Κώστας Μιαούλης

Δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική τα φετινά πλέι-οφ

Μετά από τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός κάνει επίδειξη δύναμης, την ώρα που οι άλλοι παλεύουν να επιβιώσουν, ψάχνονται αγωνιστικά ή πνίγονται… σε μια κουταλιά νερό. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό στον οποίο υπάρχουν τόσα συσσωρευμένα προβλήματα, εξαιτίας μιας σειράς λαθών που έχουν γίνει τόσο από διοικητικής πλευράς κυρίως, αλλά και από την τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός έκανε το απολύτως αναμενόμενο. Με τρόπο εμφατικό που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει σβηστά το δεύτερο ημίχρονο και να διαχειριστεί απλά τις δυνάμεις του για τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν στα παιχνίδια τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι επιβλητικός, σε τέτοιο βαθμό που δίνουν ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος ήταν όχι απλά επιβλητική, αλλά καταιγιστική. Ο Γκιλέρμε πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, ο Ελ Αραμπί ένα ακόμα καλύτερο αποδεικνύοντας πως είναι ο καλύτερος σέντερ-φορ του πρωταθλήματος και από τους δύο που έδωσε ευκαιρία απόψε ο Μαρτίνς, πιο ελκυστικός φάνηκε ο Λοβέρα. Ο Φορτούνης παρότι φάνηκε να ξεκινάει καλά το ματς, τα θαλάσσωσε μια πιο χαρακτηριστική την φάση από την πάσα του Ελ Αραμπί σταματά την μπάλα για να κάνει κοντρόλ, αντί να την αφήσει για τους δύο συμπαίκτες του πιο αριστερά, που θα έμπαιναν με την μπάλα στα δίχτυα, αν είχε φτάσει σε αυτούς.

Πιο πίσω ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που αγκομαχούν ποιος θα δώσει στον άλλον την 2η θέση. Ο Δικέφαλος του Βορρά, υπό μια έννοια βγήκε κερδισμένος από την χθεσινή μάχη με τον ΟΦΗ, υπό την έννοια πως κέρδισε έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ακούγονται πολλά κολακευτικά σχόλια, τον νεαρό Τζόλη που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μπροστά η πρόκληση του Κυπέλλου και ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Στη νέα σεζόν ο Δικέφαλος του Βορρά, που μετράει πολλές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, καλείται να βρει ποδοσφαιριστές που θα τους πληρώνει για να παίζουν ανάλογα με την αξία τους και όχι να πληρώνονται για να κάθονται. Όμως υπάρχει μια καλή μαγιά παικτών, που μαζί με κάποιους νέους, έχουν τη δυνατότητα με υπομονή, να παρουσιάσουν κάτι καλό. Κάτι που θα χρειαστεί ωστόσο υπομονή για τα επόμενα χρόνια, ώστε να φτάσει πάλι ο ΠΑΟΚ στα επίπεδα της περασμένης διετίας.

Στην ΑΕΚ το αποτέλεσμα με τον Άρη σήκωσε πολλή γκρίνια, αλλά για λάθος λόγους, σε μια μερίδα φιλάθλων και οπαδών. Η Ένωση θα πρέπει να ψάξει για αρκετά πράγματα στην πορεία των πλέι-οφ, για να κερδίσει μια θέση που με βάση την εικόνα που υπήρχε πριν τη διακοπή και με την τιμωρία του ΠΑΟΚ, φαινόταν πως θα μπορούσε να πάρει. Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος που αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, καλείται να παλέψει τους στόχους της με αυτή τη σύνθεση που έχει στην άμυνα της. Σε μια γραμμή που κατά την άποψή μου, χρειάζονται για τη νέα σεζόν, από ένας ακραίος μπακ που μπορεί να έχει συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι και δύο στόπερ, μετά την απώλεια του Βράνιες. Χρειάζεται ίσως ένας μέσος και σίγουρα, ένας ή δύο εξτρέμ. Κι επειδή δεν ζω σε έναν φανταστικό κόσμο, γνωρίζω πως αυτά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εφικτά, αν δεν υπάρξουν και πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Το ανησυχητικό αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ, είναι τα σκαμπανεβάσματα που έχει σε απόδοση το δίδυμο της μεσαίας γραμμής και η συχνότητα με την οποία χάνονται τα γκολ. Ακόμα και στο Ηράκλειο, πριν προηγηθεί η Ένωση, υπήρξαν φάσεις στις οποίες η ομάδα όφειλε να έχει κάνει νωρίτερα γκολ. Όπως βέβαια είναι ανησυχητικό και το ότι σε φάσεις που δεν μυρίζουν γκολ, έρχονται φάσεις και τέρματα από τους αντιπάλους της.

Ο Άρης κάνει μια θαυμαστή προσπάθεια. Ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, πολλοί εκ των οποίων γνωρίζουν πως δεν θα βρίσκονται τη νέα σεζόν στο κλαμπ, τα δίνουν όλα. Η ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αποτελεί το ματς που θα έχουν πλήρη προσήλωση και θα τα δώσουν όλα για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Υπό μια έννοια ο Άρης είναι η πιο απρόβλεπτη ομάδα ως τώρα γενικά σε όλο το πρωτάθλημα, η ομάδα που μπορεί να σου κάνει την πιο χοντρή ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Βέλεθ δεν θα είναι παρών στη ρεβάνς, πιθανόν ούτε ο Σόουζα. Αλλά στο δικό του γήπεδο, έστω και χωρίς κόσμο, καλείται να δώσει μια καλή ποδοσφαιρική παράσταση για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x