sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κλεμάν Μισλέν: Ο επιθετικογενής μπακ που δεν μασάει ούτε από τον... Καβάνι

Βασικός στην «έκπληξη» Λανς, μπακ με επιθετικές αρετές, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2016 και γεμάτος κότσια κόντρα σε αστέρες. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τον Κλεμάν Μισλέν, που έφερε στην Ελλάδα η ΑΕΚ.

Κλεμάν Μισλέν: Αυτός είναι ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ

Πρόθυμη και έτοιμη να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια στο δεξί άκρο της άμυνάς της, φαίνεται πως είναι η ΑΕΚ, η οποία είδε το απόγευμα της Τετάρτης (4/8) τον Κλεμάν Μισλέν να έρχεται για χάρη της στην Ελλάδα, προκειμένου να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα».

Το εάν θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της «Ένωσης» ο 24χρονος επιθετικογενής μπακ, μένει να φανεί. Δεδομένο, όμως, είναι ότι αυτές υπάρχουν. Το sport-fm.gr παρουσιάζει το who is who του Πρωταθλητή Ευρώπης με την U19 της εθνικής Γαλλίας το 2016. Την πορεία του από την Τουλούζ μέχρι και τη συμμετοχή του -ως βασικός- στην εκπληκτική περυσινή πορεία της Λανς, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, το... παρελθόν του με τον Φιλίπ Μοντανιέ, καθώς και τους «τσαμπουκάδες» με τον Έντισον Καβάνι. Ενώ, ως... υστερόγραφο έχει και μία καλοκαιρινή πινελιά από Μύκονο.


Η επαγγελματική του πορεία


Γεννηθείς στις 11 Μαΐου του 1997 στην Μοντομπάν -πόλη που βρίσκεται στα 60 χιλ. βόρεια της Τουλούζης-, ο 24χρονος δεξιός μπακ άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Τουλούζ, στην πρώτη ομάδα της οποίας προβιβάστηκε το 2016.

Στις δύο πρώτες επαγγελματικές του σεζόν στην ομάδα της «ροζ πόλης» μέτρησε 20 συμμετοχές. Έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σε ένα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν 2018/19, ακολούθησε ο δανεισμός του στην Αζαξιό της 2ης κατηγορίας της Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 15 εμφανίσεις.



Με την ολοκλήρωση του δανεισμού και την επιστροφή του στην Τουλούζ το καλοκαίρι του 2019, πήρε τη μεταγραφή ως ελεύθερος στη Λανς, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, ήτοι μέχρι το 2022. Την πρώτη του χρονιά την έβγαλε -ως βασικός (26 συμμετοχές, 1 γκολ / 3 ασίστ)- στη Ligue 2, βοηθώντας το κλαμπ του στον προβιβασμό του. Να σημειωθεί ότι συνεργάστηκε με τον Φιλίπ Μοντανιέ, που το 2016 είχε βρεθεί μια ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ και οποίος είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον μεταγραφικό στόχο των «κιτρινόμαυρων». «Είναι καλός αμυντικός και καλός στην αντεπίθεση. Έχει όλες τις αρετές ενός μοντέρνου ακραίου αμυντικού», είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, για τον Μισλέν ο 56χρονος τεχνικός.



Η Λανς εξέπληξε τους πάντες κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν στη Ligue 1, το τέλος της οποίας βρήκε τους νεοφώτιστους στην 7η θέση και στο -1 από την 6η Ρεν, χάνοντας στο νήμα την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο 24χρονος μπακ συνέχισε να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του με 28 συμμετοχές και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Βασικός στα μικρά κλιμάκια της εθνικής Γαλλίας – Παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Το να μην έχει καταφέρει να «κερδίσει» έστω και μια συμμετοχή στην υπερπλήρης εθνική Γαλλίας των αμέτρητων αστέρων, προφανώς δεν βάζει αρνητικό πρόσημο στο βιογραφικό του Μισλέν. Αντίθετα με τα όσα σηματοδοτούν για την αξία του οι 27 εμφανίσεις με τα μικρά κλιμάκια των «τρικολόρ» (U17 μέχρι U20). Μάλιστα, το 2016 όχι μόνο ήταν βασικός στην ομάδα της U19, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας ως συμπαίκτη τον… Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά έβγαλε και τρεις ασίστ συνολικά, δύο στον ημιτελικό με την Πορτογαλία και μία στον τελικό με την Ιταλία.





Επιπρόσθετα, συμμετείχε με τη χώρα του και στους εν εξελίξει Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνιζόμενος και στα τρία ενενηντάλεπτα στο Group A και βγάζοντας μία ασίστ (η Γαλλία τερμάτισε 3η πίσω από Ιαπωνία και Μεξικό και αποκλείστηκε).


Φουλ μπακ / Χαρακτηριστικά



Από την αποχώρηση του Ροντρίγκο Γκάλο τον Σεπτέμβρη του 2019, η ΑΕΚ έψαχνε έναν δεξιό μπακ που να μπορεί να συνδράμει καταλυτικά στην επιθετική της ανάπτυξη και λειτουργία. Τέτοιοι δεν ήταν σίγουρα οι Παουλίνιο και Νταντσένκο. Ο Μισλέν, όμως, έχει -βάσει βιογραφικού- όλα τα φόντα, ώστε να μπει στα «παπούτσια» του Βραζιλιάνου μπακ.

Ένας ακραίος οπισθοφύλακας, ο οποίος σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί περισσότερες φορές (31) ως δεξιός χαφ (καλύπτοντας ουσιαστικά το δεξί άκρο στο 3-4-3), παρά ως καθαρόαιμος οπισθοφύλακας στην ίδια πλευρά (22). Ταυτόχρονα, έχει παίξει τέσσερις φορές ως στόπερ, τρεις ως αριστερός χαφ, ενώ σε μία περίπτωση κάλυψε και το αριστερό άκρο των μετόπισθεν.



Στα «δυνατά» στοιχεία του 24χρονου Γάλλου, οι -κοντινές και μακρινές- μεταβιβάσεις του, ο έλεγχος και το κουβάλημα της μπάλας, οι κινήσεις του χωρίς και με αυτή, καθώς και η αντοχή του. Μάλιστα, εάν και θεωρείται επιθετικογενής μπακ, διακρίνεται για τον δυναμισμό του στις αμυντικές τους παρεμβάσεις.



Όταν δεν μάσησε από τους… τσαμπουκάδες του Καβάνι


Σεπτέμβριος του 2016, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Euro U19 και η Τουλούζ υποδεχόταν την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ligue 1. Ο Μισλέν όχι μόνο άρχισε βασικός κόντρα στους αστέρες της Παρί, αλλά δεν… μάσησε ούτε από τους τσαμπουκάδες του Έντισον Καβάνι κατά την εκτέλεση ενός κόρνερ. «Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε πολύ, κάνουμε αυτό που φαίνεται σωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με ένοιαζε καν εάν ήταν ο Καβάνι ή κάποιος άλλους. Ήξερα πώς να κάνω, αυτό που έπρεπε να γίνει», απάντησε σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της αναμέτρησης ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ.

Η επίσκεψη στη Μύκονο


Το εάν θα υπογράψει και -πόσω μάλλον- το εάν θα στεριώσει στην ΑΕΚ μένει να φανεί. Το μόνο σίγουρο για τον Μισλέν, είναι ότι πρόκειται για λάτρη των ελληνικών νησιών, τουλάχιστον της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο μπακ της Λανς επισκέφθηκε το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Ποστάροντας, μάλιστα, σχετική φωτογραφία στο instagram, την οποία και συνόδεψε με το ευχαριστήριο «Thanks mykonos».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x