Κώστας Μιαούλης

Έγινε το απολύτως λογικό και ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κουβέντα που έγινε γύρω από τις διατάξεις το βράδυ του Σαββάτου και ο Παναθηναϊκός που έχει κανονικό προπονητή κέρδισε πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το 1-2.

Όσοι άκουγαν την χθεσινή εκπομπή μαζί με τον Τάσο Τσατάλη και είναι προσεκτικοί, όπως επίσης και όσοι άκουγαν τη σύνδεση λίγο πριν τη έναρξη του ματς με το ΟΑΚΑ, ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα που έτσι ακριβώς αποτυπώθηκαν και στο αθηναϊκό ντέρμπι που βρήκε νικητή τον ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με τρία χαφ και θα προσπαθούσε να χτυπήσει την ΑΕΚ εξασφαλίζοντας υπεροπλία στον άξονα για να μεταφέρει την μπάλα στα άκρα. Μάλιστα για όσους είναι δύσπιστοι, υπάρχουν οι εκπομπές και μάλιστα η συζήτηση για την διάταξη πήγε κιόλας από την πρώτη στιγμή, τον πρώτο ακροατή που βγήκε στον αέρα και υπάρχουν για να τις ακούσουν. Το «μπορεί» αποτελεί μια λέξη που απλώς σε βγάζει από τον κόπο, να εξηγείς σε κακόπιστους, το ότι για παράδειγμα δεν θες νικήσει η τάδε ή η δείνα ομάδα. Αλλά για το πού πήγαινε το πράγμα και ειδικά για το τι πίστευα πως θα γίνει στο ματς με τον ΠΑΟ, γνωρίζουν και όσοι μίλησα ιδιωτικά μαζί τους.

Η ΑΕΚ ερχόταν ζαλισμένη από μια τεσσάρα. Για μια ακόμα φορά, ο προπονητής της, που εξαφανίζει ποδοσφαιριστές που οφείλει αυτή τη στιγμή να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, έριξε στα άκρα, μπροστά από Βασιλαντονώπουλο και Ινσούα, ποδοσφαιριστές που δεν είναι και ιδιαίτερα φανατικοί στο να επιστρέφουν και να δώσουν βοήθειες. Ο Σάκχοφ είναι μοιραίο μετά από τόσα ματς, έστω και αν δεν έπαιξε την Πέμπτη να έχει καταπονηθεί φοβερά και η Ένωση δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε φάση μέχρι το 73’ και να έχει γλιτώσει στο ημίχρονο από ένα-δύο ακόμα γκολ που θα έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο εφιαλτική για την άμυνα.

Για τις συνεχείς εναλλαγές στην αμυντική σύνθεση έχουν ειπωθεί πολλά. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά ακόμα. Η μεγάλη μου απορία, όπως και πολλών είναι πού στο καλό έχει εξαφανιστεί ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο δαπανήθηκε κοντά 1.5 εκ ευρώ για να αποκτηθεί το καλοκαίρι και αναφέρομαι στον Νταμιάν Σιμάνσκι που εδώ και 20 μέρες είναι διαθέσιμος και δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής; Πώς στο καλό γίνεται ο προπονητής να εμπιστεύεται για 90λεπτο ένα παιδί που έχει 10 μήνες να παίξει μπάλα, σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα; Πώς η ΑΕΚ έχει φτάσει να κάψει και τους δύο τερματοφύλακες της; Γιατί να μην πάρει συνεχόμενα παιχνίδια ένας ποδοσφαιριστής όπως είναι ο Μαχαίρας; Ποια στο καλό είναι η κανονική θέση του Τάνκοβιτς; Πότε θα δούμε ένα σταθερό δίδυμο στην ΑΕΚ και αν για τον Καρέρα αποτελεί μόνη επιλογή που ήθελε πραγματικά ο ίδιος, ο Τσιγκρίσνκι; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει καταλήξει η ΑΕΚ σε μια σταθερή αμυντική τετράδα;

Πιο πολύ όμως με απασχολεί πως ο προπονητής που κάθισε και φέτος στον πάγκο της, δεν δείχνει τη διάθεση να διορθώσει λάθη που είναι στο χέρι του να τα φτιάξει και πάνω απ’ όλα, έστω και με τα προβλήματα που έχει η ομάδα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, δεν έχει καταφέρει να της δώσει μια ταυτότητα. Μια άποψη που είχα από το πρώτο ματς με την Μπράγκα και πλέον επιβεβαιώνεται, πως οι δύο πλευρές συνέχισαν, γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο, η ΑΕΚ να βρει και ο Ιταλός να κάνει. Ο Ιταλός δεν δείχνει να τον πολυαπασχολεί τι συμβαίνει και δεν φαίνεται να έχει και κάποιον κώδικα επικοινωνίας με τους παίκτες. Κι όσο θα περνάει ο καιρός, οι δικαιολογίες μοιάζουν όλο και πιο ελλειμματικές στην κοινή λογική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x