Κώστας Μιαούλης

Στόχος της ΑΕΚ να ενισχύσει επιθετικά τον Λέβι Γκαρσία ο Νταντσένκο

O Kώστας Μιαούλης, γράφει για τη σκοπιμότητα της απόκτησης ενός δεξιού μπακ που θα βοηθήσει επιθετικά τον Γκαρσία, αλλά και για την καθυστέρηση της κινητοποίησης της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως εκτός σημαντικού απρόοπτου, γιατί στις μεταγραφές, πρέπει να κρατάς και μια επιφύλαξη, ώσπου να ολοκληρωθούν, αποκτά έναν μπακ που θα της φέρει ισορροπία σε αυτή τη θέση. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που πιστεύουν στην Ένωση πως θα βοηθήσει αρκετά και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν.

Έχοντας μια δυάδα μπακ, που ο μεν Μπακάκης θα είναι καλός στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και έναν επιθετικό, για τον οποίο, οι πληροφορίες λένε πως είναι ανώτερος και από τον Γκάλο στον τομέα της δημιουργίας. Όπως και κάποιες άλλες που αμυντικά λένε πως είναι πιο ευάλωτος από τον Βραζιλιάνο αμυντικά. Πράγμα που αν ισχύει, σίγουρα δεν είναι θετικό. Ωστόσο η Ένωση φαίνεται να πραγματοποιεί, δύο μέρες πριν την εκπνοή, μια στοχευμένη κίνηση.

Το τι ισχύει και τι όχι θα φανεί στο γήπεδο. Έστω στο παρά δύο, γίνεται μια κίνηση σε μια θέση που η ΑΕΚ, ήξερε πως θα χρειαστεί ποδοσφαιριστή από το τέλος του καλοκαιριού. Η μικρή αναλαμπή του Παουλίνιο σε κάποια παιχνίδια των πλέι-οφ, δεν είχε συνέχεια, ο Βασιλαντωνόπουλος που επιστρατεύτηκε και ξεκίνησε καλά, με την πάροδο των αγώνων, φάνηκε να μην το έχει αμυντικά και η ΑΕΚ δεν είχε για πολύ καιρό τον Μπακάκη που ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό.

Η επιλογή του Νταντσένκο, από όσα έχουμε δει λιγότερο ή περισσότερο έχει έναν και μόνον στόχο. Την ενίσχυση του έργου του Λέβι Γκαρσία από την δεξιά μεριά, ενός ποδοσφαιριστή που προχθές μετά τα δαιμονιώδη παιχνίδια του σε Βικελίδης και Τούμπα, βρέθηκε τρόπος να μπλοκαριστεί από τον ΠΑΣ.

Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στον Λέβι Γκαρσία που επιθετικά, όσο φιλότιμα και αν προσπαθεί ο Μιχάλης Μπακάκης, δεν μπορεί να του δώσει. Ο Νταντσένκο έχει πάρα πολύ ενεργή συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι, πολύ καλή σέντρα και μπορεί να τελειώνει και ο ίδιος φάσεις. Η δεξιά πλευρά της Ένωσης, θα έχει δύο διαφορετικά σε είδος παιχνιδιού μπακ και σίγουρα αλλάζει και βάρος στους τομείς της ανάπτυξης της Ένωσης, με έναν τέτοιο μπακ.

Βέβαια το αίσιο τέλος στη μεταγραφή του Ουκρανού, δεν δικαιολογεί την χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία κινείται στο μεταγραφικό παζάρι η Ένωση. Η αλλαγή τεχνικού διευθυντή, σίγουρα έφερε ανακατατάξεις και μοιραία χρονοτριβή, αλλά μιλάμε για τουλάχιστον δύο θέσεις που η ΑΕΚ, ήξερε πως πρέπει να ενισχυθεί πολύ νωρίτερα. Μιλάμε για τον τερματοφύλακα, που για μένα αποτελεί φέτος την μεγαλύτερη πληγή, απ’ οποιαδήποτε θέση και για του δεξιού μπακ. Ωστόσο στην πορεία του χρόνου και συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή, υπάρχουν και δύο θέματα ακόμα. Το ένα έχει να κάνει με το χαφ και το άλλο με τον στόπερ, με τον Τσιγκρίνσκι πλέον να εμφανίζει ξανά πρόβλημα.

Το τελευταίο δίμηνο ήταν και εξακολουθεί να είναι εφιαλτικό για την ΑΕΚ, πέρα από το αγωνιστικό επίπεδο, εφιαλτικό και σε επικοινωνιακό. Δεν υπήρξε μέρα μέχρι τώρα στο 2021, αλλά και πριν το τέλος του 2020 που να μην έφερε εκνευρισμό, ακόμα και σε ζητήματα απλά, δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει καθόλου σωστά στο κοινό της. Όπως και μέχρι την επίσκεψη του διοικητικού ηγέτη της, φαινόταν να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας, ενώ σε μερίδα του κόσμου, χτύπησε άσχημα και η μη ανανέωση του Λιβάγια.

Η όλη καθυστέρηση στην προσθήκη του δεξιού μπακ, που για να λέμε την αλήθεια, ήταν η μόνη δεδομένη, ενέτεινε περισσότερο τον εκνευρισμό, που εντάθηκε και λόγω των κακών αποτελεσμάτων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Χ με τον ΠΑΟΚ που έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν η χαμένη και βέβαια από το διπλό που σημείωσε ο ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ.

Ο Νταντσένκο μπορεί να φανεί μια πολύ χρήσιμη μεταγραφή, αλλά καλό θα ήταν, με τον τραυματισμό και του Μάνταλου, αλλά και το κακό του φεγγάρι, όπως και την λειψανδρία στο κέντρο της άμυνας και την αστάθεια στο τέρμα, να υπάρξουν κι άλλες έστω και στο φινάλε των μεταγραφών.

Η επόμενη τριάδα αγώνων στο πρωτάθλημα, με ΟΦΗ έξω, Άρη μέσα και ΑΕΛ έξω, θα είναι καταλυτική, για να διαπιστώσουμε, αν η ΑΕΚ, μπορεί να διασώσει έστω το γόητρο της, στο πρωτάθλημα αυτής της σεζόν. Όμως η κινητοποίηση, ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, έτσι κι αλλιώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x