Κώστας Μιαούλης

Θα έχουν πολλά ζόρια οι μεγάλοι σε θεωρητικά εύκολα ματς

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει με αφορμή τη νέα απώλεια του Άρη από τον Ιωνικό, το πόσο δύσκολο φαίνεται πως θα είναι το έργο των μεγάλων φέτος, στα θεωρητικά εύκολα ματς.

Το δίδαγμα της πρώτης αγωνιστικής ήταν πως φέτος, κανένα παιχνίδι δε θα ήταν εύκολο για κανένα. Αυτό αποτελεί και απόρροια των διαφορετικών προφίλ που παρουσιάζουν οι πέντε πρώτοι της περσινής βαθμολογίας, αλλά και λόγω του ότι οι θεωρητικά μικροί μοιάζουν καλά διαβασμένοι. Κι έκαναν ήδη ζημιές με τον Άρη να έχει πέσει θύμα ήδη δύο αρνητικών αποτελεσμάτων. Η ήττα στη Νεάπολη απόψε θα φέρει δεδομένα πολλούς κραδασμούς στους «κίτρινους» σε συνέχεια και του κακού αποτελέσματος στο ματς με τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ιωνικός μπλόκαρε πολύ καλά τα ατού του Άρη απόψε, σε ένα ματς που είχε λίγες στιγμές και οι πιο έντονες ήταν για τον Ιωνικό. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού στην πρώτη αγωνιστική έδειξε στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα εξαιρετικά απειλητικές διαθέσεις και κόντρα στην ΑΕΚ και με το σημερινό αποτέλεσμα και από άποψη εμφάνισης, απέδειξε πως θα είναι σκληρό καρύδι, για κάθε αντίπαλο. Η Νεάπολη παραμένει και θα είναι πάντα μια δυνατή έδρα πολύ ιδιαίτερη, όπου το πάθος και η αποφασιστικότητα, θα παίζει έναν ρόλο σίγουρα ισχυρότερο από την ποιότητα που μπορεί να διαθέτει κάθε ομάδα. Ο Τσιγκρίνσκι και ο Κάνιας σίγουρα για μια ομάδα με τους στόχους που έχει η ομάδα της Νεάπολης, μπορεί να αποδειχθούν δύο υπερπολύτιμες μονάδες και να κάνουν τεράστια διαφορά. Ο Ουκρανός έκανε ένα πραγματικά, αρχοντικό παιχνίδι.

Με το μείον πέντε στην πλάτη, σύμφωνα με αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο Άρης βρίσκεται σε δεινή θέση και δεν θα είναι εύκολο όσο δεν έρχονται αποτελέσματα, οι Θεσσαλονικείς που θυμίζουμε ότι πέρσι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, να σηκώσουν κεφάλι.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, δεν την πλήρωσαν την πρώτη αγωνιστική και μάλιστα έφτασαν σε μεγάλες σε εύρος νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους. Αντικατοπτρίζεται η διαφορά των δύο ομάδων με εκείνες που αντιμετώπισαν την πρώτη αγωνιστική; Πιθανότατα όχι, αλλά αυτό που μετράει και έχει σημασία είναι να παίρνεις μεγάλες νίκες, σε εύρος ειδικά στην αρχή. Ένα στοιχείο που μπορεί να δώσει παραπάνω ώθηση σε ομάδες που θέλουν να μπουν και να δείξουν ουσιαστικά ότι είναι διεκδικήτριες.

Οι δύο δοκιμασίες, σε Γιάννενα για τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου και για την ΑΕΚ στο Ηράκλειο το απογευμα της Κυριακής, μπορεί να αποδειχτούν κομβικές. Διότι με επιτυχημένο αποτέλεσμα, αμφότεροι θα δείξουν σε μια ακόμα αγωνιστική, ισχυροί και δυνατοί πράγμα που θα τους κάνει να πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μια ακόμα δυσκολότερη δοκιμασία στην Τρίπολη. Γιατί δεν καλείται απλά να σταθεί όρθιος, αλλά σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για να ρεφάρει την μεγάλη γκέλα της πρώτης αγωνιστικής. Ο Λουτσέσκου θα έχει επιπλέον όπλα στη φαρέτρα του και σίγουρα μια ευεργετική νίκη, έστω και απέναντι στη Λίνκολν, όπου έδειξε καλά δείγματα ο Λούκας Τέιλορ.

Κλείνω με τον Ολυμπιακό που κι αυτός έχει επίσκεψη στη Λαμία, προέρχεται από δύσκολη με την Αντβέρπ και θα πρέπει να δείξει άμεσα σημάδια βελτίωσης. Στους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν θέματα στο παραγωγικό κομμάτι που ως έναν βαθμό έχουν εξήγηση, αλλά μην ξεχνάμε πως και εδώ υπάρχει ένα ρόστερ αρκετά ανανεωμένο με έναν προπονητή που πάντοτε λειτουργεί με τους όρους της ομαδικής δουλειάς, χωρίς όμως αυτό αυτή τη στιγμή να δείχνει ικανό να ξεμπλοκάρει τον Ολυμπιακό, που επιπλέον παρουσιάζει και αμυντικά κάποια αστάθεια. Με επικράτηση στη Λαμία θα κλείσει μια δύσκολη εβδομάδα, με διαφορετικό αποτέλεσμα, οι αναταράξεις σίγουρα θα είναι πάρα πολλές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x