Κώστας Μιαούλης

Άλλοι «βουνό», άλλοι… χαλί

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση της Σούπερ Λίγκας, για τον βαθμό δυσκολίας που έχει το πρόγραμμα για τους τέσσερις «μεγάλους» και ποιος απ' αυτούς μοιάζει ο πιο ευνοημένος.

Πριν σχολιάσω την κλήρωση εύχομαι δύο πράγματα που θ’ αποτελούν κατορθώματα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Να τελειώσει με όλες τις ομάδες το πρωτάθλημα και να μην έχουμε αναβολές.

Η κλήρωση είχε παραπάνω ενδιαφέρον σήμερα, μιας και η παρουσία, της ΑΕΚ, αλλά και του Ηρακλή, επιστρέφει στο πρωτάθλημα, πολλή από την χαμένη αίγλη που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Και το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, μοιάζει πιο συμμαζεμένο και θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον.

Μπορεί οι παράγοντες να λένε πάντοτε το τετριμμένο, πως το πρόγραμμα δεν έχει σημασία και δεν παίζει ρόλο, αφού παίζουν όλοι με όλους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η σειρά των αγώνων παίζει ρόλο στη διαμόρφωση ισορροπιών, ειδικά στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος που υπάρχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά και παίζει κομβικό ρόλο, στην ψυχολογία της ομάδας, μια καλή εκκίνηση. Στο φετινό πρωτάθλημα, το βάθος που θα έχουν οι ομάδες στον πάγκο τους, θα παίξει και πάλι κυρίαρχο ρόλο επίσης.

Ξεκινάω με αυτόν που έχει το δυσκολότερο έργο και ξεκίνησε νωρίτερα τις υποχρεώσεις του. Ο ΠΑΟΚ, έχει ένα δύσβατο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές, του λείπουν παίκτες ακόμα από το ρόστερ και δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, αν θα έχει καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, έχει λοιπόν οκτώ αγωνιστικές φωτιά. Μόνο θετικό, το γεγονός πως και τα τρία ντέρμπι τα έχει στην έδρα του, αλλά θα πρέπει να δείξει περισσότερο αξιόπιστος στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Για την ΑΕΚ, το πρόγραμμα σίγουρα έχει δυσκολίες, μιας και τα τρία ντέρμπι τα δίνει εκτός έδρας στον πρώτο γύρο. Πλην όμως τα ματς στην έδρα της, είναι βατά στον πρώτο γύρο, έχει και την Ξάνθη εκτός έδρας αρχικά, αλλά το πρόγραμμα της, είναι κάπως πιο ομαλό. Δεν θα έχει να δίνει σε αντίθεση με τους υπόλοιπους και μεσοβδόμαδα παιχνίδια για Ευρώπη και αυτό διευκολύνει τον Δέλλα, να καταστρώνει καλύτερα τα παιχνίδια του.

Για τον Ολυμπιακό το πρόγραμμα του, μοιάζει να κλιμακώνεται σε δυσκολία, τον μήνα Οκτώβριο, δηλαδή γύρω στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν οι ημερομηνίες κυλήσουν νορμάλ, θα έχει να παίξει στην Τούμπα, μεσολαβεί διακοπή Εθνικής, μετά με ΑΕΚ εντός, παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά Ατρόμητο έξω. Ο Ολυμπιακός και πάλι, θα έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αμέσως μετά αγώνα για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος ίσως είναι πιο θετικό που τουλάχιστον θα έχει κάποιον χρόνο μπροστά του να μονταριστεί, μέχρι ν' αρχίσουν τα πιο δύσκολα και μαζεμένα (ξανά).

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόγραμμα ιδανικό για εκκίνηση με σερί. Βέβαια το συγκεκριμένο για τους «πράσινους» το έχουμε παρατηρήσει, σε πολλές εκκινήσεις πρωταθλήματος, αλλά φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία, να μην κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με τόσο βατό πρόγραμμα. Αρχίζει μεν με δύσκολο ματς στο Αγρίνιο, αλλά μέχρι την 6η αγωνιστική, όταν ξαναβγαίνει εκτός Αθήνας για να πάει στα Πηγάδια, για 4 αγωνιστικές, δεν βγαίνει από το Λεκανοπέδιο, έχει τρία εντός και μια επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη. Αν σε αυτό το βατό αρχικά πρόγραμμα, συνυπολογίσει κανείς, πως είναι ήδη κομπλέ μεταγραφικά και έχει έναν έτοιμο κορμό από πέρσι, τότε έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει μια εκκίνηση που θα του δώσει ώθηση διεκδίκησης του τίτλου, με καλούς όρους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x