Κώστας Μιαούλης

Έχουν βουνό ν’ ανέβουν στην εκκίνηση των πλέι-οφ οι ΠΑΟΚ και Άρης

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί στο sport-fm.gr τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ενόψει των πλέι-οφ.

Μπαίνουμε στην τελική φάση της προετοιμασίας των ομάδων για την έναρξη των πλέι-οφ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Βέβαια από τη στιγμή που μπαίνουμε ημερολογιακά στο καλοκαίρι σε λίγες ημέρες, φαντάζουν αναπόφευκτες και οι κουβέντες που αφορούν τα μεταγραφικά, παρά το γεγονός πως η σεζόν θα πάει πίσω.

Εδώ θεωρώ πως βρίσκεται και ένα από τα σημεία που θα κρίνουν και το τι θα συμβεί στα πλέι-οφ. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Τάσου Τσατάλη νωρίτερα που έβγαζε πως κανένας παίκτης δεν θεωρείται τελειωμένος.

Πιστεύω πως όλες οι ομάδες κατανοούν την καταλυτική σημασία πάνω σε αυτόν τον τομέα. Έχοντας μπροστά τους, μια διαδικασία δέκα αγώνων οι δύο, και 11 ή 12 αγώνων οι άλλες τέσσερις ομάδες, που θα παίξουν για την πρώτη εξάδα, με την προετοιμασία ήδη να βγάζει θέματα μυϊκών τραυματισμών, κάτι αναπόφευκτο με δεδομένο πως οι ποδοσφαιριστές γύρισαν από δύο μήνες και βάλε απραξίας, θα ήταν αυτοκτονικό, να μιλήσουν για «τελειωμένους» παίκτες.

Σίγουρα δεν είναι τα πράγματα ίδια για όλες τις ομάδες σε αυτόν τον τομέα. Δεδομένα δεν μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε εκτίμηση για την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι ομάδες. Υπάρχουν όμως ορισμένα στοιχεία που μας οδηγούν σε σκέψεις που είναι σίγουρα πιο ασφαλή από εικασίες.

Για παράδειγμα δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Άρης, όπου και να μην υπήρχαν οι ιστορίες με την FIFA, έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι φευγάτοι. Μπορεί αυτή η κατάσταση να βγάλει συσπείρωση;

Θα μπορούσε να συμβεί και αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για πολλούς ποδοσφαιριστές που φεύγουν και όσο επαγγελματίας και αν είναι κάποιος, η σκέψη για το αύριο και η ενστικτώδης προφύλαξη από το να δώσεις τα πάντα, είναι λογική.

Για τον Άρη τα πράγματα είναι απλά, υπάρχουν δεδομένα προβλήματα. Για τον ΠΑΟΚ ωστόσο, στον οποίο πέφτουν και περισσότερο τα φώτα είναι πιο περίπλοκα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Άρη. Μιλάμε για τον νταμπλούχο της προηγούμενης σεζόν, μια ομάδα που μέχρι και λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, βρισκόταν κοντά στον Ολυμπιακό.

Μία παράμετρος που σίγουρα λοιπόν επιβαρύνει την ψυχολογία, αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας. Μία ομάδα που διεκδικούσε τον τίτλο, όχι μόνο βρέθηκε σε λίγους αγώνες στο -7, αυτή η απόσταση διπλαστιάστηκε με την ποινή που ισχύει ως τώρα και πλέον ο Δικέφαλος του Βορρά, οφείλει πρωτίστως να μην χάσει την 2η θέση.

Δυσκολίες όμως υπάρχουν και λόγω των περικοπών που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι. Ο Μαουρίσιο, παρά το γεγονός πως θα γίνει μια προσπάθεια είναι στην πόρτα της εξόδου, ενώ και με τον Μάτος υπάρχει θέμα. Αν το συμβόλαιο δεν ανανεωθεί αυτόματα με την επίτευξη του στόχου του συμμετοχών, αλλά γίνει νέα κουβέντα για διετές συμβόλαιο μεν, αλλά με αισθητά μειωμένες αποδοχές δε, θα μπορεί ο Βραζιλιάνος να είναι απολύτως προσηλωμένος;

Εκείνοι για τους οποίους ακούγεται πως θα βγουν στο σφυρί το καλοκαίρι θα έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ ή σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή; Επιπλέον υπάρχει και το θέμα Κρέσπο που θα χάσει τα πρώτα ματς και του οποίου η απουσία κλόνισε σημαντικά το αμυντικό κομμάτι της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ προφανώς και έχει πολλά τέτοιου είδους, μικρά θέματα αλλά σημαντικά ν’ αντιμετωπίσει.

Ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός και με αυτά που έχει δείξει μέσα στην τελευταία τριετία, σίγουρα μπορεί να βγάλει αντίδραση. Όμως αυτή τη στιγμή, χωρίς να μπορεί να προδικάσει κανείς κατηγορηματικά, μετά από μια τέτοια διακοπή, τι μπορεί να συμβεί, δεν έχει τα προγνωστικά υπέρ του, πριν αρχίσει αυτή η πρωτόγνωρη, από κάθε άποψη, διαδικασία των πλέι-οφ.


Instagram: @kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x