Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ λαβωμένη βγάζει ευκολότερα αντίδραση

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τις σχεδόν βέβαιες απώλειες των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, θυμίζει την περσινή απώλεια του Αραούχο, αλλά και την αντεπίθεση δίχως τον Σέρβο και τον Ελίασον.

Περίμενα και τα νέα από την αποψινή προπόνηση της ΑΕΚ για να γράψω το κομμάτι. Όχι πως ειδησεογραφικά περίμενα κάτι ευχάριστο από επιστροφές, αλλά είναι αυτό που λέμε πως η… ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ρεαλιστικά, ακόμα και αν ο Γκαρσία είχε έστω και ελάχιστες πιθανότητες να παίξει, θα ήταν εξαιρετικά μεγάλο το ρίσκο να τον ρίξεις μέσα, ενώ μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν δύο καυτά ματς ακόμα, ενώ επιπλέον δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως είναι νωρίς να πας σε τόσο ακραίες επιλογές τόσο νωρίς. Ειδικά όταν υπάρχει στο οπλοστάσιο ένας παίκτης, στον οποίο σαν σύλλογος, αλλά και σαν κόσμος, πιστεύεις πολύ.

Η ΑΕΚ πρώτα απ' όλα προετοιμάζεται σωστά από ψυχολογική και πνευματική άποψη. Από τη στιγμή, που δεν ασχολείται με διαιτητές, ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι, αποτελεί μια ορθότατη επιλογή. Τόσο γιατί παίζει μπροστά στο κοινό της, αλλά γιατί πάνω απ' όλα αυτό το ματς αποτελεί ένα παιχνίδι τέτοιο (ενώ θα μπορούσε να πει και να απαντήσει, αλλά ορθά δεν έχει μπει σε τέτοια διαδικασία), στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Ένωση δεν θα έχει τον Λιβάι Γκαρσία και αυτό καταλάβαμε πόσο πολύ την πληγώνει, πόσο πολύ αλλάζει τις ισορροπίες της στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Ωστόσο, σε αυτές τις δεκαπέντε ημέρες θέλω να πιστεύω και πιστεύω πως ο Αλμέιδα δούλεψε πάνω στο πώς θα μπορέσει να ταΐσει σωστά τον Πόνσε, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επειδή αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ματς εντός τειχών με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο, δεν ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι η αντιμετώπιση. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως θα υπάρξουν και διαστήματα, που οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να παίξουν και εκεί είναι που θα θελήσει να χτυπήσει και η Ένωση.

Η ΑΕΚ άντεξε απώλειες πέρυσι. Υπέμεινε στο πιο κομβικό σημείο, στα 30 λεπτά του 4ου αγώνα της, συν άλλα έξι ματς πλέι οφ, συν τον τελικό, την απώλεια του Αραούχο και κατέκτησε το νταμπλ. Όχι μόνο άντεξε χωρίς τον Ελίασον και τον Γκατσίνοβιτς, αλλά με αυτούς απόντες, εξαπέλυσε μια τρομερή χειμερινή αντεπίθεση για να καλύψει τη διαφορά τον χειμώνα. Σίγουρα, η απώλεια του Γκαρσία ήταν κομβική στη διάρκεια του πρώτου ματς με την Αντβέρπ, ωστόσο η ΑΕΚ έχει πλέον τον Πόνσε στη φαρέτρα της, αλλά και τον Πισάρο, για τον οποίο θεωρώ πως, σε αυτό το ματς, σαν game changer, μπορεί να διαμορφώσει μια διαφορετική συνθήκη στο ματς.

Ως προς τη σειρά των αγώνων και το πώς έπεσαν όλα αυτά τα ματς μαζεμένα, θεωρώ πως είναι λίγο περιττό να τα συζητάμε, όταν πρόκειται για την ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή αντιμετωπίζει πάντοτε τέτοιες καταστάσεις, αλλά το κύριο ματς, που πρέπει να κερδίσει, αν πρέπει να βάλω μια σειρά προτίμησης, για ουσιαστικούς λόγους, είναι της Κυριακής. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει αέρα και δυναμική πρωτοπορίας, που αν περάσει την Κυριακή από την OPAP Arena σίγουρα θα αναπτύξει. Κα για μένα είναι πάντοτε πιο δύσκολο να καταδιώξεις τους «ερυθρόλευκους». Με τρίποντο η νταμπλούχος θα πετύχει την πρώτη νίκη εντός αναφορικά με το πρωτάθλημα στην έδρα της κόντρα στους Πειραιώτες, θα του ανακόψει την όποια δυναμική έχει αναπτύξει αρχικά, αλλά θα κερδίσει και χρόνο, ώστε στο ματς με τον Παναθηναϊκό να πάει με μεγαλύτερη ηρεμία, με την ευχή να έχει αποκατασταθεί και η διαθεσιμότητα του Λιβάι. Είναι το παιχνίδι, που ο Πόνσε οφείλει να κάνει ένα βήμα μπροστά, για να δώσει αυτό, που ο οργανισμός της ΑΕΚ περιμένει από εκείνον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x