sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κρις Κόλμαν: Η αλλαγή εικόνας του Ατρομήτου, τα τρία συστήματα, το φορτσάρισμα και η ανανέωση!

Με τον Κρις Κόλμαν να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φετινή «σωτηρία» του Ατρομήτου, το sport-fm.gr καταγράφει όσα ξεχώρισαν από την παρουσία του... Περιστεριώτη πλέον Ουαλού!

Κρις Κόλμαν: Μεταμόρφωσε τον Ατρόμητο και φουλάρει!

Με τους Άνχελ Λόπεθ-Γιώργο Παράσχο να μην μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και τον Ατρόμητο μάλιστα αντί να στοχεύει για ψηλά, να κοιτά να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι «κυανόλευκοι» αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση ματ, φέρνοντας στη χώρα τον έμπειρο Κρις Κόλμαν. «Ξέρω τους ανθρώπους του Ατρομήτου, ξέρω τη βαθμολογική της κατάσταση και πραγματικά ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Θέλω να βοηθήσω τον Ατρόμητο να βρεθεί και πάλι στις θέσεις που πρέπει να βρίσκεται και να αλλάξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κατά την ανακοίνωση της έναρξη της συνεργασίας του με τους Περιστεριώτες και ευτυχώς για όλους, όσα είπε πραγματοποιήθηκαν.

Οι άνθρωποι της ομάδας των Δυτικών Προαστίων, αναγνωρίζουν απόλυτα τη συνεισφορά του στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας, τόσο σε τακτικό επίπεδο, όσο και σε εσωτερικά ζητήματα, πείστηκαν από τις ικανότητές του και την ευχάριστη αύρα που έφερε μαζί με τους συνεργάτες του, κάτι που σημαίνει ότι η παραμονή την επόμενη χρονιά είναι πρώτο μέλημα για αυτούς. Μάλιστα, έχουν υπάρξει πρώτες επαφές με την πλευρά του Ουαλού και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα, ο μάνατζέρ του να είναι στην Αθήνα ώστε να συζητηθεί από κοντά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου και φυσικά όλα τα ζητήματα που το αφορούν. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει καθημερινή επαφή για όλα τα θέματα και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ήταν άψογη.




Τα επτά παιχνίδια σε τρεις εβδομάδες με 13 βαθμούς

Ίσως το πιο δύσκολο στην προσπάθεια της βαθμολογικής ανάκαμψης ήταν να… βγει ο Φεβρουάριος των συνεχόμενων αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, ο Ατρόμητος από τις 10 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου έδωσε επτά παιχνίδια, μαζεύοντας στο τέλος αυτή της μακροχρόνιας δοκιμασίας 13 βαθμούς, τρεις παραπάνω από όσους είχε μέχρι τότε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος! Μάλιστα, τα «στραβοπατήματα» ήταν η ισοπαλία με τον ΟΦΗ, όπου οι «κυανόλευκοι» είχαν έντονα διαιτητικά παράπονα για τον Γκορτσίλα που οδήγησαν και στη συνάντηση Σπανού-Κλάτενμπεργκ, η ήττα στο «Βικελίδης» από τον Άρη με την ομάδα του Κόλμαν να είναι… σκασμένη από την κούραση και η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου Γκάμαρης και VAR έκλεισαν τα μάτια σε χέρι-πέναλτι του Κρέσπο.




Φόρτσαρε στο φινάλε και καθάρισε την παραμονή εύκολα

Με τη φόρα που είχε πάρει από τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Ατρόμητος μπαίνει στα playouts με σκοπό να «ξεμπερδέψει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εκμεταλλευόμενος τα ντεφορμάρισμα της Λαμίας που έβαλε μόνη της τον εαυτό της σε μπελάδες, τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων και ταυτόχρονα καταφέρνει όταν χρειάζεται να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Οι «επαγγελματικοί» κερδισμένοι βαθμοί σε Τρίπολη με Αστέρα και στο Περιστέρι με ΟΦΗ, σε συνδυασμό με το τρελό φινάλε στην έδρα του με τον Απόλλωνα έδωσαν άλλο αέρα, ενώ η εμφάνιση στο Αγρίνιο άφησε υποσχέσεις. Πραγματική ματσάρα με συνεχόμενες φάσεις, η μπάλα πάνω κάτω και μόλις το δεύτερο «διπλό» μέσα στη σεζόν, ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι κάτι έχει αλλάξει στους «κυανόλευκους».




Κατάφερε να πάρει νίκες με τρία διαφορετικά συστήματα

Ερχόμενος σε μια ομάδα που η αλήθεια είναι ότι ήταν «χαμένη» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποφάσισε να… πειραματιστεί μέχρι να κατασταλάξει στο σύστημα που θα εφαρμόσει. Τελικά, από ότι φάνηκε προτίμησε να ακολουθήσει αυτή τη συνεχόμενη εναλλαγή, αφού σε 15 παιχνίδια έχει καταφέρει να πάρει νίκες με τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς. Πιο αποδοτικό φάνηκε να είναι το 4-4-2 με Κουλούρη και Αλιμπέκ στην κορυφή, που έφερε τέσσερις νίκες, μια ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και μια ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά το 4-2-3-1 ήταν αρκετά τίμιο με συνολικά μια νίκη, μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ το 4-3-3, που επιλέχθηκε κυρίως στα πρώτα ματς και ενώ η ομάδα δεν είχε προλάβει να δουλευτεί καλά, αλλά ούτε και να ενσωματώσει τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις, φάνηκε να μην αποδίδει τόσο καλά με απολογισμό μια νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.




Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια του Κρις Κόλμαν στον πάγκο του Ατρομήτου:

16/1 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1

23/1 Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-2

29/1 Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1

10/2 Ατρόμητος-Λαμία 3-1

13/2 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

16/2 Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-2

19/2 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 2-0

23/2 Άρης-Ατρόμητος 3-0

28/2 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 0-2

3/3 Ατρόμητος-Βόλος 2-1

6/3 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2

19/3 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 1-0 (Playout)

2/4 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-0 (Playout)

9/4 Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-3 (Playout)

17/4 Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-1 (Playout)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x