Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ με άνευρους παίκτες και θολωμένο Μανόλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την απώλεια που σε μεγάλο ποσοστό μπορεί να στοιχίσει στην Ένωση και ένα μεγάλο μέρος στην προσπάθεια για τον τίτλο. Ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα που βαραίνει τους πάντες.

Ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να είσαι προετοιμασμένος 100% γιατί γνωρίζεις πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσεις και το κυριότερο πως θα παίξει ο αντίπαλος, εσύ κατεβαίνεις λες και βρίσκεσαι σε σχολική εκδρομή. Οι ποδοσφαιριστές, έδειξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τελείως ανέτοιμοι γι’ αυτό το ματς και ο προπονητής ήταν τελείως ντεφορμέ. Έβλεπες τη γκέλα να έρχεται και δεν γινόταν τίποτε για να αλλάξει αυτό.

Κι όταν μπήκε ο Μασούντ και άρχιζε να παίζει κάθετα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να σπάσεις τέτοιες άμυνες, ο Μανόλο έκανε την κίνηση ματ για να έρθει η ισοπαλία. Έβγαλε Λιβάια, έβαλε Κλωναρίδη. Ο Αραούχο έπιασε αέρα στην εξαιρετική μπαλιά του Ιρανού, ο γάμος σχόλασε.

Όταν απέναντι στο πούλμαν δεν μπορείς να δημιουργήσεις στο ματς ούτε μια ξεκάθαρη ευκαιρία, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όταν έχεις πάρει τον παίκτη που μπορεί να σου δώσει λύση σε αυτό και περιμένεις να τον βγάλεις στο 68’, τότε είναι εγκληματικό. Ο Μασούντ πέρασε δύο κάθετες στον Λιβάια που έκανε φάουλ, μια στον Αραούχο που έπιασε αέρα, μια φανταστική στον Κονέ που έκοψε την τελευταία στιγμή ο Μιλοσάβλιεβιτς. Τέσσερις πάσες που είχαν εξαιρετικές προϋποθέσεις, συν κάποιες ακόμα. Τουλάχιστον προσπάθησε να παίξει κάθετα. Μέσα στις κορυφαίες γκάφες όμως και στις δύο θητείες του Μανόλο, θεωρώ πως ήταν αυτή η αλλαγή του Κλωναρίδη με τον Λιβάια.

Πότε κατάφερε να κάνει οτιδήποτε στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε κλειστή άμυνα ο Κλωναρίδης; Είναι δυνατόν να βγάζεις τον άνθρωπο που σου έχει δώσει τα πιο κρίσιμα γκολ, την στιγμή που καίγεσαι για τέτοιο; Είναι δυνατό να βάζεις μέσα έναν κλασσικό επιθετικό περιοχής στο 90’ όπως ο Γιακουμάκης; Γιατί ν' αφήνεις μέσα και τα δύο χαφ, από τη στιγμή και τα δύο δεν σου προσφέρουν κάτι; Μοράν και Κονέ ήταν σε κάκιστη μέρα αμφότεροι.

Υπάρχουν επιπλέον δύο ανησυχητικά στοιχεία. Κερδίζεις δέκα κόρνερ και πολλά φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν παίρνεις τίποτε. Επιπλέον εμφανίζεται μια στατικότητα στα τελευταία παιχνίδια, το ίδιο και με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Για μένα είναι λογικό, αφού η ΑΕΚ έχει κάνει υπέρβαση να γίνει και κοιλιά, αλλά δυστυχώς σε ένα ακόμα κρίσιμο ματς, οι επιλογές δεν ήταν οι δέουσες για να πεις το πάλεψα, αλλά δεν μου βγήκε. Όσα έκανε ο Μανόλο απόψε δεν είχαν λογική, όπως και το να παίξει η ομάδα με δύο δεξιά μπακ και το κανονικό αριστερό που συμμετέχει στην ανάπτυξη να μένει έξω.

Πλέον η ΑΕΚ για να καλύψει το χαμένο έδαφος, θέλει διπλό στην έδρα του ενός εκ των δύο διεκδικητών και τουλάχιστον ισοπαλία στο άλλο ματς. Ο Γολγοθάς άρχισε με γκέλα και εξαιτίας της κακής πνευματικής προετοιμασίας των παικτών, αλλά και λόγω των τραγικών επιλογών του Μανόλο απόψε. Όπως είχα εκτιμήσει από χθες, αν το ματς πήγαινε μετά το 60’ χωρίς να έχει σκοράρει η Ένωση, θα γινόταν περίπλοκο και έτσι ακριβώς έγινε. Η ομάδα του Κούγια αμυντικά πέρασε ένα πανεύκολο απόγευμα. Μόνο ΑΕΚΑΡΑ δεν θύμισε απόψε η ομάδα.

ΥΓ: Επανέρχομαι για μια ακόμα επισήμανση. Ασφαλώς ένα ακόμα λάθος του Χιμένεθ, είναι η εμμονή του πως ο Λόπες δεν κάνει για να παίζει αριστερά, όταν η ΑΕΚ παίζει με τετράδα στην άμυνα και το ανέφερα και στο σχόλιο μου στην εκπομπή Game Zone. Επιμένει πως ο Λόπες κάνει μόνο για μπακ-χαφ στο 3-5-2. Το να μην βάζεις Λόπες όμως, ακόμα και όταν έχει φύγει ο Ντέλετιτς από το ματς, αποτελεί ακόμα μια μεγάλη παράλειψη από πλευράς Μανόλο. Από την αλλαγή Κλωναρίδη-Λιβάια, θα είχε περισσότερη λογική το να αντικαταστήσει ο Λόπες τον Μπακάκη που δεν είχε λόγο ύπαρξης μετά την έξοδο του επικίνδυνου ακραίου της Λάρισας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x