Κώστας Μιαούλης

Παιχνίδι τακτικής ή πάμε για φιάσκο με Εντσάμ;

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τι ακριβώς γίνεται με την περίπτωση του Γάλλου και υπενθυμίζει την παθογένεια που συνεχώς φέρνει την ΑΕΚ σε δύσκολη θέση.

Αυτή την ώρα επικρατεί παγωμάρα στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης, με την αρνητική εξέλιξη της απόσυρσης του ενδιαφέροντος για τον Εντσάμ. Φυσικά, αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, που όλες αυτές τις μέρες πήρε τόση έκταση, όχι με ευθύνη του δημοσιογραφικού της κόσμου, αλλά με τις ευλογίες της ίδια της ΠΑΕ, τότε θα μιλάμε για μια αποτυχία. Για ένα φιάσκο τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και ουσία, γιατί κακά τε ψέματα, ο Γάλλος μέσος, αποτελεί έναν παίκτη που θα μπορούσε πραγματικά να της ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο.

Τι ισχύει; Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ, το πρόβλημα έχει να κάνει με την Σέλτικ που δεν αποδεσμεύει τον παίκτη. Ο Εντσάμ φέρεται έτοιμος να πάει να ζητήσει εξηγήσεις και από τον Ποστέκογλου που έχει αναλάβει τα ηνία των «Καθολικών» και από την διοίκηση της ομάδας. Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Ένωσης μπορεί να έχει να κάνει με αυτόν ακριβώς το λόγο. Κάτι σαν κίνηση τακτικής από την ΑΕΚ, προκειμένου να πιέσει τον παίκτη και αυτός με τη σειρά του την τωρινή του ομάδα.

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, που λέει πως όλα έχουν γίνει εξαιτίας της συμπεριφοράς των ατζέντηδων του παίκτη, που φέρεται να θέλουν άλλη ομάδα, ανάμεσα σε αυτές που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες. Τα πάντα θα κριθούν όπως όλοι αντιλαμβάνονται τις επόμενες ημέρες, όπου θα φανούν όλα.

Το ουσιαστικό πρόβλημα που προκύπτει είναι πως με αυτή την εξέλιξη, η περίπτωση του Εντσάμ μπορεί πάει πολύ πίσω. Σίγουρα ακόμα και αν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παίκτη στα Σπάτα, θα υπάρξει χρονική καθυστέρηση που δυσχεραίνει το έργο του προπονητή. Από την άλλη μεριά αν δεν γίνει η προσθήκη αυτή, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να δείξει αντανακλαστικά και να έχει έτοιμη την περίπτωση με την οποία θα καλύψει αυτό το κενό. Όπως κατανοείτε, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η γκρίνια θα μεγαλώσει και φυσικά στις τάξεις του κόσμου της ομάδας, θα επικρατήσει ένας αναβρασμός, που με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί στη σεζόν, θα είναι τεράστιος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το πώς λειτουργεί η ΑΕΚ σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακριβώς δηλαδή, ότι πηγαίνει και μπλέκει με στόχους που μπορεί να τις κοστίσουν σε πρεστίζ, γιατί ακριβώς αυτή η χρονική διάρκεια τους, την βάζει σε περιπέτειες. Την βάζουν σε διαδικασία να περιμένει πολύ παίκτες που έχει ανάγκη η ομάδα και τους έχει ανάγκη το συντομότερο δυνατό.

Θυμίζω ότι με τον Ντα Σίλβα η ΑΕΚ πήγε αλλά σπατάλησε πολύτιμο χρόνο, αντί να κάνει μια ξεκάθαρη εξήγηση με τον παίκτη. Αυτή είναι η προσφορά μας και έχεις προθεσμία ν’ απαντήσεις. Περίπλοκη περίπτωση πριν καταλήξει στον Μιλόγεβιτς, ήταν και αυτή του Ρεμπρόφ και αφορούσε το πόστο του προπονητή. Περίεργη περίπτωση που τραβάει καιρό είναι και αυτή του Εντσάμ. Κι εδώ η ΑΕΚ συνολικά φέρει ευθύνη ως οργανισμός γιατί αντί να μαζέψει το θέμα, το άφησε να παίρνει έκταση, από τη στιγμή που έβλεπε πως το πράγμα με την αποδέσμευση του παίκτη, τραβάει χρονικά. Τώρα για μια ακόμα φορά είναι αντιμέτωπη με την δυσαρέσκεια του κοινού της και όχι άδικα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x