Κώστας Μιαούλης

Φορ τον Αραούχο, σαν τον Αραούχο ή με άλλα χαρακτηριστικά;

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα «θέλω» του Ουζουνίδη και επισημαίνει πως ο νέος κόουτς μπορεί να ψάχνει ρόλους για κομμάτια από το ρόστερ της ομάδας.

Θεωρώ μέχρι έναν βαθμό εύλογο το να υπάρχει μια κάποια ανησυχία, ως προς το μεταγραφικό κομμάτι από το κοινό της ΑΕΚ. Αυτό είναι θεμιτό, αρκεί αυτή η ανησυχία που έχει και στοιχεία αδημονίας του να περιμένεις τα νέα αποκτήματα της ομάδας σου, να μην ξεπερνάει το όριο και γίνεται γκρίνια. Η Ένωση άλλαξε προπονητή και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα αν η πρωταθλήτρια προχωρούσε με τον Χιμένεθ, γιατί εκείνος είναι πιθανό να είχε ήδη συγκεκριμένα προφίλ για τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελε η ομάδα, στο μυαλό του.

Οι θέσεις για τις οποίες χρειάζεται ενίσχυση, δεν αλλάζουν ούτε τώρα με τον Ουζουνίδη. Είναι πιθανότατο όμως το προφίλ των παικτών που επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της ΑΕΚ, ο Εβρίτης τεχνικός, να έχει τελείως διαφορετικά στοιχεία, ακόμα και αν πρόκειται για τις ίδιες θέσεις που ο Χιμένεθ ήθελε ενίσχυση. Άρα τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, ακόμα και αν πρόκειται για ίδιες θέσεις, δεν μπορούν να είναι τα ίδια στο μυαλό του κάθε προπονητή.

Στο δικό μου μυαλό λοιπόν ο Ουζουνίδης για τον φορ κάτι πολύ συγκεκριμένο έχει στο μυαλό του. Θέλει οπωσδήποτε έναν σέντερ-φορ που θα είναι περισσότερο για μέσα στην περιοχή, θα την γεμίζει. Εντύπωση μου είναι επίσης πως θα ήθελε και έναν ικανό παίκτη στο ψηλό παιχνίδι που να είναι όμως και ευέλικτος και ικανός στο ένας εναντίον ενός. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά αίσθηση μου είναι πως ο Ουζουνίδης θα ήθελε έναν φουνταριστό με χαρακτηριστικά Μπεργκ για παράδειγμα. Άρα διαφορετικού τύπου από τον Αραούχο.

Αυτό που γράφω δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αν μπορούσε η ΑΕΚ να φέρει τον Τσίνο πίσω, δεν θα το έκανε. Μπορεί όμως και τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλει ο Ουζουνίδης για τη θέση του στράικερ να είναι διαφορετικά. Τώρα το αν αυτός θα είναι Λάτιν ή Ευρωπαίος, αποτελεί μια ιστορία που μόνον διοίκηση και προπονητής μπορούν να καθορίσουν και εξαρτάται και από την διαθεσιμότητα των παικτών που υπάρχουν από κάθε αγορά.

Αίσθηση μου επίσης από το ρεπορτάζ που προκύπτει είναι πως ο Ουζουνίδης θέλει να δώσει μια ακόμα ευκαιρία για να κάνει κάτι καλό ο Κλωναρίδης. Ανεξάρτητα με το αν δεν έπαιξε καλά στην χρονιά που πέρασε ο βραχύσωμος επιθετικός, θυμάμαι πως όταν αποκτήθηκε για τους περισσότερους Ενωσίτες ήταν μια υπολογίσιμη μονάδα. Όπως είμαι βέβαιος και για το γεγονός πως στον Γαλανόπουλο θα ποντάρει πολύ ο Ουζουνίδης, αλλά και ο Γιακουμάκης φέτος θα επιχειρηθεί να μπουν στοιχεία στο παιχνίδι του, που θα τον καταστήσουν τουλάχιστον μια πολύ χρήσιμη λύση για το ρόστερ της ΑΕΚ.

Ως γενική ιδέα πάντως θεωρώ απαραίτητη την προϋπόθεση η Ένωση να βάλει στοιχεία που δεν είχε πέρσι στο ρόστερ της. Θα ήταν χρήσιμο, πέρα από τα εξτρέμ που τα θεωρώ υπεραπαραίτητα, η ΑΕΚ να πάρει και ποδοσφαιριστή στην μεσαία γραμμή με ύψος και με χαρακτηριστικά που να προσθέτουν στοιχεία υπεροπλίας στις δυναμικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής που θα δώσει ισχύ στο κέντρο θεωρώ πως θα ήταν χρήσιμος. Όπως θεωρώ και επιβεβλημένη την βελτίωση της ΑΕΚ, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι των στημένων φάσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x