Κώστας Μιαούλης

Και χωρίς μεταγραφές, εμφανίστηκε ως ομάδα με αρχές η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την φιλική αναμέτρηση της Ένωσης με την Φίτεσε στην Ολλανδία, με μόνο νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Στάνκοβιτς, αλλά με ένα ενθαρρυντικό προφίλ.

Δεν ξέρω αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, δεν γνωρίζω τι είδους οιωνός, μπορεί να χαρακτηριστεί το να σημειώσει το πρώτο, έστω και ανεπίσημο γκολ της σεζόν για την Ένωση, ο Μιχάλης Μπακάκης. Αυτό που είδαν το απόγευμα οι φίλοι της ΑΕΚ πάντως, μπορεί να τους δίνει κουράγιο, για το πόσα πράγματα, μπορεί να εμφανίσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ειδικά αν έρθουν και οι ποδοσφαιριστές που θ’ αποτελέσουν την πολυπόθητη ενίσχυση για το ρόστερ του. Ακόμα και αν αυτό το φιλικό, αποτέλεσε ένα ξεμούδιασμα, ήταν φανερό πως μετά από δύο εβδομάδες δουλειάς από τον Σέρβο προπονητή, αυτό το ρόστερ που πέρσι κακοποιήθηκε, τουλάχιστον μπορεί να παίξει ορθολογικά, να φτιάξει φάσεις, να συμπεριφέρεται, τουλάχιστον στο ελάχιστο, σαν κανονική ομάδα. Το τονίζω, γιατί ούτε καν αυτό , δεν ήταν αυτονόητο τη σεζόν που πέρασε.

Η ΑΕΚ εμφάνισε ένα 4-1-4-1 με τον Σάκχοφ να παίζει σαν κόφτης μπροστά από τα δύο μπακ, με τους Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο σε ρόλο εσωτερικών μέσων να κάνουν πάρα πολλή δουλειά. Τόσο στο παραγωγικό κομμάτι, όσο και σε αυτό της κατοχής της μπάλας και της ανάκτησής της, αλλά και σε παραγωγικό ρόλο. Είδαμε τον Μάνταλο να παίζει αριστερά και να βγάζει ωραία πράγματα, είδαμε τον Αλμπάνη ιδιαίτερα κεφάτο και πάνω απ’ όλα την ομάδα να βγάζει φάσεις ειδικά στο πρώτο μέρος.

Αυτό που με ικανοποίησε από τον Στάνκοβιτς που φέρει ωστόσο μερίδιο ευθύνης στο γκολ από τη στατική φάση, αν και περισσότερο ευθύνεται η άμυνα του στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν η ικανότητα του να χειρίζεται την μπάλα με τα πόδια, αλλά και να την μοιράζει σωστά. Αυτός είναι ένας κρίσιμος τομέας και η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη φέτος, από ένα πορτιέρε που θα της παρέχει ασφάλεια και θα μπορεί να μοιράσει σωστά την μπάλα.

Η ΑΕΚ πρέσαρε ψηλά, δεν άφηνε χώρους είχε καλή αλληλοκάλυψη. Και έκανε μεγάλη εντύπωση η ωρίμανση τόσο του Ζίγκα Λάτσι, που κάλυπτε ακόμα και τα λάθη του Νεντελτσιάρου, αλλά και η εικόνα του Μιτάι που ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε πολλούς τομείς. Από τα υπόλοιπα πιτσιρίκια, ο Μαχαίρας που δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιος ακριβώς με τις συμμετοχές που πήρε πέρσι, έκανε διαφορά με την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κοσίδης δούλεψε πάρα πολύ και είχε την ασίστ στο τρίτο γκολ, ενώ πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία έδειξε και ο νεαρός Κώστας Ρουκουνάκης που θα είχε πιστωθεί και αυτός μια τελική πάσα, αν ο Τάνκοβιτς ευστοχούσε πριν το 1-3.

Γενικά η ΑΕΚ έδειξε να έχει γρήγορη μετάβαση από πίσω μπροστά και το ανάποδο, να πιέζει ψηλά και να καλύπτει σωστά τους χώρους. Φυσικά αυτή η αναμέτρηση δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν, μιας και η ομάδα είναι προφανές πως χρειάζεται την αναμενόμενη και πολύ σοβαρή ενίσχυση. Ο προπονητής πάντως φάνηκε από νωρίς, αφού αυτό αποτυπώθηκε στο πρώτο φιλικό, να περνάει τις αρχές του στους παίκτες και να αναπτύσσει κιόλας ορισμένους από αυτούς. Αν ο Μιλόγεβιτς δείξει διάθεση να εμπιστευτεί και να δώσει ευκαιρίες στους νεότερους ποδοσφαιριστές, αν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς αρπάξουν τις ευκαιρίες, τότε τόσο ο ίδιος όσο και η ΑΕΚ θα βγουν κερδισμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x