Κώστας Μιαούλης

Αξιοπρεπής προσπάθεια, πολλή δουλειά μπροστά για την Εθνική

Ο Κώστας Μιαούλης κάνει μια αποτίμηση όχι μόνο του επαναληπτικού με την Κροατία, αλλά και της συνολικής παρουσίας της Εθνικής σε αυτή την προκριματική φάση, όπου φτάσαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε.

Δεν μπορούσε να γίνει το θαύμα, αλλά τουλάχιστον η Εθνική μας ομάδα παρουσίασε μια αξιοπρεπή εικόνα στον επαναληπτικό αγώνα με τους Κροάτες. Κάποιες λογικές επιλογές και πάνω από τη μισή ομάδα διαφορετική από τον Μίχαελ Σκίμπε, που έστω και έτσι ομολόγησε έμμεσα πως οι επιλογές του την περασμένη Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ ήταν τραγικές.

Ο Κάιπερς σφύριξε όπως περιμέναμε, ειδικά στο πρώτο μέρος, ώστε να μην γίνει καμία στραβή και προηγηθούμε και το 0-0 αποτελεί μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Οι Κροάτες χειρίστηκαν ψύχραιμα την κατάσταση, αξιοποίησαν τα δώρα μας στο πρώτο παιχνίδι και κατέκτησαν την πρόκριση.

Από το αποψινό παιχνίδι άκρως ενθαρρυντική ήταν η παρουσία του Γιαννιώτα που απέδειξε πως ο Στρνιτς αν είχε κάποιον μπροστά του σαν εξτρέμ δεν θα έκανε πάρτι στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμα και ο μέτριος σε αυτό το ματς Λάζαρος κανονικά θα είχε φορτώσει κάρτα τον αριστερό μπακ της Κροατίας που τόση ζημιά μας έκανε στον πρώτο αγώνα, αν ο Ολλανδός ρέφερι του είχε δώσει την κίτρινη κάρτα στο χέρι που έκανε.

Από εκεί και μετά θετικός ήταν ο Ρέτσος, ο Ζέκα θεωρώ πως συνολικά στα δύο ζευγάρια ήταν ο κορυφαίος για την Εθνική που δεν είχε δυστυχώς έναν παίκτη να τρέξει την μπάλα. Ο Μήτρογλου μακριά από τον καλό του εαυτό δεν τροφοδοτήθηκε γενικά, ενώ σήμερα ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο απέδειξαν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν έπαιζε ο πρώτος στο ματς της Κροατίας.

Από εδώ και μετά βέβαια το ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα. Όπως γράψαμε και στη στήλη χθες, χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους και βέβαια μια λύση που θα δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον εκάστοτε προπονητή το δικαίωμα να έχει αρκετές επιλογές, ώστε να μπορεί να κάνει τις κλήσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους οφείλει να κάνει μια σοβαρή δουλειά η ΕΠΟ για να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που θα δίνουν ελπίδα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές να ξεχωρίσουν. Σε επίπεδο αγωνιστικό, δηλαδή σαν ομάδα η Εθνική οφείλει να βρει την ισορροπία της, αρχίζοντας να βελτιώσει το επιθετικό της κομμάτι και ειδικά το τρανζίσιον. Από τη στιγμή που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, οφείλουμε να βγαίνουμε γρήγορα μπροστά.

Η ευχή όλων των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των δικών μας παικτών και βέβαια η καλή φόρμα ορισμένων κομβικών παικτών στα επόμενα προκριματικά. Ο Σκίμπε συμμάζεψε ένα σκορποχώρι που βρήκε, έκανε ασφαλώς λάθη στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είχε και πάρα πολλά περιθώρια.

Ο Γερμανός φαίνεται πως έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει, για μην γράψουμε πως είναι βέβαιο. Σίγουρα πάντως μπορεί να κάνει καλύτερες επιλογές και βέβαια αυτή η πρώτη εμπειρία σε προσπάθεια πρόκρισης σε προκριματική φάση, του δίνει το δικαίωμα για να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x