Κώστας Μιαούλης

Η ποιότητα των Άμραμπατ και Τσούμπερ ξεχείλισε από νωρίς

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική εμφάνιση των δύο μεγάλων αποκτημάτων της Ένωσης, αλλά και για την αμυντική λειτουργία που είχε σοβαρά θέματα στο πρώτο ημίωρο.

Δεν είναι κλισέ πως οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ πρώτα και ο Ολυμπιακός λίγο αργότερα, άφησαν πολύ νωρίς βαθμούς στην έδρα τους. Μιλάμε για τις ομάδες που έχουν παίξει και κάμποσα παιχνίδια παραπάνω λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και άρα θα έπρεπε να έχουν περισσότερη χημεία από τους άλλους. Ωστόσο και για την ΑΕΚ τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν στραβώσει αν δεν είχε χάσεις τις πολύ καλές ευκαιρίες του ο Ιωνικός στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ωστόσο ο Μιλόγεβιτς με τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο και από τη στιγμή που του δίνεται αυτή η δυνατότητα με τις επιλογές που έχει, άλλαξε όλο το σκηνικό με την είσοδο του Ελβετού και το πέρασμα και του Σιμάνσκι στο παιχνίδι.

Τα καλά νέα από αυτή την πρώτη επικράτηση στη σεζόν για το πρωτάθλημα, είναι πως η ΑΕΚ διαθέτει στις τάξεις της, ξεκάθαρα, δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν οι άλλοι ανταγωνιστές της. Ο Άμραμπατ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πραγματικά καλπάζει μέσα στο γήπεδο και είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει πάρα πολλά ρήγματα από τις πτέρυγες στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Τσούμπερ απλά έβγαλε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο που ήταν και αυτό στο οποίο συμμετείχε, όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Κάθετη πάσα στη φάση του πέναλτι για τον Αραούχο και βέβαια πήρε την μπάλα και το άστραψε από δύσκολη θέση στη φάση του 3ου γκολ. Θετική ήταν η παρουσία και του Γέφτιτς στο διάστημα που έπαιξε και δείχνει να είναι ένας άριστος χειριστής της μπάλας με τη διάθεση να παίξει κάθετο παιχνίδι. Ακόμα και ο Πέτρος Μάνταλος σε απόδοση φαίνεται να επαγρυπνίστηκε, γνωρίζοντας πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει παρουσία βασικού με τέτοια πλειάδα παικτών να έχουν βλέψεις για την ενδεκάδα.

Τα άσχημα νέα ήρθαν από την αμυντική λειτουργία. Ενώ ο Λε Ταλέκ είναι πολύ κοντά σε όλα του τα καθήκοντα στο δημιουργικό κομμάτι, δεν δείχνει να είναι αρκετά σβέλτος, ειδικά στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Το κέντρο της άμυνας εκτέθηκε στις φάσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ιωνικός απείλησε, ενώ το ματς μας πιστοποίησε πως και ο Χατζησαφί μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη, πλην όμως αμυντικά αυτή τη θέση, δεν την έχει, αφού δεν αγωνιζόταν κιόλας σε αυτήν τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

Μπορεί σίγουρα να θέσει κανείς το ελαφρυντικό του ότι μιλάμε για μια εντελώς καινούρια σύνθεση στην οπισθοφυλακή της Ένωσης, αλλά τα επόμενα ματς θα έχουν υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Στα μείον του παιχνιδιού δεν θα πρέπει να λησμονήσω και τη διστακτικότητα που δείχνει στην εκτέλεση των προσπαθειών ο Αραούχο, που μοιάζει να μην έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Πήρε το πέναλτι και του πιστώνεται στα θετικά, αλλά είναι αρκετά πίσω από τον καλό «Τσίνο».

Ο Μιλόγεβιτς έχει μπροστά του δρόμο να διανύσει, προκειμένου να φτάσει την ομάδα στο επίπεδο που θέλει σε όλες τις λειτουργίες της. Όσο θα έχει αυτές τις μονάδες να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, η ΑΕΚ μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες πως θα βρίσκεται μέσα στο κόλπο. Ναι είναι νωρίς για συμπεράσματα, είναι πρώιμο να κάνει κάποιος εκτιμήσεις. Ο Πρωταθλητής και ο Κυπελλούχος πάντως, στην πρεμιέρα άφησαν πόντους στην έδρα τους, με τον δεύτερο μάλιστα να χάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x