Καμία άλλη γυναίκα νεκρή! Οι 16 γυναικοκτονίες του 2021

Γυναικοκτονίες 2021: 16 μέσα στο 2021

Δεκαέξι γυναίκες, δεκαέξι διαλυμένες οικογένειες, δεκαέξι δολοφονίες μέσα σε ένα χρόνο. Και ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται. Η ανάγκη να σταματήσει όλο αυτό, επιτακτική. Καμία άλλη γυναίκα στο χώμα.

Αναστασία Βοσνάκη |

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 16 γυναικοκτονίες. Ένας θλιβερός αριθμός που πρέπει να σταματήσει να αυξάνεται επιτέλους.

Σύζυγοι, σύντροφοι οι οποίοι επέλεξαν αυτές τις γυναίκες να περάσουν δίπλα τους όλη την υπόλοιπη ζωή τους, αλλά αποφάσισαν έτσι απλά κάποια ημέρα να τους αφαιρέσουν την ζωή. Αφήνοντας πίσω τους την οικογένεια, τα παιδιά των αδικοχαμένων αυτών γυναικών να στερούνται την μητέρα, την αδελφή, την κόρη τους.

Γυναικοκτονίες 2021: 16 μέσα στο 2021

Μια κίνηση που δείχνει ότι εν έτη 2021 προς 2022 ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών θεωρούν πως είναι ανώτεροι, έχουν τη «δύναμη», την… ελευθερία να κάνουν ό, τι θέλουν. Και προκύπτει μια βασική απορία. Γιατί; Γιατί ενώ μπορούσαν απλά να τις χωρίσουν, τις σκότωσαν;



Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και ας ζήσουμε σε έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη και σεβασμό. Να σημειώσω πως όταν ξεκίνησα να γράφω το κείμενο μετρούσαμε 14 γυναικοκτονίες και ο αριθμός αυξήθηκε μέχρι να το ολοκληρώσω.





Οι 16 γυναικοκτονίες του 2021:

17/1/2021: Χανιά


Στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της.
Ο δράστης ήταν ο σύντροφός της, ο οποίος της αφαίρεσε την ζωή με 14 μαχαιριές σε όλο της το σώμα.


5/4/21: Μακρινίτσα


Ο σύντροφος της Κωνσταντίνας Τσάπα σκότωσε την άτυχη γυναίκα επειδή ήθελε να τον εγκαταλείψει εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς που είχε ο δράστης. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν το έγκλημα, η αποθανούσα είχε ζητήσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του και ύστερα από συστάσεις ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος.


1/5/21: Γλυκά Νερά


Ένα έγκλημα το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου. Η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς στραγγαλίστηκε από τον άντρα της μπροστά στα μάτια του μωρού τους. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το έγκλημα ο δράστης εμφανιζόταν στις ειδήσεις συγκλονισμένος που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τους και σκότωσαν τη γυναίκα του. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε και τον σκύλο τους για να φανεί πιο αληθοφανές το έγκλημα. Μετά από κάποιες ημέρες ομολόγησε αυτό που έκανε και βρίσκεται στην φυλακή.


4/6/21: Αγία Βαρβάρα


Μια γυναίκα 64 ετών δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγο της, όταν ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της. Ο 75χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία αναφέροντας πως την σκότωσε για οικονομικές διαφορές.


16/7/21: Φολέγανδρος


Η 26χρονη Γαρυφαλλιά πήγε διακοπές στην Φολέγανδρο με τον σύντροφό της. Ωστόσο η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ο άνθρωπος που διάλεξε να είναι στο πλευρό της αποφάσισε να την σκοτώσει, πετώντας την στα βράχια. Ο λόγος; Μια διαφωνία που είχαν νωρίτερα. Μετά από λίγες ώρες ο δράστης βρέθηκε από την αστυνομία, λέγοντας τους χαρακτηριστικά πως «η φάση χάλασε», για αυτό αποφάσισε να της αφαιρέσει την ζωή.


30/7/21: Δάφνη


Η 31χρονη Αννίσα δολοφονείται μέσα στο σπίτι της με πολλαπλές μαχαιριές από τον σύζυγό της, με τον δράστη να ομολογεί το έγκλημα λέγοντας πως προχώρησε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη καθώς την ζήλευε και ισχυριζόταν πως η άτυχη γυναίκα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.


4/8/2021: Λάρισα


Με 7 σφαίρες στον θώρακα και στο μέτωπο η 43χρονη Μαρία πέφτει νεκρή από τον εν διαστάσει σύζυγό της, με τον δράστη μάλιστα να ηχογραφεί τη δολοφονία στο κινητό του.


8/8/21: Ρέθυμνο


Ένας 49χρονος εισβάλλει στην επιχείρηση της άτυχης 47χρονης και την πυροβολεί πισώπλατα μπροστά στα μάτια της κόρης της. Ο λόγος ήταν έγκλημα πάθους, με τον δράστη μετά την αποτρόπαια πράξη να βάζει τέλος στη ζωή του του με το ίδιο όπλο που σκότωσε την αδικοχαμένη γυναίκα.


23/8/21: Θεσσαλονίκη


Μια 55χρονη γυναίκα από την Γεωργία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 48χρονο σύντροφό της. Η άτυχη 55χρονη ήθελε να χωρίσει με τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες γείτονά της η γυναίκα εκλιπαρούσε λίγη ώρα πριν να μην την σκοτώσει.


1/9/2021: Κυπαρισσία


Το συγκεκριμένο έγκλημα συγκλόνισε με την ψυχρότητα που αντιμετώπισε ο δράστης την άτυχη 42χρονη Μόνικα Γκιους, την οποία έψαχναν τα παιδιά της για 7 ολόκληρους μήνες. Τελικά εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού της τσιμεντωμένη, με τον πρώην σύντροφό της να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου και πριν λίγο καιρό να δίνει τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί του.




22/9/21: Ρόδος


«Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω», ήταν το σημείωμα που άφησε ο 40χρονος ο οποίος αυτοκτόνησε με την ίδια καραμπίνα που σκότωσε λίγα λεπτά πιο πριν την πρώην σύντροφό του. Η άτυχη Ντόρα ήταν 31 ετών και της αφαιρέθηκε η ζωή έτσι απλά μια ημέρα του Σεπτεμβρίου.




30/10/21: Αργολίδα


Μια γυναικοκτονία διαφορετική από τις άλλες. Ένας ηλικιωμένος 78 χρονών στραγγάλισε την 75χρονη σύζυγό του και στην συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Πριν βάλει τέλος στην ζωή του, ηλικιωμένος τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους είπε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή. Όταν έφτασαν οι Αρχές εκεί και τους βρήκαν και τους δυο νεκρούς, ο 78χρονος είχε αφήσει ένα σημείωμα λέγοντας: «Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ».


29/10/2021: Ιεράπετρα


Μια 48χρονη γυναίκα τεσσάρων παιδιών δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Ο δράστης 54 ετών εμβόλισε με την μηχανή του το αυτοκίνητό της, την κυνήγησε στο πάρκινγκ και την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.


28/11/2021: Θεσσαλονίκη


Με 23 μαχαιριές πέθανε η άτυχη 48χρονη από τον σύζυγό της στην Θεσσαλονίκη. Ο δράστης στην συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε με αιχμηρό αντικείμενο, με την αστυνομία να τον οδηγεί στις φυλακές.


5/12/2021: Λακωνία


«Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από τον λαιμό και την έπνιξα», ήταν τα λόγια του δράστη ο οποίος σκότωσε την 36χρονη Ελόνα μέσα στο σπίτι τους, όπου διέμεναν με τα δυο τους παιδιά.


Αλεξανδρούπολη – 09/12/2021
Η τελευταία γυναικοκτονία. Μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών στην Αλεξανδρούπολη κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ο ίδιος στην αρχή ανέφερε πως η άτυχη γυναίκα έπεσε από τις σκάλες, ωστόσο μετά ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

x