sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μάτια να ‘χουμε να βλέπουμε... ντέρμπι!

Ο κακός χαμός... Δίμηνο «φωτιά» έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού πάμε για τουλάχιστον 20 ντέρμπι σε ποδόσφαιρο και υπό προϋποθέσεις σε ακόμα 10 σε μπάσκετ. Το sportfm.gr έβαλε κάτω τα δεδομένα

«Καυτό» αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα εντός των αθλητικών τειχών, αφού πάμε πρόσω ολοταχώς σε ένα δίμηνο αποκλειστικά και μόνο με ντέρμπι σε όλα τα επίπεδα. Σε πρωτάθλημα, πλέι οφ, Κύπελλο και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε μπάσκετ σε Ευρωλίγκα και τελικούς Basket League.

Μέχρι λοιπόν το τέλος Μαΐου στο ποδόσφαιρο, το καλεντάρι περιλαμβάει περίπου 20 παιχνίδια «φωτιά» που θα κρίνουν πολλά ή μάλλον τα πάντα. Από αυτά τα 20 ματς, μιλάμε για 13 παραδοσιακά ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους του πρωταθλήματος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ακόμα 7 ματς των μεγάλων με τον Πανιώνιο, ο οποίος φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιές.

Πως προκύπτουν αυτά τα παιχνίδια; Το sportfm.gr βάζει κάτω τα δεδομένα.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός έχει τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με τις ομάδες που διεκδικούν ότι και εκείνος. Οι «πράσινοι» στα ματς μέχρι τα πλέι οφ, έχουν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο ματς με τον «δικέφαλο του Βορρά» για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου και από εκεί και πέρα, επτά καθοριστικά ματς που κρίνουν την έξοδο στην Ευρώπη στα πλέι οφ πάλι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που θα είναι λογικά οι ομάδες του μίνι πρωταθλήματος.

Εκτός από τα 11 παιχνίδια του Παναθηναϊκού, υπάρχουν ακόμα 4 επιπλέον ματς για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του και φυσικά τα δύο ματς της ΑΕΚ που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πιθανό πρόγραμμα των πλέι οφ, αυτά δηλαδή με τον Πανιώνιο, αλλά και οι δύο σπουδαίοι ημιτελικοί της «Ένωσης» με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Μέχρι εδώ 19 ματς που κρίνουν τα πάντα και φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, που όπως και να έχει θα είναι ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις, ανεξαρτήτως του ποιος θα προκριθεί.

Και αν νομίζετε ότι τα ντέρμπι είναι μόνο στο ποδόσφαιρο είστε γελασμένοι. Υπάρχει σοβαρή προοπτική να δούμε ακόμα 10 ματσάρες στο μπάσκετ.

Πλην συγκλονιστικού απροόπτου οι τελικοί του πρωταθλήματος μπάσκετ θα είναι για μια ακόμα μια φορά υπόθεση «αιωνίων», άρα υπάρχει πιθανότητα να δούμε εκεί πέντε ντέρμπι σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ενώ μπορούμε να έχουμε ακόμα πέντε ματς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού – αν δεν καθαρίσει εύκολα μία από τις δύο ομάδες – αν οι «αιώνιοι» διασταυρωθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Οπότε, μάτια να έχουμε να βλέπουμε ματσάρες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x