Κώστας Μιαούλης

Δεν είναι ώρα για ευχολόγια στην ΑΕΚ

Η Ένωση δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα μέχρι τον επόμενο για την κατάληψη της μιας θέσης που οδηγεί στο Conference League απέναντι στον ΠΑΟ στη Λεωφόρο αναζητώντας την πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος.

Δύο ομάδες που συναγωνίζονται για το ποια θα δώσει η μία το τελευταίο εισιτήριο στην άλλη, θα συγκρουστούν στη Λεωφόρο για να διαπιστώσουμε ποια είναι η λιγότερο κακή ή σε περίπτωση ισοπαλίας πως και οι δύο δεν βρίσκονται σε αγωνιστική θέση να πάνε λίγο παραπάνω από εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση νίκης η Ένωση θα έχει κάνει τεράστιο βήμα, σε ισοπαλία τουλάχιστον θα διατηρήσει το προβάδισμα. Σε ήττα πλέον ο ΠΑΟ θα πλεονεκτεί, κρατώντας ο ίδιος την τύχη στα χέρια του. Ποιος αποκλείει όμως, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Κυριακής, να μην έχουμε νέες ανατροπές, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές; Με βάση την αστάθεια που παρουσιάζουν και οι δύο κανείς.

Για την ΑΕΚ η ψυχολογική κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, πλην όμως η κάλυψη των δύο βαθμών, μετά από αγωνιστικές που οι πράσινοι έφεραν ισοπαλία σε Τούμπα και με Αστέρα Τρίπολης, μπορεί να θεωρήσει κανείς πως θα του δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Με την Ένωση να μην έχει σταυρώσει φέτος τρίποντο σε αναμέτρηση με κάποιον εκ των τριών μεγάλων, είναι κατανοητό πως το κλίμα είναι ήδη βαρύ. Για ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι εκ των οποίων έδειξαν πολύ ευάλωτοι ψυχικά για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των περιστάσεων.

Η Ένωση οφείλει να καταθέσει ένα πλάνο και ένα σχέδιο αύριο στο γήπεδο, που θα της δίνει περισσότερη τύχη για να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα. Έχοντας σαν δεδομένο πως η άμυνα της ΑΕΚ είναι ευάλωτη, ο προσανατολισμός του κόουτς, είναι πως η ομάδα καθίσταται υποχρεωμένη, έτσι κι αλλιώς εκ των πραγμάτων, να σκοράρει. Όποια άλλη σκέψη και αν κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή, είναι περιττή. Το ενδεχόμενο να μην πάρει έστω έναν πόντο σε αυτό το ματς η ομάδα, θα είναι καταστροφικό. Γιατί όσο και αν φαντάζει λιγότερο περίπλοκο το πρόγραμμα της ΑΕΚ, πλέον ο Παναθηναϊκός θα έχει την τύχη στα χέρια του.

Επίσης το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί πριν από τον αγώνα, σίγουρα δεν είναι το ευνοϊκότερο. Γιατί ναι μεν ο Δικέφαλος κυνηγά δύο αποτελέσματα απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά συνήθως αυτό αποδεικνύεται περίπλοκο και συχνά οδυνηρό για την ομάδα. Η λογική του να παίξεις για να μην χάσεις, ειδικά σε ματς που υπάρχει σημαντικό διακύβευμα, πολλές φορές μπορεί να αποπροσανατολίσει τον πραγματικό στόχο της ΑΕΚ. Σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζονται οι «κιτρινόμαυροι» ο στόχος πρέπει να είναι η νίκη. Βέβαια αυτό, πρέπει να αποτυπωθεί και σωστά στην πράξη, θα πρέπει να είναι ανάλογη και η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ ως προς τη νίκη και όχι απαραίτητα μια ακόμα προσαρμογή παιχνιδιού στο στιλ ο που θέλει να επιβάλλει ο αντίπαλος.


Κλείνω με τον υποβιβασμό της ΑΕΛ που θεωρώ πέρα για πέρα δίκαιος και θεωρώ πως ήταν μακράν η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Δικαιοσύνη υπήρξε και για την ομάδα που θα δώσει το μπαράζ, αλλά και για τον ΟΦΗ που απέφυγε τον υποβιβασμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x