Κώστας Μιαούλης

Heavy metal η αήττητη Ευρωπαία ΑΕΚ στη Γλασκώβη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την νέα επική εμφάνιση της πολύ σκληρής για να ηττηθεί ΑΕΚ στην Ευρώπη και για τα δύο τεράστια οφέλη της Ένωσης, τον Μάριο Οικονόμου και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Τα πράγματα πήγαν από το 25’ και μετά όπως τα γράψαμε χθες, ως προς την τακτική και το πώς πήγε ο αγώνας. Αυτά που προηγήθηκαν του αγώνα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο άρχισε η αναμέτρηση, είναι από αυτά που μπορεί να σε καταστρέψουν ψυχολογικά και αγωνιστικά. Μετά την απώλεια του Τσιγκρίνσκι και του Μάνταλου, η ΑΕΚ στον δρόμο από το ξενοδοχείο προς το γήπεδο, καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια ακόμα απώλεια, αυτή του Μπογέ.

Το ματς απέναντι σε μια ομάδα που έχει ήδη ρυθμό, μπορεί να στραβώσει ακόμα πιο πολύ, όταν πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, δεν μπαίνουν καλά στο παιχνίδι. Ο βιονικός Μπακάκης, μπήκε στη μέση από τους ακραίους και τους επιθετικούς της Σέλτικ, ο Μπακασέτας δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ, ενώ και το κέντρο εκείνη τη στιγμή, πασχίζει να κρατήσει ισορροπία στο ματς. Ευτυχώς οι Οικονόμου και Λαμπρόπουλος, αλλά και η αριστερή πλευρά ανταποκρίνεται καλά. Κάπου εκεί ο χαρακτήρας που έχει χτίσει αυτή η ομάδα, βγαίνει με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Η ομάδα αυτή έχει μάθει στα δύσκολα. Έγινε πρωταθλήτρια, γιατί έμαθε ν’ ανταποκρίνεται σε κάθε είδους δυσκολία. Είναι γενναία, λυγίζει πολύ δύσκολα. Σε αυτό έβαλαν τις βάσεις και ο Γουστάβο Πογιέτ, αλλά κυρίως ο Μανόλο Χιμένεθ και αυτό θα πρέπει να του το πιστώσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία.

Αυτή η ομάδα έχει μάθει να μην παραδίνεται ποτέ και ακόμα και στη χειρότερη της μέρα, θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Αυτό έκανε και στο κάστρο της Σέλτικ. Μετά από ένα εφιαλτικό 25λεπτο που θα μπορούσε να έχει τσακίσει ηθικά και αγωνιστικά, οποιαδήποτε ομάδα, η ΑΕΚΑΡΑ της Ευρώπης σήκωσε κεφάλι και έμεινε για 11ο σερί ματς αήττητη στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Λόπες που μπορεί να κάνει τα πάντα, μαζί με τον Χουλτ συνέθεσαν το δυνατό σημείο της ΑΕΚ. Ο Κλωναρίδης που κυνηγούσε κάθε φάση και η σταδιακή άνοδος του μεγάλου Μάρκο Λιβάια, έβγαλαν την Ένωση στον αφρό. Και με ένα αμυντικό δίδυμο που ανταποκρίθηκε πολύ πάνω από τις προσδοκίες ή τους φόβους που είχαν πολλοί, κατάφερε σταδιακά να πατήσει γερά στα πόδια της. Κι όταν αποβλήθηκε ο Γαλανόπουλος, ήρθε να βοηθήσει και ο πάγκος, με τον Άλεφ που έτσι κι αλλιώς θα γίνει βασικός, με τον Γκάλο, αλλά και τον Πόνσε, που πάλεψαν πολύ.

Τα δύο τεράστια οφέλη της Ένωσης, είναι σίγουρα ο Μάριος Οικονόμου και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Για τον δεύτερο γνωρίζαμε πως με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον καθοδηγεί είναι πολύ πιθανό να βρει τον εαυτό του και να κάνει θαύματα. Κι είναι εξαιρετικά κομβικό η Ένωση να κερδίσει τον Κλωναρίδη. Όμως εκείνος που πραγματικά, έβαλε τις καρδιές των Ενωσιτών στη θέση τους, μιας και γινόταν μεγάλη κουβέντα για το αν μπορεί να καλύψει το κενό του Βράνιες, ήταν με την απόδοση του ο Μάριος Οικονόμου, που έκανε πραγματικά μια συγκλονιστική εμφάνιση. Όχι μόνο για τις επεμβάσεις του, αλλά και γιατί όποτε έπρεπε, ακόμα κι όταν η ΑΕΚ έπαιξε με δέκα, έβγαζε την μπάλα με ασφάλεια από την άμυνα.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος έχει πλέον την κατάσταση στα δικά της πόδια. Με ένα αποτέλεσμα που είναι θετικότατο, γιατί έχεις βάλει εκτός έδρας γκολ, δίχως να έχεις ηττηθεί. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει εδώ για να κερδίσει και όχι για να μην χάσει. Αν πρώτα ο Θεός δεν έχει άλλες απώλειες μέχρι τη ρεβάνς της προσεχούς εβδομάδος, πιστεύω πως θα πάρει την πρόκριση. Αρκεί αυτή η συγκέντρωση της, που αναπλήρωσε το χάντικαπ του ρυθμού των αντιπάλων να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x