Κώστας Μιαούλης

Αναζήτηση για κάτι πραγματικά καλό δίχως βιασύνη στην επιλογή του εξτρέμ για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την προσοχή, την ωριμότητα και το κατάλληλο τάιμινγκ σχετικά με την απόκτηση του εξτρέμ στην ΑΕΚ και για τους εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται το καλοκαίρι.

Η άρση των περισσοτέρων μέτρων βρίσκει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια κρίσιμη καμπή. Οι ομάδες προσπαθούν να μπουν στην διαδικασία μιας κανονικότητας, μένει να μάθουμε πώς και αν θα συμφωνήσουν οι ποδοσφαιριστές με την Σούπερ Λίγκα. Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ίσως είναι ακόμα λίγο νωρίς να μιλήσουμε, οπότε μοιραία η κουβέντα πέφτει στην κουβέντα, για τους καλοκαιρινούς στόχους, έχοντας ωστόσο πάντα στο μυαλό μας, τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά από αυτή την κρίση.

Τα σχέδια μετά από αυτή την κρίση, σίγουρα ανατρέπονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως προς την ΑΕΚ, αυτό που προβλεπόταν ήταν η πώληση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή και υπό προϋποθέσεις και δεύτερου παίκτη. Μια παράμετρος που πιθανότατα θα έφερνε μεγαλύτερη άνεση ρευστότητας για να μπορέσει η Ένωση να κάνει δικούς της, τους δύο ποδοσφαιριστές που έχει σαν δανεικούς, τον Αραούχο και τον Σιμάνσκι και θα της εξασφάλιζε σαφέστατα και τη δυνατότητα να κινηθεί στην αγορά, για όποιον στόχο θα ήθελε να χτυπήσει.

Το ευτύχημα στην περίπτωση αυτής της απροσδόκητης σε συνέπειας κρίσης, είναι πως βρήκε την ΑΕΚ συμμαζεμένη οικονομικά και χωρίς να έχει ανοίγματα. Όλη η πολιτική ακόμα και για ποδοσφαιριστές που έχεις αυτή τη στιγμή στο ρόστερ σου αλλάζει, όπως και για εκείνους που βρίσκεσαι στο μεταίχμιο σαν ομάδα να τους κρατήσεις. Για παράδειγμα χωρίς αυτή τη ζημιά, θα μπορούσες να είσαι κάπως πιο άνετος και να δεις να σου φεύγουν ποδοσφαιριστές, γνωρίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια, να βρεις κάτι άλλο και να καλύψεις τα κενά που θα άφηναν. Τώρα η φιλοσοφία, όχι μόνο για την Ένωση, αλλά για όλους είναι εντελώς διαφορετική. Ας σκεφτεί κανείς μόνο, πως εξαιτίας ενός μεγάλου συμβολαίου, ο ΠΑΟΚ δεν ανανεώνει με τον Μαουρίσιο που ήταν ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχημένης παρουσίας των Θεσσαλονικέων, αυτή την τριετία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα κάποια δεδομένα αλλάζουν, με βεβαιότητα αναθεωρούνται οι σκέψεις για ορισμένους ποδοσφαιριστές. Αν πέσουν κάποιοι απ’ αυτούς σε κασέ, τότε δεν αποκλείεται να τους δούμε να παραμένουν και την επόμενη σεζόν. Θ’ αποτελέσει μεγάλη ανακούφιση και αν ορισμένοι ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που έχουν δοθεί δανεικοί, όπως γράψαμε και πρόσφατα, να αποδεσμευτούν από την ΑΕΚ και να φέρουν και κάποια χρήματα, όπως για παράδειγμα ο Σιμάο.

Στο ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή, χωρίς να υπολογίζει κανείς πως υπάρξουν πωλήσεις ή αποδεσμεύσεις που θα φέρουν αναγκαστικά και άλλες ανάγκες, πρέπει να γίνουν δύο απαραίτητες προθέσεις. Ο ένας για τον οποίο γίνεται η περισσότερη κουβέντα και θεωρώ πως και στην συντριπτική προτίμηση του κόσμου, αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η απόκτηση του αριστερού εξτρέμ. Μια προσθήκη που θα δώσει στην επιθετική γραμμή το κάτι που λείπει, το ένας εναντίον ενός για να δημιουργηθεί αριθμητικό αβαντάζ και γιατί όχι να προσθέσει και γκολ.

Εξαιτίας της σημασίας της λοιπόν αυτή η μεταγραφή, θα πρέπει να φανεί εξαιρετικά ώριμη και προσεκτική. Από αυτούς που έχουν γραφτεί ή ακουστεί από τα ΜΜΕ για την ώρα, υπάρχουν καλά στοιχεία, όμως θαρρώ πως η Ένωση στην προκειμένη περίπτωση, αναζητά κάτι πολύ καλό που θα έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει πραγματικά την διαφορά. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν θα προτιμούσα η ΑΕΚ να μην βιαστεί και να κάνει για την συγκεκριμένη θέση, την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ένας παίκτης που θα έχει το «πράσινο» φως και από τον προπονητή και από τον τεχνικό διευθυντή και που η περίπτωσή του, θα έχει ψαχτεί διεξοδικά. Ο αριστερός στόπερ σίγουρα χρειάζεται για να δώσει μια μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στον Καρέρα, αλλά θεωρώ πως τουλάχιστον γι’ αυτό το ζήτημα, μπορεί να γίνεται πιο αθόρυβη δουλειά.

Κλείνοντας, θα ήθελα, όχι μόνο εκ μέρους μου, πιστεύω, αλλά και όλων των παιδιών, που εργάστηκαν σκληρά σε αυτό το διάστημα, είτε από εδώ, είτε από το σπίτι, να γράψω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που εμπιστεύτηκε και το σάιτ και τον σταθμό, σε αυτές τις οκτώ δύσκολες εβδομάδες που πέρασαν. Ήταν μια δοκιμασία για όλους μας και τουλάχιστον για όσους ερχόμασταν και στον σταθμό, ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία, να εργάζεσαι σε μια άδεια αίθουσα, που σφύζει από ζωή, εργασία και χιούμορ υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όλο το τιμ σύντομα ξανά μαζί και πάμε για ένα δυνατό καλοκαίρι λοιπόν με ΣΠΟΡ FM 94.6 και sport-fm.gr!

Instagram: @kostasmiaoules,@sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x