Friends Reunion: Το reunion που περίμενε όλη η οικουμένη

Friends Reunion: Το reunion που περίμενε όλη η οικουμένη

Τα «Φιλαράκια» ήταν ένα φαινόμενο. Το Reunion τους όμως; Όσο και να θέλουμε να είμαστε ελαστικοί, ίσως και να περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ίσως και όχι… Ίσως και να μην μπορούσε να γίνει καλύτερο...

Διονύσης Καππάτος |

Όχι αυτό που ακολουθεί δεν θα είναι ένας ύμνος για τα «Φιλαράκια». Όχι, αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι άλλο ένα κείμενο θεοποίησης μιας σειράς που μας έκανε να νιώσουμε μέλη μιας μεγάλης παρέας.

Αυτό που θα ακολουθήσει θα έχει να κάνει μόνο με το Reunion. Ένα επεισόδιο το οποίο όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τη σειρά ήθελαν να δουν. Ήταν όμως έτσι όπως το φανταζόντουσαν; Ήταν αυτό που μπορεί να σταθεί δίπλα, σε μια σειρά φαινόμενο;

Μεγάλο ερώτημα…

Η φημολογία


Όταν στις 6 Μαΐου του 2004 προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς τα συναισθήματα ήταν περίεργα. Πολλοί ένιωσαν σαν να χάνουν κάτι αρκετά σημαντικό, αλλά ακόμη και εκείνοι όφειλαν να παραδεχθούν κάτι. Μετά από δέκα χρόνια επεισοδίων, και τους χαρακτήρες να έχουν εξελιχθεί αρκετά, τα πάντα είχαν φτάσει σε ένα σημείο οριακό. Σε αυτό που, ακόμη και να μην θέλεις να έρθει, αντιλαμβάνεσαι ότι έχει φτάσει. Και αυτό που φοβάσαι για το αν θα γίνει, πως πρέπει να γίνει.

Ωστόσο αν και η απόφαση του να μπει ένα τέλος στη σειρά ήταν, ομολογουμένως, η πιο σωστή, από τους πρώτους μήνες μετά το τέλος της υπήρξε μια αίσθηση ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια συνέχεια. Ένα, ή και περισσότερα επετειακά επεισόδια.

Πολλές φορές υπήρξαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο ενδεχόμενο να γίνει ένα τέτοιο επεισόδιο. Σε χρονιές που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και μια τέτοια επανένωση. Αν και η φημολογία γινόταν κάθε χρόνο και πιο έντονη χρειάστηκε μια άλλη μεγάλη αφορμή για να γίνει τελικά το πολυσυζητήμένο επεισόδιο.

Η κατάλληλη αφορμή


Το 2019 με το Netflix να έχει αποδείξει ακόμη και στους πιο δύσπιστους ότι η διασκέδαση αλλάζει, έρχεται μια απόφαση που θα φέρει τις εξελίξεις και μάλιστα γρήγορα.

Πολλές εταιρίες έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα. Μία από αυτές είναι η Warner Bros, η οποία έχοντας στην κατοχή της τη βιβλιοθήκη της HBO ετοιμάζει την HBO Max. Έτσι, στη σκέψη για το πώς θα στηρίξει τη νέα της υπηρεσία, αποφασίζει να βάλει τα μεγάλα μέσα. Τα «Φιλαράκια».

Θα τρέξει τις εξελίξεις για ένα επεισόδιο «Reunion» το οποίο θα προβληθεί στην υπηρεσία αυτή, και αυτή θα έχει τα δικαιώματά του. Εκτός αυτού, μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα γυριστεί το πολυσυζητημένο επεισόδιο το οποίο θα προβληθεί στο HBO Max, θα είναι και μια τεράστια διαφήμιση για τη νέα αυτή υπηρεσία.

Οι εξελίξεις


Τον Νοέμβριο του 2019 η Warner Bros θα έχει κλείσει τις συμφωνίες με τους ηθοποιούς, και τους σεναριογράφους της σειράς, για να αρχίσουν να δουλεύουν την σκαλέτα για το επεισόδιο αυτό. Ένα επεισόδιο του, οποίου την παραγωγή θα φέρουν και οι ίδιοι οι σεναριογράφοι, ηθοποιοί και παραγωγοί της σειράς.

Με τον κορωνοϊό να έχει αλλάξει τα πάντα, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για να αρχίσουν το γύρισμα. Έτσι αν και το… σενάριο είναι έτοιμο, το γύρισμα του Reunion θα αναβληθεί δύο φορές. Αρχικά, τον Μάρτιο του 2000, και για δεύτερη φορά τον Αύγουστο του 2020. Ωστόσο, όπως θα γίνει γνωστό αργότερα κάποιες από τις σκηνές που συνέθεσαν το Reunion γυρίστηκαν σε άλλες ημερομηνίες αρκετά νωρίτερα των κεντρικών γυρισμάτων, όπως ήταν λογικό…

Για παράδειγμα η σκηνή με τη συμμετοχή της Lady Gaga γυρίστηκε τον Νοέμβριου του 2020, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική, Φοίβη.


Τα γυρίσματα


Έχοντας στα χέρια τους, τα πάντα, από τις έξτρα σκηνές, τα σκηνικά και φυσικά, την άδεια για γυρίσματα έχοντας λήξει η καραντίνα και η απαγόρευση των γυρισμάτων στις ΗΠΑ, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Λος Άντζελες, στο «Stage 24», το οποίο είναι γνωστό και ως «The Friends Stage» μπροστά σε ζωντανό κοινό.


Το teaser και οι αντιδράσεις


Το Friends the Reunion ολοκληρώσει τα γυρίσματά του και στις αρχές Μαϊου 2021 θα προβληθεί το πρώτο teaser, στο οποίο θα γίνει γνωστό ότι το επεισόδιο θα είναι στον... αέρα στις 27 του ίδιου μήνα.



Τι θα επικρατήσει; Πρώτη είδηση σε όλες τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, πρώτο trend στο twitter παγκοσμίως και γενικότερα στα social media. Αντιδράσεις οι οποίες θα γίνουν μεγαλύτερες όταν και θα προβληθεί το trailer του επεισοδίου.



Το επεισόδιο, όπως ήταν προγραμματισμένο θα δοθεί για streaming στις 27 Μαΐου από το HBO Max και για τις χώρες τις οποίες δεν θα έχουν την ευκαιρία για συνδρομή με την υπηρεσία, δηλαδή, σε αρκετές ευρωπαϊκές αλλά και ασιατικές, θα δοθεί σε τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία, σε όποια είναι δυνατό θα προβάλουν ταυτόχρονα το επεισόδιο.

Σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κίνα, την Ιαπωνία, θα προβληθεί το επεισόδιο με κάποιες κομμένες σκηνές, όπως με την Lady Gaga, με τον Τζάστιν Μπίμπερ και άλλες με αναφορές στην LGBTQ κοινότητα.

Το επεισόδιο


Το μεγάλο ζήτημα ήταν τι θα περιέχει το επεισόδιο. Αν και πολλές φορές είχε τεθεί το ζήτημα ενός κανονικού επεισοδίου στο οποίο θα προβάλλονταν οι ζωές των χαρακτήρων μετά από τα 17 χρόνια που πέρασαν, τελικά, η επιλογή ήταν άλλη. Να δημιουργηθεί ένα talk show, στο οποίο οι κεντρικοί ηθοποιοί θα μιλούσαν για τις σκέψεις τους για τη σειρά, πώς αυτή άλλαξε τη ζωή τους, περιστατικά τα οποία έζησαν αλλά δεν είναι γνωστά, καθώς και κάποια γεγονότα που δεν ήταν γνωστά μέχρι και… τώρα.

Για να πλαισιωθεί αυτό το talk show, απαραίτητη ήταν και η συμμετοχή πολλών. Αρχικά, ενός που το talk show είναι η δουλειά του, (εδώ επιλέχθηκε ο Τζέιμς Κόρντεν) , αλλά και ηθοποιών που συμμετείχαν στη σειρά όχι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και φυσικά, η δημιουργία βίντεο ή «άλλων σκηνών» που έχουν μείνει στην ιστορία από τα επεισόδια.

Έτσι είδαμε, τη Lady Gaga να τραγουδά το smelly cat με την Λίζα Κούντροου, γνωστούς ηθοποιούς και όχι μόνο να συμμετέχουν σε μια πασαρέλα με κοστούμια ή ρούχα που ήταν τα σημεία αναφοράς τους στα επεισόδια.



Όπως και σχόλια, ιστορίες και προτιμήσεις από πασίγνωστους ανθρώπους, από πολλούς χώρους. Όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.



Πολλές φορές, η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα κάποιων από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της σειράς. Ο Μάθιου Πέρι, στην κορυφαία στιγμή και μια από τις λίγες που μίλησε και έστρεψε τα φώτα πάνω του στο Reunion, όταν νωρίτερα με παράπονο είχε πει ότι «με εμένα δεν επικοινωνεί ποτέ κανείς».



Το Reunion θα αποκαλύψει πως ο έρωτας τον οποίο είδαμε βάσει σεναρίου μεταξύ της Τζένιφερ Άνιστον και του Ντέιβιντ Σουίμερ, ήταν και αληθινός, με τον ηθοποιό να παραδέχεται ότι την είχε… πατήσει με την Άνιστον αλλά ποτέ κανείς τους δεν… παρεκτράπηκε.


Τελικά άξιζε;


Μπορεί να μην κάλυψε πολλούς, μπορεί να έδειξε έναν χαρακτήρα μιας εκπομπής η οποίας έγινε για να γίνει. Το ερώτημα εάν ικανοποίησε τους αμέτρητους φίλους της σειράς το Reunion θα παραμείνει αναπάντητο. Τα σχόλια και οι κριτικές για αυτό που παρακολούθησαν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο δεν ήταν οι χείριστες αλλά ούτε και αποθεωτικές. Βλέπετε σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα κάποιος θα υπάρχει που απλώς φανταζόταν αλλιώς μια τέτοια συνύπαρξη.

Ωστόσο το πραγματικό ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε είναι το εξής… Θα μπορούσε να είναι διαφορετικό; Θα μας ικανοποιούσε να βλέπαμε κάποια εξέλιξη των χαρακτήρων που έχουμε αγαπήσει η οποία θα βγήκε από το μυαλό των δημιουργών μετά από 17 χρόνια; Με πολλές ιδέες διαφορετικές, και πολλά δεδομένα για τη ζωή, την καθημερινότητα παγκοσμίως να έχουν αλλάξει από εκείνα τα χρόνια;

Χμμμμ. Κάπως έτσι, στον φόβο ότι αυτό ενδεχομένως θα κατέστρεφε ένα μέρος του παρελθόντος ίσως να πρέπει να συμφωνήσουμε ότι και αυτή η εκδοχή της επανένωσης των Friends, μας έφτανε.

Να μείνουμε με τις ίδιες εικόνες, και στο μυαλό μας να έχουμε την ίδια λαχτάρα να δούμε για άλλη μία φορά, κάποιο από τα αγαπημένα μας επεισόδια, απλώς για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Να μείνουμε με την ίδια προσμονή να μαντέψουμε ποιο επεισόδιο είναι όταν ακούσουμε το τραγούδι της έναρξης…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

x