Κώστας Μιαούλης

Νίκησε το άγχος του «πρέπει» με πειστική εμφάνιση η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα πολλαπλά οφέλη που έχει η αποψινή επικράτηση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο και το +2 απέναντι στον ΠΑΟΚ που της δίνει προβάδισμα για την 2η θέση.

Με την ΑΕΚ ποτέ δεν είσαι βέβαιος για αυτό που θα δεις. Από τη μία είχα την αίσθηση πως μετά την κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, σήμερα θα εμφανιζόταν πολύ σοβαρή και μετρημένη η Ένωση, από την άλλη πάντοτε έχεις έναν φόβο. Ειδικά από την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε αφήσει δύο βαθμούς χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όταν μπαίνει το «πρέπει» στην ΑΕΚ, πολλές φορές τα κάνει μαντάρα. Ωστόσο ο Καρέρα και οι ποδοσφαιριστές του, βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και πέτυχαν μια νίκη που της δίνει το προβάδισμα για την 2η θέση και πολλά παραπάνω από αυτό. Θεωρώ πως θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει ως οργανισμός, πως όταν παίζει σύμφωνα με το δικό της πλάνο και με τις κατάλληλες επιλογές, αποτελεί μια ομάδα που έχει συνεχή βελτίωση και πολλά περιθώρια για ακόμα σπουδαιότερα πράγματα.

Η νίκη αυτή δίνει στην Ένωση τεράστια ηρεμία, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα ως προς την ανοδική της πορεία, έστω και αν μεσολάβησε αγωνιστικά η κακή παρένθεση με τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση πήρε μια σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο που την φέρνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κυνήγι για την 2η θέση, μα πάνω απ’ όλα με έναν τρόπο που αποδεικνύει πως αν τα κομμάτια του παζλ τοποθετούνται σωστά, τότε και ωραίο ποδόσφαιρο, είναι σε θέση να αποδώσει η ΑΕΚ, αλλά και να παίρνει με σχετική ευκολία τα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα για τη νίκη από το κέντρο. Όταν η ΑΕΚ έχει τον Σιμάνσκι σε καλή μέρα τότε είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα και αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής ο Κρίστιτσιτς. Όταν η Ένωση έχει τον Μάνταλο πίσω από τον επιθετικό, τότε οι φάσεις για γκολ θα έρθουν, όσο και αν δεν βοηθάει λίγο η ρημάδα η τύχη στο πρώτο μέρος. O Καρέρα με την αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 ρύθμισε ανάλογα την ομάδα και έτσι η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και στο β’ μέρος για να κλειδώσει το ματς πριν τα μισά του με την γκολάρα του Βέρντε.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά μελετημένη στο πρώτο μέρος και αυτό της έκανε τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Πέρα από τον Λόπες που είχε πολλές προωθήσεις στο πρώτο μέρος και τον Λιβάγια από αριστερά που έμπαινε όμως προς τα μέσα, χτυπούσε συνεχώς την αδύναμη δεξιά πλευρά του ΟΦΗ, φορτώνοντας από εκεί και τον Μάνταλο στις περισσότερες περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, αλλά και τον Σιμάνσκι που απόψε πήρε σημαντικές επιθετικές πρωτοβουλίες και έχει συμμετοχή στην εναλλαγή της μπάλας για το δεύτερο γκολ σε συνεργασία με τον Λιβάγια, μέχρι να φτάσει στα πόδια του Βέρντε για να σημειώσει ένα υπέροχο 2ο γκολ και να «κλειδώσει» το ματς.

Ο δρόμος των πλέι-οφ είναι μεγάλος και δύσβατος. Πάνω στην αποψινή εμφάνιση και νίκη η ΑΕΚ «αγόρασε» ηρεμία, πήρε το προβάδισμα που ήθελε απέναντι στον ΠΑΟΚ και αυτό ψυχολογικά θα την βοηθήσει πολύ. Αν έχει καθαρό μυαλό, τον αρχηγό, τον Λιβάγια και τον Ολιβέιρα σε καλή κατάσταση, μα πάνω απ’ όλα ένα συμπαγές κέντρο, δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την 2η θέση και να κλείσει ιδανικά την χρονιά. Ο Σιμάνσκι αποτελεί πλέον αναμφίβολα ωστόσο, τον μετρονόμο της απόδοσης της Ένωσης, στα παιχνίδια, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x