Κώστας Μιαούλης

Δεν φτάνει να παλεύεις σε αυτό το επίπεδο, βαριά η μηδενική συγκομιδή για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης καταθέτει την άποψη του όχι μόνο για το αποψινό ματς της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, για τα αίτια που δεν επέτρεψαν στην Ένωση να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία ως προς την ανταγωνιστικότητα.

Μπορεί η ΑΕΚ σε εύρος των σκορ να μην έπαθε καμιά μεγάλη ζημιά, αλλά όπως και να το κάνουμε, το να μην μπορείς να μαζέψεις ούτε έναν πόντο, ακόμα και σε αυτόν τον όμιλο είναι βαρύ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος, πάλεψε και απόψε για το διάστημα που μπορούσε, με έναν καινούριο σχηματισμό, προσαρμοσμένο και στις ελλείψεις και τους διαθέσιμους που υπήρχαν για σήμερα. Όμως και πάλι, έστω και στο 88’ το όνειρο για έναν πόντο σε αυτόν τον όμιλο, έκανε φτερά. Ήταν η μοίρα της Ένωσης, να πληρώσει κάθε σφάλμα που έκανε, αλλά αυτό δεν είναι κάτι μεταφυσικό. Στο Champions League, οποιοδήποτε λάθος, πληρώνεται ακριβά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο, για όποιον θέλει να το δει ξεκάθαρα ήταν το κέντρο της. Σε αυτή τη διοργάνωση η μεσαία γραμμή, παίζει τον πιο κομβικό ρόλο. Η Ένωση δεν μπορούσε να έχει παραγωγή παιχνιδιού, οπότε όσο σθεναρά και αν αντιστεκόταν σε όλους τους αντιπάλους, το αναπόφευκτο δεν μπορούσε να αποτραπεί. Το γκολ σε βάρος της κάποια στιγμή ερχόταν στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έδωσε και μοιραία αυτό έβγαζε την ΑΕΚ από το παιχνίδι της διεκδίκησης. Στην πραγματικότητα και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η Ένωση έπαιξε μόνον το εντός έδρας ματς με την Μπενφίκα.

Ακόμα και στο σημερινό ματς η Ένωση, με αυτόν τον σχηματισμό που αποτελεί μια εναλλακτική, αλλά θα πρέπει να έχει και άλλους ποδοσφαιριστές και ενισχύσεις για να περπατήσει, για να το χρησιμοποιήσει στο εγγύς μέλλον, η ΑΕΚ είχε ένα καλό διάστημα στο β’ μέρος, αλλά η υπερπροσπάθεια να μπορέσει να βγάλει κάτι μπροστά, άρχισε να την κάνει πιο ευάλωτη στα μετόπισθεν. Η έλλειψη ισορροπίας και ενός κέντρου που δεν θ’ αναγκάζει τον Πόνσε για παράδειγμα να κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο, απ’ όσα πρέπει, αποτελούν την πηγή του προβλήματος. Ακόμα και όταν υπάρχει ο Λιβάγια γενικά αναγκάζεται να τραβιέται πολύ πίσω. Σε μια τέτοια διοργάνωση, η ΑΕΚ δεν μπορεί να επιτεθεί με πάνω από 3-4 ποδοσφαιριστές. Το πλέον ταπεινωτικό στη διοργάνωση είναι οι μηδέν τελικές στον στόχο, στα τρία εκτός έδρας ματς.

Από εδώ και πέρα ο οργανισμός της κιτρινόμαυρης ομάδας, θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του. Η Πέμπτη θα είναι μια κρίσιμη ημέρα και για το ευρωπαϊκό της μέλλον, δυστυχώς, με τα όσα συνέβησαν απέναντι στον Άγιαξ. Θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά τον Ιανουάριο, ενώ είναι αλήθεια πως πολλοί απ’ όσους έδωσαν εξετάσεις και στο ματς με την Μπενφίκα, που κι αυτή δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι απέτυχαν.

Ο Πόνσε είναι ένας παίκτης που θα κάνει καριέρα και πάλεψε και σε αυτό το ματς πολύ. Ο Τσιγκρίνσκι έχει την ποιότητα ακόμα για να στέκεται σε τέτοιο επίπεδο, αλλά από εκεί και μετά υπάρχει το χάος. Τουλάχιστον για το κομμάτι του πρωταθλήματος, ο συμπαθητικός σε απόδοση σε αυτό το ματς Μοράν, ίσως ν’ αποτελεί μια λύση που θα πρέπει να σκέφτεται ο προπονητής. Η ΑΕΚ έχει τρία ματς ακόμα να δώσει μέχρι να έρθει η διακοπή. Όμως θα πρέπει να συμμαζευτεί πολύ σε όλα τα επίπεδα και πλέον να κοιτάξει αποκλειστικά και μόνον, πως θα γίνει πιο δυνατή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x