Κώστας Μιαούλης

Ένα κακό καλοκαίρι, έφερε μια φυσική ακολουθία δυσμενών γεγονότων στην ΑΕΚ

Η στήλη δικαιώνεται για όσα σας αποκάλυπτε εδώ και βδομάδες για τις σκέψεις του Μελισσανίδη και σημειώνει τα σφάλματα του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ για να έρθουν τα πράγματα στο σημείο μηδέν.

Τα γεγονότα οδηγήθηκαν δυστυχώς, όπως ο νόμος των πιθανοτήτων υποδείκνυε, μετά το φιάσκο των μη μεταγραφών. Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι τα χθεσινά, έχουν γίνει πολλά ακόμα σφάλματα. Όλα αυτά συσσωρευμένα, σε μια απίθανη αλληλουχία λαθών, έφεραν την κατάσταση στο απροχώρητο. Αυτές ακριβώς οι αντιδράσεις του Μελισσανίδη ήταν προβλεπόμενες, γιατί υπήρχαν στις σκέψεις του.

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο, σας είχα ενημερώσει πως μέσα στο μυαλό του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, υπάρχει η σκέψη να αλλάξει ακόμα και όλη την ομάδα. Αυτές βγήκαν στην επιφάνεια μετά το χάλι στο Αγρίνιο. Όπως η στήλη σας έχει ενημερώσει εγκαίρως και για το τέλος με τον Σιμόες, για την όχι τόσο καλή κατάσταση στα αποδυτήρια από νωρίς. Θεωρώ επίσης πως κάναμε μια σωστή και όχι κακόπιστη κριτική στον Μελ που θαρρώ, ξέρει πως όλα προήλθαν από δικές του κακές εκτιμήσεις, κυρίως για πολλά που τον συμβούλεψαν αυτοί που εμπιστεύτηκε.

Ο Μελισσανίδης έκανε τη μέρα της απονομής του πρωταθλήματος μια εξαιρετικά άστοχη δήλωση που έμελλε να οδηγήσει στα χθεσινά. Με αντίδραση άδικη όχι εξαιτίας της εικόνας που βγάζουν πολλοί παίκτες και έχει δίκιο να είναι εξοργισμένος με την εικόνα, αλλά γιατί με μια ατάκα του, ίσως μεγένθυνε το πρόβλημα. Η δήλωση πως δεν περιμέναμε τον τίτλο, αποτέλεσε την πηγή πολλών δεινών.

Η Ένωση κατέκτησε τον τίτλο γιατί ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος και διευκολύνθηκε κι από την αυτοχειρία του Σαββίδη. Όταν εσύ από μόνος σου, έστω κι αν αυτός ο τίτλος δεν ήταν αυτονόητος μετά από 24 χρόνια, δίνεις στο επίτευγμα πολύ μεγαλύτερη διάσταση απ' όσο πρέπει ως κατόρθωμα, τότε δίνεις το πάτημα στον κάθε παίκτη να σου ζητήσει οικονομικά πολλά παραπάνω απ' όσα πραγματικά αξίζει.

Οι παίκτες είδαν από τη μεριά τους το πρωτάθλημα, σαν ευκαιρία να πάρουν ακόμα καλύτερα συμβόλαια, σε κάποιες περιπτώσεις και για μένα εξωπραγματικά. Τα 800 που ζήτησε αρχικά ο Σιμόες κι από τη στιγμή μάλιστα που η Ένωση δεν θωρακίστηκε με επιπλέον αξιόπιστη λύση, αποτελεί τρανό παράδειγμα. Ο Μπακασέτας επίσης ζήτησε μεγάλο ποσό, ο Λαμπρόπουλος για τα δεδομένα του επίσης. Τα παιδιά αυτά μπορεί να βρουν αλλού κοντά ή ακριβώς αυτά που ζήτησαν. Στην ΑΕΚ προφανώς δεν θα τα πάρουν. Η Ένωση φάνηκε να μην λογαριάζει, πως οι πρωταθληματικοί παίκτες που της απέμειναν και ειδικά μετά από πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είχαν απαιτήσεις αυξημένες οικονομικά. Τουλάχιστον εκείνοι που ήταν σε εκκρεμότητα για ανανεώσεις μέσα στη σεζόν.

Μέσα λοιπόν σε όλα τα θέματα, ένα ρόστερ που ήδη είχε ξεπεράσει τον εαυτό του, όπως έγραψα και στις 31 Αυγούστου, πέρα από τα λάθη και τις παραλείψεις, διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας, έπρεπε να διαχειριστεί και διαπραγματευτικά αδιέξοδα, αίσθηση ορισμένων παικτών πως είναι ριγμένοι οικονομικά και τέτοιας φύσεως θέματα, για να φτάσουμε σε μια εικόνα νεύρων και αποσύνθεσης.

Καταληκτικά, όταν εσύ ως ηγέτης έχεις κάνει τόσα λάθη, είναι άκομψο να την πέφτεις έτσι ακόμψα σε παίκτες, ακόμα κι αν σε σημαντικό βαθμό έχεις δίκιο. Γιατί με την ατάκα για απρόσμενο πρωτάθλημα, ανοίγεις την όρεξη σε παίκτες να ζητήσουν ό,τι φαντάζονται. Αν δεν τους ικανοποιήσεις μετά αισθάνονται αδικημένοι, με τις συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο, ειδικά αν δεν έχεις ενισχύσει κι εσύ όπως έπρεπε το ρόστερ σου.

Κλείνω με μια πληροφορία της στήλης. Πέρα από τους τρεις, διόλου βέβαιος δεν είμαι και για τον Μάνταλο. Ο αρχηγός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει από το γραφείο που τον εκπροσωπεί, να του βρει πρόταση από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x