sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κωνσταντέλιας: Σε ποιο πρωτάθλημα θα ταίριαζε το παιδί-θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τον έχουν κάνει... περιζήτητο και το sport-fm.gr εξετάζει ποιος θα ήταν o ιδανικός προορισμός για τον νεαρό μεσοεπιθετικό!

Έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν, πρωταγωνιστώντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και προσφέροντας συνεχώς θεαματικές φάσεις που σε αφήνουν έκπληκτο (ανεξάρτητα του ποια ομάδα υποστηρίζεις), όπως αυτή που μας χάρισε στο περασμένο ντέρμπι της Τούμπας, με το απίθανο ζογκλερικό ενώ ήταν πεσμένος στο χορτάρι!



Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει βρει τον τρόπο να ξεχωρίζει με την ποιότητα αλλά και τη συνέπεια με την οποία παρουσιάζει στο γήπεδο τα δυνατά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, «αναγκάζοντας» και τα... φώτα των διεθνών Μέσων να στραφούν πάνω του. Τα αφιερώματα για χάρη του διαδέχονται το ένα το άλλο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, ενώ τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι πολλοί κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν το όνομά του ψηλά στα μεταγραφικά τους… κιτάπια, ολοένα και αυξάνονται.

Από την μεριά του, ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση, με δεδομένο πως το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Κωνσταντέλια κάποια στιγμή θα «μεταφραστεί» σε επίσημη πρόταση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει αν δεν ικανοποιηθούν οι (δικαιολογημένα) υψηλές οικονομικές του απαιτήσεις, γνωρίζοντας ωστόσο πως θα είναι δύσκολο να απαντήσει αρνητικά σε περίπτωση που φτάσει στα γραφεία του μια πρόταση από ομάδα του κορυφαίου επιπέδου.



Πού θα ταίριαζε όμως καλύτερα ο Κωνσταντέλιας; Σε ποια από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μπορούσε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του; Το sport-fm.gr κοιτάζει προς το μέλλον του 20χρονου, εξετάζοντας και αξιολογώντας τους πιθανούς επόμενους σταθμούς της καριέρας του.

Πού θα ταίριαζε;


Bundesliga

Πρωτάθλημα του οποίου η πλειοψηφία των ομάδων δίνουν περισσότερη έμφαση στην επιθετική τους λειτουργία. Στη Γερμανία, ο Κωνσταντέλιας θα είχε... πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε να παρουσιάσει τις δημιουργικές του αρετές, ιδανικά αν βρεθεί σε κάποια ομάδα που θα διατηρεί περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της. Σαφέστατα, ο ρυθμός της Bundesliga δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που βλέπουμε συνήθως στο δικό μας πρωτάθλημα, ωστόσο ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες, έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στα ντέρμπι της Stoiximan Super League. Η Bundesliga αποτελεί ένα από τα πιο... επιθετικογενή πρωταθλήματα της Ευρώπης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετικό για τον Κωνσταντέλια.



Serie A

Μια επίσης καλή επιλογή για τον νεαρό μεσοεπιθετικό θα μπορούσε να αποτελέσει και η κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, με δημοσιεύματα Μέσων της χώρας να αναφέρουν πως η πρωταθλήτρια Μίλαν ενδιαφέρεται πολύ ζεστά για την απόκτησή του. Σε ένα πρωτάθλημα του οποίου τα παιχνίδια δεν χαρακτηρίζονται από τον εξαντλητικό τους ρυθμό, ο 20χρονος με τη δεδομένη ποιότητά του θα μπορούσε να διακριθεί, ειδικά σε κάποια ομάδα που συνηθίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Επιπλέον, το γεγονός ότι πρόκειται για μια γειτονική μας χώρα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά που αφορούν τον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία, αναμφίβολα θα βοηθήσουν τον Κωνσταντέλια να προσαρμοστεί γρηγορότερα στα νέα για εκείνον δεδομένα.



La Liga

Ένα ακόμα από τα κορυφαία πρωταθλήματα που θα μπορούσε να… υποδεχθεί τον ταλαντούχο Έλληνα μεσοεπιθετικό. Όπως ανέφερε και ο Μπρούνο Τσιρίλο σε δηλώσεις του μετά το ντέρμπι των «Δικεφάλων», η La Liga θα ταίριαζε «γάντι» στον Κωνσταντέλια, με βάση τα αγωνιστικά του προσόντα. Η ικανότητά του να κάνει το απρόσμενο με την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργεί εντυπωσιακές φάσεις από το… πουθενά, καθώς επίσης η άριστη τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητά του να κουβαλάει την μπάλα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα σημαντικότερα «όπλα» του σε περίπτωση που κάποια ομάδα από τη χώρα της ιβηρικής αποφάσιζε να τον εντάξει στο ρόστερ της.



Eredivisie

Θα μπορούσε ο Κωνσταντέλιας να μεγαλώσει την… ελληνική παροικία ποδοσφαιριστών που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία; Η αλήθεια είναι ότι λίγες είναι οι ομάδες της Eredivisie που θα μπορούσαν να καλύψουν τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Δύο είναι για την ακρίβεια, ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν. Δύο σύλλογοι οι οποίοι παραδοσιακά έχουν ως προτεραιότητά τους την ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών, προσφέροντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιπλέον, η νοοτροπία τους και το παιχνίδι τους ευνοεί απόλυτα τον τρόπο που αγωνίζεται ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός, ο οποίος θα έχει… ελευθερίες στον αγωνιστικό χώρο, θα παίρνει συχνά την μπάλα στα πόδια του και κατά συνέπεια θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές.



Που δεν θα ταίριαζε


Premier League

Για τους περισσότερους το κορυφαίο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου. Τσιμίκας, Τζόλης και Γιαννούλης μετακόμισαν πρόσφατα στο Νησί, χωρίς κανείς από τους τρεις τους να έχει καταφέρει να... πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Δεδομένα, στην Premier League χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο προσαρμογής, αφού ο ρυθμός της και οι απαιτήσεις της όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου πρωταθλήματος. Στο Νησί, ο Κωνσταντέλιας πιθανότατα θα αναγκαστεί να «χάσει» σημαντικό χρόνο, παρακολουθώντας τα παιχνίδια είτε από τον πάγκο, είτε από την εξέδρα, στον... βωμό της προσαρμογής και ενώ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ίσως αυτό να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή του και κατά συνέπεια την απόδοσή του.

Κωνσταντέλιας: Το wonderkid ψάχνει τον ιδανικό προορισμό

Ligue 1

Ένα ακόμα πρωτάθλημα στο οποίο τα σωματικά προσόντα των ποδοσφαιριστών παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με την Premier League, αλλά και πάλι, στη Γαλλία το να είσαι δυνατός σωματικά και καλός στο… physical game αποτελεί προαπαιτούμενο. Δεδομένα, αυτό που μας έχει κάνει να ασχολούμαστε με τον Κωνσταντέλια δεν είναι το γεγονός ότι ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα, αλλά για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Βάσει των παραπάνω, το γαλλικό δεν βρίσκεται στη... λίστα με τα πρωταθλήματα που θα αποτελούσαν ιδανικό προορισμό για εκείνον.

Κωνσταντέλιας: Το wonderkid ψάχνει τον ιδανικό προορισμό

Κάποιο πρωτάθλημα «χαμηλότερης ταχύτητας»

Ο λόγος για πρωταθλήματα όπως αυτά της Τουρκίας, του Βελγίου ή της Πορτογαλίας, στα οποία υπάρχουν ομάδες (Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι, Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπριζ) που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να «ανταποκριθούν» στις οικονομικές απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Εκεί, ο Κωνσταντέλιας θα μπορούσε να «μετρήσει» πολλά λεπτά συμμετοχής, χωρίς όμως να βρίσκεται σε ένα πραγματικά κορυφαίο πρωτάθλημα που θα τον τεστάρει στο μέγιστο και θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει το… βήμα παραπάνω, μαθαίνοντας και εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του.

Όπου και αν βρίσκεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα το μέλλον προμηνύεται λαμπρό! Το μόνο σίγουρο είναι το ότι αν συνεχίσει έτσι, θα μας προσφέρει πολλές ακόμα στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας κατά τη διάρκεια της καριέρας του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x