Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ έχει δυνάμεις να απελευθερώσει χωρίς Μάνταλο και με τη φυγή του Λιβάγια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, για την εξαιρετική παρουσία του Σιμάνσκι, τα θετικά σημάδια με Ολιβέιρα και τον Τάνκοβιτς που δικαιούται σημαντικό ρόλο.

Η Ένωση μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Ηράκλειο με ένα καθαρό σκορ. Σίγουρα προβλήματα υπήρχαν, έντονα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο έστρωσε αρκετά, αλλά σημασία έχει το διπλό που την έβαλε πάνω από τον Άρη και της δίνει περισσότερη ηρεμία, για την συνέχεια που έχει απανωτά και απαιτητικά παιχνίδια. Έχει τη ρεβάνς του Κυπέλλου, τον Άρη στο ΟΑΚΑ και μετά την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ που σίγουρα η αντίπαλος θα παίξει τα ρέστα της σε εκείνο το ματς στις 14 Φλεβάρη.

Η ΑΕΚ έκανε το τρικ πάλι με τους τρεις στο κέντρο, αλλά παρόλα αυτά είχε ζητήματα. Οι αποστάσεις στο πρώτο μέρος, δεν ήταν αυτές που έπρεπε, ο Καρίμ φαινόταν απομονωμένος, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί τα πολλά νεύρα που έχει τελευταία. Περνάει ένα κακό διάστημα κι αυτό φάνηκε και από το τελείωμα του στη μοναδική φάση που είχε η ομάδα, μέχρι να έρθει το γκολ από στημένη μπάλα.

Όμως η αστείρευτη ενέργεια που έβγαλε στο σημερινό ματς ο Νταμιάν Σιμάνσκι ήταν καταλυτική. Ο Πολωνός είναι μέσα και στα δύο γκολ, αφού εκτελεί το κόρνερ από το οποίο προέρχεται το γκολ του Σάκχοφ μετά την πρώτη κεφαλιά του Λάτσι και βρίσκεται μέσα και στο δεύτερο τέρμα, με την πάσα στον Ολιβέιρα, πριν ο Πορτογάλος πασάρει στον Τάνκοβιτς για το δεύτερο γκολ. Σημαντική παρουσία για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχαν και οι ακραίοι της, που κέρδισαν αρκετά στημένα και βέβαια με την παρουσία του, ο Αλμπάνης απέδειξε πως είναι μια υπολογίσιμη μονάδα. Όσο για τον Γκαρσία, σήμερα έπιασε πάλι ένα καλό στάνταρ απόδοσης.

Η ΑΕΚ σήμερα χρησιμοποιώντας ουσιαστικά δύο εξάρια και ένα οκτάρι, ήθελε να βάλει έναν ακόμα παίκτη στο παιχνίδι της που να μπορεί να πατήσει περιοχή. Ο Ουκρανός μετά το γκολ στην Τούμπα, σκόραρε για μια ακόμα φορά σήμερα, αποδεικνύοντας πως είναι απαραίτητος, για να βρίσκει η Ένωση, μια πηγή ακόμα για γκολ. Τέρματα σημαντικά που έχει μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν κάπως καλύτερη και βελτιώθηκε πολύ με την είσοδο του Ολιβέιρα αλλά και του Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός όχι μόνο σκόραρε αλλά είχε πολλές τελικές, πολλές επιθετικές ενέργειες προς την αντίπαλη εστία. Αποτελεί έναν παίκτη που όχι μόνο στα άκρα μπορεί να παίξει, αλλά και να δημιουργήσει, αφού έχει και τέσσερις ασίστ στη σεζόν, στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.


Μια λύση, μέχρι το καλοκαίρι να βρει μια μόνιμη λύση σε χαφ δημιουργικό η Ένωση, θα μπορούσε να είναι να παίζει ο Τάνκοβιτς πίσω από τον επιθετικό. Ποδοσφαιριστής δημιουργικός, αλλά και ερχόμενος σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από τον φορ, ο Σουηδός
θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλές λύσεις σε ασίστ και γκολ. Χωρίς τους Λιβάγια και Μάνταλο (για όσο καιρό θα είναι έξω) η ΑΕΚ μπορεί να απελευθερώσει δυνάμεις. Αποδεικνύοντας πως είναι σε φάση απογαλακτισμού από τον αρχηγό της. Όλα θα γίνουν πολύ καλύτερα το καλοκαίρι, αν προκύψει η απόκτηση χαφ-δημιουργού.

Για το φινάλε, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, άφησα την διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Το γεγονός πως η ΑΕΚ, δεν έχει υποστεί κάποια γκέλα από τις εχθρικές διαιτησίες του τελευταίου μήνα, δεν μπορεί να κάνει απαρατήρητο το γεγονός. Τουλάχιστον οι δύο κάρτες στο πρώτο μέρος δεν υπάρχουν, αλλά είναι καταπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο η Ένωση φορτώνεται κάρτες, όταν πάνε να μαρκάρουν οι ποδοσφαιριστές, την ώρα που συνάδελφοι τους άλλων ομάδων, βαράνε στο ψαχνό και συνεχίζουν να παίζουν χωρίς προβλήματα, κάτω από την ανοχή των διαιτητών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x