Κώστας Μιαούλης

Ο Αλμέιδα γουστάρει στην ΑΕΚ και το πήγε όσο πιο μακριά γίνεται

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την επέκταση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα και για τη σημαντικότερη παράμετρο τού να δουλεύει κάποιος εκεί… που γουστάρει πολύ!

Η συνέχεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φέρνει ένα μήνυμα ασφάλειας στους Ενωσίτες.

Όχι γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται απλά πια στο σπίτι της, αλλά διότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρόσφερε τις κατάλληλες συνθήκες στον Ματίας Αλμέιδα να έρθει σε ένα περιβάλλον, που να γουστάρει να μείνει και να προσφέρει έργο για καιρό. Από εκεί και μετά και από τη στιγμή, δε, που ο Πελάδο δεν βλέπει την Ένωση σαν ένα σκαλοπάτι, που πρέπει να πατήσει, για να φτάσει παραπάνω, αλλά σαν έναν τόπο, που θέλει να δουλέψει και για να δημιουργήσει, η επέκταση του συμβολαίου του με τόσο μακρινό ορίζοντα μπορεί να μοιάζει απίθανη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά από την άλλη είναι και αυτονόητη.

Για να είμαστε εκατό τοις εκατό ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αυτά τα πράγματα πολλές φορές δεν ξέρεις πώς μπορούν να εξελιχθούν. Ποτέ δεν ξέρει ένας προπονητής τι του ξημερώνει ακόμα και στο ιδανικότερο περιβάλλον του κόσμου. Oπότε θα μου επιτρέψετε αυτά τα πολύ μακροχρόνια να τα θεωρώ ως έναν βαθμό συνολικά, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλμέιδα, λόγω της ποιότητας του ποδοσφαίρου που παίζει η ΑΕΚ, του ταπεραμέντου του και του πόσο έχει δέσει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, μπορεί να φτάσει να γίνει κάτι σαν (μην αρχίσετε να παρεξηγείτε, ούτε να βρείτε γωνία στο δεκάρικο στην ατάκα που ακολουθεί) ένας νέος Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Φαίνεται να υπάρχουν οι προοπτικές και για την κατάκτηση τίτλων από την πρώτη κιόλας σεζόν, άρα οι συνειρμοί γίνονται και αυτόματα.

Για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια με το πήγαινε-έλα προπονητών, που ήταν ακατάλληλοι ή ακόμα και ξενέρωναν από την κατάσταση που επικράτησε για πολύ καιρό, το να έρθει ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος για το ποδόσφαιρο, πέρα από την προπονητική, και να επιθυμεί να μείνει, να δουλέψει, να δημιουργήσει, είναι πολύ σπουδαίο. Φυσικά έχει και λάθη, ίσως και λάθος επιμονή σε επιλογές και μπορεί να μην είναι τέλειος. Αλλά αυτό που μετράει είναι το πρόσημο στη δουλειά του και το «δέσιμο» που έχει αποκτήσει με τον κόσμο της ΑΕΚ στο τεράστιο σύνολο του. Η μεταμόρφωση προς το καλύτερο σε πάρα πολλούς τομείς του Δικεφάλου. Αυτά σίγουρα αρκούν και αποτελούν την ιδανική βάση, προκειμένου να υπάρξει μια ακόμα πιο ευτυχής συνέχεια, σε αυτήν τη συνεργασία.

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, αποτελεί αυτό που για ένα μεγάλο διάστημα μπορεί και να έμοιαζε ακατόρθωτο να βρεθεί για την Ένωση. Ένας άνθρωπος που να θέλει να δουλέψει στην ΑΕΚ με προοπτική να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και να μεγαλουργήσει στην ίδια την ομάδα, πετυχαίνοντας αυτά ακριβώς που περιγράφουμε για τον ίδιο, με τον σύλλογο. Κριτική θα του γίνεται σαφώς, ανάλογα με το τι πράττει, ανάλογα με τα καλά του και με τα κακά του. Ωστόσο, πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως ήρθε με σκοπό να μείνει πολλά χρόνια, δεν ήρθε για τα λεφτά, αλλά ήρθε για να δουλέψει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ. Είναι ευλογία να εργάζεσαι και να δημιουργείς, όπου γουστάρει η ψυχή σου. Είναι προφανές πως αυτό επέλεξε ο Αλμέιδα και ο Μελισσανίδης δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x