Κώστας Μιαούλης

Αν ασχολείσαι με τον Χιμένεθ, χάνεις το δάσος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το μπαλάκι που με την πρόσληψη του Χιμένεθ πήγε σε άλλο γήπεδο και για το πού βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωρίζοντας πως ο κόσμος της λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα, παρά με το καθαρό μυαλό διάλεξε ένα πρόσωπο που ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, έβαλε ξανά τους οπαδούς και φίλους της ομάδας να διχαστούν. Ηταν η κατάλληλη επιλογή για να βγει εκείνη από το κάδρο της κριτικής για τα παρακάτω...επιτεύγματα της: - 17 από τον Ολυμπιακό που μετράει ήδη εννέα χαμένους πόντους στο πρωτάθλημα, -9 από την Ξάνθη, -7 από τον ΠΑΟ, - 6 από τον Πανιώνιο, - 3 από τον ΠΑΣ και -1 από τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε από -3 κι έχει και ματς λιγότερο. Επίσης η φετινή χρονιά είναι αυτή που έφερε τον μικρότερο αριθμό νικών σε πρώτο γύρο, στην ιστορία της στην Α' Εθνική, πλην της χρονιάς του υποβιβασμού.

Το μεσημέρι στην παρουσίαση του νέου τεχνικού προς τους παίκτες, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ζήτησε από τους παίκτες να μετατραπούν σε...Απάτσι. Ειλικρινά επειδή δεν πιστεύω πως τέτοιες ατάκες μπορούν να δώσουν έξτρα κίνητρο σε παίκτες το έτος 2017, θα το εκλάβω ως μια εναλλακτική μορφή επίπληξης, απέναντι σε κομμάτι του ρόστερ που δεν έχει επιδείξει ως τώρα τον απαραίτητο ζήλο στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αλλά ως εκεί. Αυτή η παραίνεση Μελισσανίδη δεν μπορεί να κάνει τον Αλμέιδα να παίζει όσο συχνά θα έπρεπε, ούτε να επαναφέρει στη δράση τον Τσιγκρίνσκι. Δεν μπορεί να κάνει τον Σιμόες και τον Γιόχανσον να παίζουν όπως πέρσι, ούτε τον Κολοβέτσιο, Μπαρέζι.

Το ζήτημα λοιπόν δεν έχει να κάνει με το αν ο Μανόλο μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του που είναι δεδομένα δύσκολη και γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη με την τραγική φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Το άμεσο που πρέπει να γίνει είναι μια μίνιμουμ, τουλάχιστον στη θέση του φορ και σίγουρα στη θέση του αριστερού μπακ. Το κυριότερο όμως αφορά τις προθέσεις της διοίκησης της για την επόμενη σεζόν. Ακόμα κι αν η ΑΕΚ, με τον Χιμένεθ καταφέρει να σώσει τη χρονιά και πάρει το Κύπελλο, πώς θα διασφαλίσει πως δεν θα έχουμε και του χρόνου μία από τα ίδια.Αυτό μπορεί να το καθορίσει μόνο ο διοικητικός ηγέτης της, που επιπλεόν οφείλει κάποια στιγμή να αποφασίσει με ποιους θα πορευθεί από τους συνεργάτες που έχει μέχρι τώρα.Δυστυχώς αποφάσεις ορισμένων εξ' αυτών έχουν τεράστια ευθύνη για το φιάσκο της σεζόν.

Ο Μανόλο είναι αυτή τη στιγμή κάτι που με απασχολεί σε δεύτερη μοίρα. Ολοι ευχόμαστε να πετύχει, αλλά κι αν τα πράγματα πάνε στραβά, ελάχιστη ευθύνη θα πρέπει να του προσάψει κανείς. Γι' αυτό όπως είπα και χθες στο ράδιο, ακόμα κι αν βάλει τον Μάνταλο τέρμα και τον Αλμέιδα στόπερ δεν θα ασχοληθώ. Τα χούγια και τα όποια θετικά έχει ο Μανόλο, είναι γνωστά. Σέβομαι εκείνους που είχαν πάντα καλή άποψη για τον Σεβιγιάνο, ωστόσο όσοι τότε δεν τον πίστευαν, καλό θα είναι τώρα να μην τον παρουσιάζουν ως την απόλυτη λύση. Η δική μου άποψη για τον Μανόλο δεν αλλάζει, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως η δική του άγνοια κινδύνου ίσως να είναι ένα στοιχείο που σώζει τέτοια άθλια χρονιά, χωρίς όμως να πιστεύω πως ήταν η ενδεδειγμένη και για τώρα λύση. Η τρέλα μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, σε οριακές καταστάσεις. Το δάσος του προβλήματος εξακολουθεί να είναι η ίδια η διοίκηση της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x