Κώστας Μιαούλης

Βραδιά επιβίωσης για ΠΑΟ, κατάθλιψης και βαθιάς περισυλλογής για ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ντέρμπι, για το τι σημαίνει το αποτέλεσμα του, για τον Παναθηναϊκό που πάλεψε και θα συνεχίσει μέχρι τέλους και για την καταθλιπτική ΑΕΚ.

Για καμία από τις δύο ομάδες το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν καλό. Διότι μπορεί ο Ατρόμητος να μην κερδίσει στην Τούμπα αύριο Κυριακή, αλλά έχει την ΑΕΚ στην έδρα του για το πρωτάθλημα την επόμενη Κυριακή και μπορεί με νίκη να την περάσει. Ούτε για τον Παναθηναϊκό ήταν βολική η ισοπαλία, γιατί δεν μείωσε αισθητά την διαφορά από τον Άρη που αγωνίζεται αύριο στο Φάληρο. Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός, σε μια πολύ hardcore έκδοση μνημονιακής εποχής, παλεύει για το καλύτερο που μπορεί. Δικαιούται δε, τις περισσότερες φορές, όπως και σήμερα, να φεύγει από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι.

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα πετύχει το στόχο της εισόδου στην πεντάδα. Θα έχει όμως τον θαυμασμό και των οπαδών του και πολλών άλλων που μπορούν να καταλάβουν το ποδόσφαιρο. Για μια ομάδα που στην εκκίνηση της σεζόν, δεν γνωρίζαμε σε ποια αγωνιστική θα έχει κατορθώσει να σβήσει το μείον έξι, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Στην πορεία της σεζόν, κυρίως επειδή αυτοί που θα περίμενε κανείς, δεν βοήθησαν όσο περίμεναν όλοι, το βάρος έπεσε μοιραία στους νεότερους ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε πως και ο Παναθηναϊκός λαβώθηκε σοβαρά από τους τραυματισμούς.

Στο τέλος της ημέρας, στο ποδόσφαιρο, αν δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο που έχεις βάλει ή σου έχουν θέσει, μένει να είσαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια σου. Οι «πράσινοι» ξέρω πως θα παλέψουν μέχρι τέλους. Αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρουν, τα δεδομένα είναι εναντίον τους. Κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται φέτος στον σύλλογο, με τα λάθη, τα καλά, τα κακά, τα κέρδη, τις νίκες, τις ήττες, τις ισοπαλίες, δικαιούνται να φεύγουν από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Έχοντας δώσει σε κάθε παιχνίδι, το καλύτερο που μπορούν. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα απόψε, είχε τις δύο πιο κλασσικές φάσεις, δεν σκόραρε. Έπαιξε όμως, πάλεψε, μόχθησε, προσπάθησε.

Από την άλλη μεριά έχεις την περσινή πρωταθλήτρια. Έχεις μια ομάδα που πέρσι σάρωνε στα ντέρμπι, αλλά φέτος δεν πήρε ούτε ένα απέναντι στους άλλους τρεις. Μια ομάδα με δεδομένα προβλήματα από την εκκίνηση της σεζόν, για τα οποία ευθύνεται η διοίκηση, τόσο αυτός που έχει το γενικό πρόσταγμα, δηλαδή ο Μελισσανίδης, όσο κι εκείνοι που τον περιβάλλουν. Και η αλήθεια είναι πως απέτυχαν παταγωδώς.

Ο κιτρινόμαυρος Τύπος επένδυσε πολλά στην ψυχολογία που θα μπορούσε να τονωθεί με την έλευση του περσινού πρωταθλητή Χιμένεθ. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, όσο περνάνε τα παιχνίδια, όχι απλά δεν βλέπουμε μέταλλο, θέληση ή οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να «ξυπνήσει» ο νέος προπονητής, αλλά βλέπουμε την ομάδα να βυθίζεται στην ποδοσφαιρική ανυπαρξία. Έχει συνειδητοποιήσει κανείς πως στα δύο τελευταία παιχνίδια, η ΑΕΚ δεν έχει κάνει καθαρή ευκαιρία; Απέναντι στον Άρη μηδέν και απόψε με εξαίρεση ένα σουτ του Πόνσε στην κλειστή γωνία του Διούδη, πάλι τίποτε.

Φυσικά και όλοι επιθυμούν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μόνο που το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ, είναι πολύ βαθύτερο από το αν θα σωθεί η σεζόν με μια επικράτηση στον τελικό της 11ης Μαϊου, αν η ΑΕΚ έχει περάσει τη Λαμία, πράγμα που επίσης δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Πέρα από την καταθλιπτική εικόνα του ΟΑΚΑ, υπήρχε και ένα τραγικό αποτέλεσμα με την εξάρα που δέχτηκαν οι «μικροί» από τον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του νέου διευθυντή των Ακαδημιών, το μεσημέρι στο Γαλάτσι.

Δέχομαι πως μια ομάδα μπορεί να μην επενδύει όσα θα ήθελαν οι οπαδοί της. Πιο δύσκολα κατανοώ το να μην παίρνει καν ποδοσφαιριστές για να συμπληρώσει τα κενά που υπάρχουν τον Ιανουάριο. Το να θέλει να κάνει σφιχτή πολιτική όμως, χωρίς να μπορεί ν’ αναδείξει κάποιον από την μικρή της ομάδα που έχει γίνει σάκος του μποξ εντός και εκτός συνόρων, αποτελεί ουτοπία. Η ΑΕΚ κακά τα ψέμματα, τούτη τη στιγμή δεν δείχνει να έχει κάποιο προϊον που να μπορεί να το ρίξει στη μάχη, με τους μεγάλους και να μπορεί να σταθεί. Η σημερινή είναι μια ημέρα που θα πρέπει να βάλει όλον τον οργανισμό της Ένωσης, σε βαθιά περισυλλογή, για το πώς θα πορευτεί στη συνέχεια και τι όραμα έχει για το μέλλον. Γιατί πέρα από το γήπεδο, υπάρχει μια ομάδα που μόνο προοπτική δεν δίνει αυτή τη στιγμή, σε κανέναν οπαδό της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x