Κώστας Μιαούλης

Εξαφανισμένος Γραμμένος την ώρα της live διάλυσης της Εθνικής στην TV!

Ο Κώστας Μιαούλης απορεί πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ προπονητής και αρχηγός Εθνικής παίζουν πινγκ-πονγκ στα κανάλια.

Αλλιώς θα ξεκινούσα το κείμενο, αλλά αυτή την ώρα παρακολουθούμε στα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα της Εθνικής, παρακολουθούμε, το θέατρο του παραλόγου, που κάνει ακόμα πιο ταιριαστό τον τίτλο του κομματιού. Ένας αρχηγός (Παπασταθόπουλος) που επωμίζεται όλη την ευθύνη, ακόμα και για πράγματα που δεν φταίει, ακόμα και αν η εικόνα του ήταν χάλια. Το λάθος του είναι που το λέει πρώτα στα κανάλια και μετά στον προπονητή και τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη μεριά ο Αναστασιάδης ζει στον απόλυτα δικό του κόσμο, μιλάει για παίκτες που «αν δεν πιστεύουν στην πρόκριση ας μην είναι εδώ», ενώ έχει τσιμπήσει τρίμπαλο από την Αρμενία και έχει να παίξει ακόμα σε Φινλανδία και Ιταλία. Ένας άνθρωπος που αλλάζει σε κάθε ματς τερματοφύλακα, βάζει μέσα έναν παίκτη που του είχε βάλει τις φωνές και τον θεώρησε υπαίτιο για το χάλι με την Ιταλία και με την Αρμενία και έναν άλλον δεν τον έβαλε καθόλου.

Ένας προπονητής που αυτή τη στιγμή, αντί να βγει μπροστά ασπίδα για τους ποδοσφαιριστές του και να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, μιλάει για προκρίσεις. Ένας πρόεδρος Ομοσπονδίας που αναζητείται αυτή την ώρα να μας εξηγήσει αν στηρίζει ακόμα τον προπονητή και τις επιλογές του. Ένα απόλυτο μπάχαλο. Η Εθνική αυτή την ώρα διαλύεται σε ζωντανή μετάδοση, αλλά ο Γραμμένος είναι εξαφανισμένος!!!

Ο Γραμμένος θα μπορούσε να κρατήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη για τα δύο ματς του Nations League, όταν αντικατέστησε τον Σκίμπε και να ψάξει στην αγορά, ώστε να βρει μια πιο μακροπρόθεσμη λύση, που θα αναλάμβανε να καθοδηγήσει την Εθνική και πέρα από τα προκριματικά αυτού του EURO. O Γραμμένος επέλεξε να κάνει στον Αναστασιάδη όμως ένα συμβόλαιο που τον φέρνει μέχρι το τέλος του 2019, δηλαδή όταν θα τελειώσουν τα προκριματικά του EURO. Έτσι επέλεξε να πάει σε προκριματικά διοργάνωσης, έχοντας στον πάγκο μια ωρολογιακή βόμβα που ήταν βέβαιο πως θα εκραγεί στην πρώτη στραβή.

Ο Άγγελος υπέγραψε 8 Νοεμβρίου και δέκα μέρες μετά, ο Μανόλο Χιμένεθ έφευγε από την Λας Πάλμας, ενώ φαινόταν από εβδομάδες πριν πού θα πήγαινε η δουλειά με τον Ανδαλουσιανό. Ο Γραμμένος δεν ξέρω αν ψάχτηκε ποτέ προς την κατεύθυνση του 3 φορές τεχνικού της Ένωσης, αλλά θα έπρεπε να το είχε πράξει. Όπως δεν θα έπρεπε να έχει πάει ποτέ, σε μια λύση που το λιγότερο θα έφερνε απόλυτη σύγχυση ως προπονητής στους ποδοσφαιριστές.

Ο Άγγελος αποτελεί μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση προπονητή, αλλά όχι για μια ομάδα που μόλις έδειχνε σημάδια ανάκαμψης, μετά από μια δύσκολη περίοδο. Ο Γραμμένος αυτές τις extreme επιλογές του Άγγελου, όφειλε να ξέρει πως είναι κομμάτι του χαρακτήρα του. Ο Γραμμένος διάλεξε λοιπόν τον Άγγελο. Το αποτέλεσμα είναι χωρίς να έχουμε συμπληρώσει του δρόμου τα μισά στον προκριματικό όμιλο, η ομάδα να είναι σχεδόν έξω και από αυτή τη διοργάνωση.

Μια ακόμα παράμετρος του πόσο ανέκδοτο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφορά και τον προγραμματισμό και το πόσο καμία σημασία δεν δίνει ούτε η ίδια η Super League, ούτε και η ΕΠΟ στην Εθνική ομάδα. Ουδείς σκέφτηκε πως όπως κι αν είχαν τα πράγματα, η Εθνική θα έδινε δύο σημαντικότατους αγώνες Ιούνιο, την ώρα που εμείς σχολάσαμε το πρωτάθλημα μας, νωρίτερα απ’ όλους, δηλαδή από τις 5 Μαϊου.Ουδείς σκέφτηκε πως η Εθνική έδινε αγώνες έναν μήνα μετά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε μια ομάδα που από δυνάμεις, ήταν… ανέκδοτο.

Ο Γραμμένος έκανε και ένα ακόμα σφάλμα που αυτή τη στιγμή είναι και καθοριστικό. Πώς μιλάς για στήριξη και από πού μπορεί να πηγάζει η βεβαιότητά σου και στηρίζεις έναν προπονητή που έχει κάνει τόσες τρέλες στο ματς με την Ιταλία. Μιλάς για στήριξη σε ποιόν προπονητή και σε ποιους παίκτες; Και πάνω απ’ όλα πάνω σε ποια βάση έχεις προγραμματίσει να κάνεις και τι είναι αυτό;

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, ο Σωκράτης και ο Φορτούνης θεωρώ πως στέκονται στο ύψος των περιστάσεων με τις δηλώσεις τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Ο Παπασταθόπουλος ανέλαβε πρώτος την ευθύνη, κατανοώντας απόλυτα πως μερίδιο για την εικόνα που παρουσιάστηκε, έχει ο ίδιος και ως αρχηγός της ομάδας. Όμως πριν ο παίκτης που δεν θα πάρει ποτέ ο ίδιος την απόφαση για να το πρέπει να ξεκινήσει από τον ίδιον το ξεκαθάρισμα, πρέπει την ευθύνη να την πάρουν έμπρακτα άλλοι.

Ο Γραμμένος για την θλιβερή επιλογή που έκανε με τον προπονητή και ο ίδιος ο κόουτς που αυτή την ώρα αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, πουλάει τρέλα και μιλάει για πιθανότητες πρόκρισης, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Παπασταθόπουλο που είπε την αλήθεια, πως με την εικόνα που βγάζει η Εθνική δεν είναι για πουθενά. Αυτή την ώρα έχουμε έναν ποδοσφαιριστή ακόμα και αν είναι ο αρχηγός, δεν μπορεί να πάρει απόφαση για κανέναν, πέρα από τον εαυτό του, έναν προπονητή που λέει πως όσοι δεν πιστεύουν στην πρόκριση, δεν πρέπει να είναι μαζί μας και έναν πρόεδρο της ΕΠΟ, που μετά τη…στήριξη χθες, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Όπως εξαφανισμένη ήταν η ΕΠΟ και όταν γίνονταν αίσχη, στον τελικό του Κυπέλλου, την ώρα που προπηλακίζονταν δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x