Κώστας Μιαούλης

Αρχίζει το κρας-τεστ για το βάθος των ρόστερ στους τρεις

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την 3η αγωνιστική που σηματοδοτεί την απαρχή της δοκιμασίας για τους τρεις «Ευρωπαίους», ως προς το βάθος του ρόστερ τους αλλά και της σπιρτάδας των τεχνικών τους.

Η εβδομάδα των Εθνικών ομάδων τελείωσε και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία των αγώνων της 1ης αγωνιστικής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ένα γεγονός που σίγουρα αναβαθμίζει και το πρωτάθλημα της εκάστοτε χώρας, όταν οι τρεις πρώτοι συνεχίζουν στην Ευρώπη. Για τα δικά μας δεδομένα είναι κάτι που προξενεί ενδιαφέρον και δίνει μια ακόμα διάσταση που κάνει την κούρσα του τίτλου, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Δίνει μάλιστα τον τόνο του απρόβλεπτου, για το ποιος μπορεί να στραβοπατήσει. Μην ξεχνάτε πως πολλοί είχαν ξεγραμμένη την ΑΕΚ πέρσι, όταν ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον τέθηκαν νοκ-άουτ, αλλά η συνέχεια έφερε την Ένωση, πρωταθλήτρια ύστερα από 24 χρόνια και στον τελικό του Κυπέλλου.

Για την ΑΕΚ και αυτή η σεζόν μοιάζει να άρχισε όπως τελείωσε, αναφορικά με τους τραυματισμούς. Η βαριά τιμωρία που επιβλήθηκε σε Λόπες και Λιβάια, επαναλαμβάνω πως ίσως λύνει κατά κάποιο τρόπο τα χέρια του Ουζουνίδη, ως προς τις επιλογές για το ελληνικό πρωτάθλημα και αντίθετα του τα δένει για το Champions League. Επιπλέον κομβικής σημασίας, θα είναι το θέμα του Μπογιέ και το αν αυτός θα μπορέσει να επιστρέψει μετά το πρόβλημα στους κοιλιακούς που τον έχει ταλαιπωρήσει. Η ΑΕΚ με ακμαίο ηθικό και μετά τη νίκη επί του Αστέρα, έρχεται για να κάνει το τρία στα τρία κόντρα στον Πανιώνιο. Ένα ματς που για την ΑΕΚ, εντός ή εκτός έδρας ποτέ δεν είναι εύκολο.

Για τον ΠΑΟΚ, η επίσκεψη στην Κρήτη, φέρνει την ομάδα σε δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας δοκιμασία, με τον Δικέφαλο του Βορρά, να μην έχει στη διάθεση του, τον Πρίγιοβιτς. Η απώλεια του δεν είναι κάτι σύνηθες και ανεξάρτητα με το αν θεωρεί κανείς πως βοηθά περισσότερο ή λιγότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Πρίγιο είναι σημείο αναφοράς για τον «Δικέφαλο» του Βορρά και πρέπει να περάσει από μια δύσκολη έδρα δίχως αυτόν. Ο Καρέλης και ο Άκπομ (πιθανολογώ ο 2ος) θα κληθούν να καλύψουν το κενό του, αλλά όπως και να έχει μιλάμε για μια σημαντική απώλεια. Ο ΟΦΗ έδωσε δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, πήρε μόνον ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, αλλά στο πρώτο ματς μπροστά στο κοινό του θα θελήσει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς διεθνείς και σίγουρα και μάλιστα σε ένα διάστημα που ο Μαρτίνς θα προτιμούσε να έχει όσους περισσότερους θα μπορούσε στη διάθεση του για να μπορέσει να μοντάρει την ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Αστέρα δεν θα έχουν εύκολη δοκιμασία, ίσως αυτό να είναι και το δυσκολότερο τεστ από αυτά που θα δώσουν από τα τρία πρώτα μέσα στην έδρα τους. Μπροστά έχουν και την δοκιμασία με την Μπέτις , αλλά πρώτα υπάρχει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός για καιρό μέχρι και πριν την περσινή σεζόν, είχε συνηθίσει εύκολα ή δύσκολα να κυριαρχεί στην Ελλάδα και να πορεύεται στην Ευρώπη. Μα τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η περιπλοκότητα της περίπτωσης του Ολυμπιακού, έχει να κάνει με το γεγονός πως τώρα πρέπει να φτιάξει ομάδα και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επί της ουσίας λοιπόν αρχίζει η δοκιμασία και για τους τρεις που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Ο τρόπος που θα διαχειριστούν οι προπονητές τα ρόστερ τους, οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες και η παραμικρή λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο στην κούρσα για την φετινή μάχη του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x