sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η άνοδος Γκαρνάτσο, Χόιλουντ και Μέινου δίνει ελπίδα

Οι νεαροί Γκαρνάτσο, Χόιλουντ και Μέινου βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό προσφέρει χρόνο αλλά και ελπίδα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο, όσων αφορά το διοικητικό κομμάτι, αφού η τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο νέος διοικητικός ηγέτης του συλλόγου βρίσκεται στην Αγγλία και έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις, στοχεύοντας επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή της Premier League.

Σε αυτό το κλίμα οι ποδοσφαιριστές αξιολογούνται καθημερινά και η παραμονή τους αναμένεται να κριθεί από την απόδοσή τους, το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο Έρικ Τεν Χαγκ, για την ώρα, απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας .

Ένας από τους στόχους του Ολλανδού τεχνικού, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, είναι η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που διαθέτει στις ακαδημίες της η Γιουνάιτεντ. Έχει αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν πως έχει την ικανότητα να βελτιώνει την εικόνα των νεαρών ποδοσφαιριστών. Είναι ο άνθρωπος που προπόνησε την τελευταία «χρυσή» φουρνιά του Άγιαξ, οδηγώντας ένα σύνολο παικτών μικρής ηλικίας σε κατακτήσεις τίτλων αλλά και στον ημιτελικό του Champions League το 2019.

Μεταξύ άλλων, στο διάστημα παραμονής του στον «Αίαντα», εξέλιξε τους Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Ματάις Ντε Λίχτ, Ράιαν Χράφενμπεργκ και Μοχάμεντ Κούντους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές που κέρδισαν οι ποδοσφαιριστές.

Εδώ λοιπόν κολλάει και η αναφορά στους Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, Ράσμους Χόιλουντ και Κόμπι Μέινου. Οι τρείς ποδοσφαιριστές, αν και αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις, ταιριάζουν στο πλάνο του Ολλανδού και η άνοδος στην απόδοσή τους συνεισφέρει απόλυτα στο διάστημα θετικής φόρμας που βρίσκεται η Γιουνάιτεντ.



Ο Χόιλουντ έχει ξεπεράσει το στάδιο «ταλέντο» από την εποχή που αγωνίζονταν για την Αταλάντα. Ο Δανός αποκτήθηκε από τη Γιουνάιτεντ προκειμένου να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο επιθετικό του αγγλικού συλλόγου, αφού βρίσκεται στο 21ο έτος της ηλικίας του. Το ξεκίνημά του, στο πρωτάθλημα, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού χρειάστηκε 15 αγωνιστικές για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Premier League. Η μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Άστον Βίλα (3-2) φαίνεται πως αφύπνισε το Δανό, όπου μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες.



Ο Γκαρνάτσο εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα των μεσοεπιθετικών της Γιουνάιτεντ και με τις εμφανίσεις του κέρδισε θέση βασικού στο πλάνο του Τεν Χαγκ. Αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τραβάει πάνω του τα βλέμματα και πλέον δείχνει πως έχει βρει την αποτελεσματικότητα που έλειπε από το παιχνίδι του.

Τα δύο του γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα και άλλα δύο που σημείωσε στην επικράτηση της ομάδας του επί της Γουέστ Χαμ (3-0), παρουσιάζουν την ανοδική πορεία που έχει στην απόδοσή του ο 19χρονος Αργεντινός ακραίος επιθετικός.



Ο Μέινου διανύει τον δικό του «μήνα του μέλιτος», αφού στα 18 του χρόνια βρίσκεται στο βασικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Η εικόνα των κεντρικών μέσων της αγγλικής ομάδας έδωσε χώρο στον Άγγλο, όπου αρχικά κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, ενώ πλέον λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Πρόσφατα πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League, χαρίζοντας ταυτόχρονα τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στη Γουλβς (4-3).

Ο νεαρός μέσος προσφέρει ισορροπία στον άξονα της Γιουνάιτεντ, αφού συνδιάζει στοιχεία που δεν έχουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στην Αγγλία ήδη το όνομά του ακούγεται πολύ και ήδη κερδίζει αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοσή του.



Οι τρεις ποδοσφαιριστές αν και διαφέρουν αρκετά, όσων αφορά τις συνθήκες παρουσίας τους στην ομάδα, δείχνουν το δρόμο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τη μία στη μόνιμη περίοδο αγωνιστικής πτώσης, η αλλαγή στη διοικητική εξουσία δίνει ένα μήνυμα ελπίδας.
Από την άλλη ο Τεν Χαγκ είναι ειδικός στην αξιοποίηση των ταλέντων και στην ομάδα υπάρχουν αρκετά «διαμάντια» προς αξιοποίηση. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν τη βιτρίνα της ομάδας και η ταυτόχρονη παρουσία τους στην ενδεκάδα αποτελεί λόγο για να παρακολουθήσει κανείς την ομάδα του Μάντσεστερ.

Αυτή τη στιγμή οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην έκτη θέση της Premier League, στο -6 από την Τότεναμ, πληρώνοντας το κακό τους ξεκίνημα. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα ο προπονητής κερδίζει ποδοσφαιριστές για το μέλλον. Η συνθήκη αυτή μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στην κορυφή, ωστόσο η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι σταδιακή, αφού τα προβλήματα που την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση εξακολουθούν να υφίστανται.



Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x