Κώστας Μιαούλης

Κρίσιμη στροφή για τον καθορισμό των ισορροπιών ενόψει πλέι-οφ

Η αγωνιστική αυτή μπορεί να κρίνει σε σημαντικό βαθμό το ποια θα είναι η σειρά με την οποία θα μπουν οι ομάδες στα πλέι-οφ και με ποιες διαφορές. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Η 22η στροφή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καθοριστική για τη διαμόρφωση των ισορροπιών, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Φυσικά σε μια χρονική συγκυρία, που όλα πάνε προς το τέλος των 26 αγωνιστικών, τα πάντα μπορεί να φανούν περισσότερο καθοριστικά. Όχι γιατί θα είναι στην ουσία τους, αλλά γιατί η κρισιμότητα, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, σίγουρα θα είναι και μεγαλύτερη. Μέσα σε αυτό το ΣΚ λοιπόν το ντέρμπι των αιωνίων, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, η θεωρητικά εύκολη αναμέτρηση του Άρη με τον Παναιτωλικό και οι δοκιμασίες της ΑΕΚ στο Αλκαζάρ και το ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ο Αστέρας μπορεί υπό προϋποθέσεις αν νικήσει την Λαμία να βρεθεί για τα καλά μέσα στον χαμό των θέσεων και πιο πάνω από την 6η.

Κάπου εδώ λοιπόν με τα ματς για Κύπελλο και Πρωτάθλημα, να εναλλάσσονται και λίγο πριν ριχτούν οι «ερυθρόλευκοι» στις αναμετρήσεις με την PSV, τα πάντα έχουν το ενδιαφέρον τους. Όπως και οι λεπτομέρειες για το καθετί θα έχουν τη δική τους σημασία. Από το αν δεν έγινε το ματς του Παναθηναϊκού για παράδειγμα στα Γιάννενα, μέχρι το παραμικρό σφύριγμα που αφορά την διαιτησία. Τα εισιτήρια είναι μόνον 3 στην ουσία, αφού ο πρωταθλητής έχει ουσιαστικά κριθεί και η μάχη για τις θέσεις στο 2, στο 3 και στο 4 θα έχουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Το στοιχείο που θα κρίνει τα πάντα λοιπόν, είναι η ανθεκτικότητα, το βάθος και πάνω απ’ όλα πόσο θέλει κάθε ομάδα και το περιβάλλον της να πάρει την υψηλότερη δυνατή θέση.

Μέσα στον χαμό, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που φαίνεται να βγαίνει περισσότερο αλώβητος από δύσκολες καταστάσεις. Ένα γκρουπ που ενισχύθηκε τον Ιανουάριο, ένα γκρουπ που έχει παράπονα από τον προπονητή, που όμως στηρίζεται από τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Σε ένα σημείο που και τα γύρω-γύρω του πάνε καλά, οι ποδοσφαιριστές παρά τα παράπονα τους για τις εντάσεις και τις φωνές του παλιάς κοπής κόουτς Μπόλονι, δεν φαίνεται να φέρνουν κάποιο στραβό αποτέλεσμα. Ακριβώς γιατί ο Παναθηναϊκός, αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι η ομάδα με το καλύτερο μομέντουμ και αν θέλετε και την μεγαλύτερη ρέντα. Πετυχαίνει τον Ολυμπιακό σε μια περίοδο, που παίρνει άνετες νίκες, ή νίκες που δεν πείθει ακριβώς. Σε ένα χρονικό σημείο που το άνοιγμα της ψαλίδας, αλλά και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μπορεί να φέρουν έναν αποπροσανατολισμό.

Για τον Άρη το ματς με τον Παναιτωλικό αποτελεί σίγουρα δοκιμασία, αλλά αποτελεί χαμηλό εμπόδιο. Υπάρχουν απώλειες, αλλά αν οι «κίτρινοι» πάρουν και το παιχνίδι αυτό, μπορούν να φτιάξουν και διαφορά για την 2η θέση, με δεδομένο πως οι υπόλοιποι που τους καταδιώκουν, έχουν δύσκολες αποστολές γι’ αυτή την αγωνιστική. Το στοίχημα του Μάντζιου, αποτελεί πλέον το πόσο γρήγορα μπορεί να βάλει τον Κώστα Μήτρογλου σε ρυθμό που θα του ανοίξει τον δρόμο για περισσότερα γκολ στην επίθεση.

Πάμε τώρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που αφήσαμε τελευταίους. Αμφότεροι παρουσιάζουν σοβαρές αμυντικές δυσλειτουργίες, αλλά το πιο κρίσιμο όλων, είναι το σκοράρισμα. Για την Ένωση τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται κάθε αγωνιστική και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη. Παρα την προοπτική που υπάρχει για συνεργασία 1.5 έτους με τον Χιμένεθ, η πολύ οριακή κατάσταση του ρόστερ απο άποψη ατόμων και ορισμένες επιλογές του Ανδαλουσιανού τεχνικού, μοιάζουν να δημιουργούν ένα δυσμενές κλίμα. Φυσικά και το βάρος της ευθύνης ωστόσο βαραίνει κυρίως τη διοίκηση που όχι απλά δεν πήρε επιπλέον παίκτες για κενά του ρόστερ, αλλά έχει δώσει πάτημα στον προπονητή να αμφισβητήσει και τη μοναδική κίνηση που έγινε το χειμώνα. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ενισχύθηκε, έχασε και παίκτες και δεν μπορεί να ξέρει κανείς πως μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και ο Πάμπλο Γκαρσία ακούει καθημερινά και διαβάζει από τον Τύπο ονόματα πιθανών διαδόχων. Η πραγματικότητα είναι πως οι δυο Δικέφαλοι μοιάζουν να είναι οι ομάδες που ασχολούνται λιγότερο με το ποδόσφαιρο και περισσότερο με άλλα πράγματα. Αυτό στο τέλος δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ολέθριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x