καρίμ Μπενζεμά και σε αυτό το μισάωρο της συμμετοχής του, παρά το γεγονός ότι πέτυχε δύο γκολ, πρόλαβε να τσαντιστεί από το «χρυσό παιδί» του γαλλικού ποδοσφαίρου. «Έκανα πολλά τρεξίματα, αλλά η μπάλα δεν έφτανε σε μένα… Πρέπει να βρισκόμαστε καλύτερα», είχε πει ο Ζιρού με πολλούς ειδικούς να του δίνουν δίκιο. Μάλιστα, ο ίδιος ο Εμπαπέ παραδέχθηκε ότι τα όσα είπε δημόσια ο επιθετικός της Τσέλσι τον επηρέασαν. «Μίλησα με τον Ολιβιέ Ζιρού. Όλοι ξέρουν τι συνέβη. Η αλήθεια είναι ότι όντως επηρεάστηκα από αυτό, αλλά δεν θα το κάνουμε μεγάλο θέμα, γιατί είμαστε εδώ με τη Γαλλία. Περισσότερο το θέμα αφορά ότι είπε ό,τι είπε δημόσια, παρά το περιεχόμενο. Τον είδα στα αποδυτήρια, αλλά δεν είπε τίποτα σε μένα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.



Σφοδρές κατηγορίες από Ροτέν

Στο παιχνίδι των αρνητικών εντυπώσεων έχουν μπει και θρύλοι του γαλλικού ποδοσφαίρου, με τις ατάκες του Ζερόμ Ροτέν να είναι χαρακτηριστικές. «Κανένα πρόβλημα με το να είναι ηγέτης εντός γηπέδου ο Εμπαπέ. Το εγώ του όμως έξω από αυτό είναι ενοχλητικό. Ο Ντεσάν δεν μπορεί να το διαχειριστεί και πλέον αυτό είναι πρόβλημα», είπε πρόσφατα ο παλαίμαχος εξτρέμ που κατηγόρησε τον ομοσπονδιακό προπονητή ακόμα και για την επιλογή του να του δίνει την ευθύνη των στατικών φάσεων.

Η κακή απόδοση και το μέλλον

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να κρίνει πολλά για το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ. Νεότερα δημοσιεύματα συμφωνούν ότι η ανανέωση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς ο ίδιος δεν πείθεται από το πλάνο που του παρουσιάζει η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Με άλλα λόγια, το οικονομικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό το πρόβλημα το έχει λύσει από το πρώτο του συμβόλαιο με τους Παριζιάνους.

Ωστόσο, η απόδοσή του στο τρέχον Euro δείχνει ότι όλα όσα λέγονται και έχουν γραφτεί, εμπεριέχουν δόση αλήθειας κι αυτό δεν σχετίζεται καν με την αποτυχία του στο τελευταίο πέναλτι. Έχει συμβεί και στους καλύτερους κι ο εν λόγω είναι ένας από αυτούς. Πιθανότατα και το θέμα του συμβολαίου να έχει παίξει τον δικό του ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το κυριότερο είναι ότι ο ίδιος ο Εμπαπέ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι όχι μόνο για την καριέρα του.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x