sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «εκδίκηση» του Παναγιώτη Τσιντώτα

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας άλλαξε λημέρια, ανεβαίνοντας στα Γιάννενα, για να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΣ και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την… εκδίκηση του 29χρονου, που αναγεννήθηκε στους Ζωσιμάδες!

Καλοκαίρι του 2017 και η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Παναγιώτη Τσιντώτα από τον Λεβαδειακό. Ο Έλληνας πορτιέρε από την Κατερίνη πραγματοποιεί το όνειρό του, καθώς εντάσσεται στην ομάδα, που υποστήριζε από μικρός και η ζωή του, πλέον, αποκτά άλλο νόημα.

Κατά την παρουσία του στην «Ένωση», ο Τσιντώτας ακούει πολλά και χτίζει ισχυρούς δεσμούς με τον θρύλο του συλλόγου Στέλιο Σεραφείδη, τον οποίο και αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα όταν «έφυγε» από τη ζωή.

«Ο Θεός με ευλόγησε και σε γνώρισα. Μίλησα μαζί σου, έμαθα πολλά για την ΑΕΚ, με έμαθες πώς να αγαπάς κάτι ξεχωριστό. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Γιατί δίκαιο θα ήταν να μείνεις για πάντα κοντά μας, να μπεις μαζί μας στο νέο γήπεδο. Ό,τι είπαμε το κρατάω μέσα μου. Όπως και εσένα για πάντα. Για την ΑΕΚ ήσουν θησαυρός, από αυτούς τους σπάνιους. Πάντα μαζί, πάντα ΑΕΚ. Καλό ταξίδι αγαπημένε κυρ Στέλιο μου…»



Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, ήρθε και ο Τσιντώτας αποχώρησε από την ΑΕΚ, έπειτα από πεντέμισι χρόνια και ένα πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε. Ο δρόμος του έμπειρου τερματοφύλακα δεν είχε επιστροφή και ο ΠΑΣ Γιάννινα τον απέκτησε ως ελεύθερο τον Νοέμβριο του 2022, δίνοντάς του το δικαίωμα να πάρει τη δική του «εκδίκηση» από την ομάδα την οποία αγαπούσε και αγάπησε πολύ, αλλά… δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

To sport-fm.gr καταγράφει τη μέχρι τώρα πορεία του Παναγιώτη Τσιντώτα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», η οποία έχει αποδειχθεί καθοριστική για την άνοδό του στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super League.

Από το ζενίθ στο ναδίρ


Πριν μιλήσουμε για το τι έχει προσφέρει ο Τσιντώτας στον ΠΑΣ Γιάννινα, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το τι έχει κάνει η ομάδα της Ηπείρου από την αρχή της σεζόν και ειδικότερα στο πρώτο μισό της.

Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε με πολλές περγαμηνές ο Γάλλος Ζερεμί Πριόρ για τα γκολπόστ, ο οποίος είχε αρκετές παραστάσεις στην καριέρα του σε Ισπανία και Γαλλία. Ωστόσο, ο υψηλόσωμος πορτιέρε φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών, με τον τραυματισμό του να τον θέτει νοκ-άουτ. Την άγουσα πήραν ο νεαρός Βασίλης Σουλής και ο Βασίλης Αθανασίου. Αμφότεροι «προδόθηκαν» από την απειρία τους, υποπίπτοντας σε λάθη, τα οποία έβαλαν σε κίνδυνο την ομάδα του Θανάση Στάικου.



Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο ΠΑΣ βρέθηκε στην 11η θέση με μόλις δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες, ενώ είχε και τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού είχε δεχθεί 28 γκολ και η ανάγκη για αντεπίθεση είχε γίνει επιτακτική.

Και κάπως έτσι άλλαξαν όλα


Με την επιστροφή των ομάδων από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε για την Stoiximan Super League τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες», ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ο απολογισμός ήταν θετικός, με την ομάδα του Θανάση Στάικου να επιστρέφει από το 0-2 των «ερυθρόλευκων» ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στο «Αθανάσιος Διάκος» έμεινε στο 1-1, παίρνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

Για την 16η αγωνιστική, ο ΠΑΣ τέθηκε αντιμέτωπος στην έδρα του με την ΑΕΚ, στο ματς, όπου ο Τσιντώτας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Τι ευκαιρία για «εκδίκηση»; To βάπτισμα του πυρός για τον 29χρονο τερματοφύλακα συνοδεύτηκε από 6 επεμβάσεις, οι οποίες ήταν καθοριστικές για τη νίκη με σκορ 2-1.

Τσιντώτας: H... εκδίκηση από την ΑΕΚ

Ακολούθησε η μεγάλη νίκη του ΠΑΣ στη Λιβαδειά με 3-1, όπου και εκεί έδειξε ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τα γκολπόστ. Στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0 το γκολ, που δέχθηκε, ήταν από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο νωρίτερα είχε στερήσει από τον Βέρμπιτς και τον Ιωαννίδη την ευκαιρία να σκοράρουν.

Στο 1-1 με τον Παναιτωλικό, ο Τσιντώτας δεν έφερε ευθύνη στο γκολ των «καναρινιών», ενώ στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, ο Κατερινιώτης πορτιέρε πραγματοποίησε τρεις τρομερές επεμβάσεις με αποκορύφωμα εκείνη στις καθυστερήσεις σε σουτ του Οικονομίδη. Στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ η εστία του έμεινε ανέπαφη, με το ματς να ολοκληρώνεται 0-0, ενώ στην Τρίπολη, στο γκολ που δέχθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, δεν φέρει ευθύνη, καθώς ήταν αντικειμενικά μια άψογη εκτέλεση.



Στο όγδοο παιχνίδι, που αγωνίστηκε ως βασικός με τη φανέλα του ΠΑΣ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Τσιντώτας ήταν κυριολεκτικά ανίκητος! Πέντε επεμβάσεις καταγράφηκαν από τη στατιστική υπηρεσία, με κορυφαίες αυτές στο γυριστό του Μπράντον Τόμας στο 63' και στην εξ επαφής κεφαλιά του Τζίμα στο 86' με τις οποίες «χάρισε» τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Τσιντώτας: H... εκδίκηση από την ΑΕΚ

Εν κατακλείδι, ο Τσιντώτας είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του δεύτερου γύρου της Stoiximan Super League και η πιο επιδραστική, ίσως, χειμερινή μεταγραφική, αφού έχει μεταμορφώσει τον ΠΑΣ! To λένε, άλλωστε, τόσο οι ατομικοί του αριθμοί όσο και της ομάδας του.

Σε 8 ματς έχει δεχθεί 6 τέρματα στα οποία δεν έχει καμία ευθύνη, ενώ μετρά 27 επεμβάσεις εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές έχουν χαρίσει βαθμούς στην ομάδα του.

Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα; Παραμένει στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας, έχοντας γνωρίσει μόλις μια φορά την ήττα και αυτή στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πανηγύρισε, δε, δύο φορές τη νίκη, ενώ οκτώ ματς έληξαν ισόπαλα.

Όλα όσα έχει καταφέρει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στον δεύτερο γύρο οφείλονται κατά το ήμισυ στον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος πήρε «εκδίκηση» από τον ίδιο του τον εαυτό για τα όσα δεν κατάφερε ως τώρα στην καριέρα του, αλλά και από όλους εκείνους, που τον αμφισβητούσαν έντονα όσα χρόνια αγωνιζόταν στην ΑΕΚ.

Αλλά κάπως έτσι γράφονται οι ομορφότερες ιστορίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x