Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ έχει πετάξει λευκή πετσέτα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την στασιμότητα σε θέμα προπονητή, στα μεταγραφικά, κατάσταση που μοιραία οδηγεί στη σκέψη πως και η διοίκηση για φέτος, το ‘χει… παρατήσει.

Κι ενώ η απόδειξη της ελευθερίας του Ντίας από το πρωί αναμένεται, τα ονόματα προπονητών στα δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν, ο Μοράις μιλάει για το χτίσιμο της... αυτοπεποίθησης για το μέλλον. Γεγονότα που αν είσαι ΑΕΚτζής θα ήθελες να αποτελούν εφιάλτη, αλλά συνθέτουν την ζοφερή πραγματικότητα. Ο Πορτογάλος αναφέρεται σε μια ομάδα από την οποία είναι ουσιαστικά ξένο σώμα, μιλάει για μέλλον, ενώ η ομάδα υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να επιδιώξει την όποια ανάκαμψη με την αντικατάσταση του και η Ένωση έχει «κολλήσει» εδώ και περίπου έναν μήνα σε έναν επιθετικό, λες και δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.

Η αλήθεια είναι πως τα ονόματα των προπονητών που ακούγονται, μπορεί να προκαλούν... ανατριχίλα και μόνο στην ιδέα πως θα καθίσουν στον πάγκο της ΑΕΚ, ως ονόματα, αλλά τουλάχιστον είναι κανονικοί προπονητές. Ο Μοράις δείχνει εδώ και καιρό πως δεν μπορεί να τσουλήσει ως λύση, ούτε καν μέχρι το καλοκαίρι μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βιώσει η ομάδα την απόλυτη διάλυση μέχρι τότε. Άλλωστε με τον συγκεκριμένο προπονητή, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το αρνητικό αποτέλεσμα είναι πιο σύνηθες από το νικηφόρο. Όμως οι αγωνιστικές περνάνε, μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο και ακόμα μια απόφαση για να γίνει έστω μια προσπάθεια να σωθεί η χρονιά από τον πάγκο δεν γίνεται.

Την ίδια στιγμή στα μεταγραφικά, η ΑΕΚ πάει γι’ αυτά που είναι απολύτως προγραμματισμένα να κάνει, δηλαδή για τον Ντίας και τίποτε άλλο. Την στιγμή που υπάρχει σοβαρό θέμα στον αριστερό μπακ, κενό στους εξτρέμ και σίγουρα θα χρειαζόταν μια επιπλέον λύση στην επίθεση. Από την άλλη σκέφτεσαι πως και να προχωρήσεις και τώρα σε κάποιες προσθήκες, μπορεί να μην είναι οι ενδεδειγμένες και δεν θα προσφέρουν καμία λύση. Όφειλε όμως η Ένωση, σαν οργανισμός, να έχει κάνει κάτι για μία από τις παραπάνω θέσεις, με προτεραιότητα στον αριστερό μπακ. Φαίνεται όμως πως για φέτος, η ΠΑΕ έχει καταθέσει τα όπλα.

Τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που φαίνεται, αυτό που βγάζει προς τα έξω αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ με την αναβλητικότητα στη λήψη καίριων αποφάσεων είναι πως για φέτος η ιστορία είναι τελειωμένη. Αν βγει κάτι στην πορεία της χρονιάς καλώς, αλλά έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ακόμα και η είσοδος στην πεντάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κατανοώ φυσικά πως δεν μπορεί να βγει και να παραδεχτεί καμία ΠΑΕ κάτι τέτοιο, αλλά η συμπεριφορά και οι κινήσεις, δείχνουν πως το έχουν παρατήσει για φέτος.

Μέσα σε όλα έχεις και τον Κετσπάγια να παραληρεί. Βέβαια ο ίδιος θα είχε ενδιαφέρον να δώσει εξηγήσεις για τους άπειρους διαπληκτισμούς που είχε με τους ποδοσφαιριστές του, που τον Αύγουστο είχαν γίνει περίπου καθημερινότητα, πριν αρχίσουν τα εγχώρια επίσημα παιχνίδια στη σεζόν, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Γαλλία ή για το πώς μίλησε στην ανάπαυλα του ματς με τον Ηρακλή. Επιπλέον δεν μπορείς να ασχολείσαι σοβαρά με τον Κετσπάγια, τον οποίο έβγαλαν στη σέντρα οι ίδιοι οι παίκτες μετά την πανωλεθρία στο Φάληρο, όταν αποκάλυψαν πως τον ρωτούσαν τι να κάνουν μέσα στο ματς και εκείνος δεν ανταποκρινόταν καν.

Άλλωστε ο ίδιος είχε παραδεχτεί εμμέσως πόσο άμετοχος ήταν σε εκείνο το ματς με την αλησμόνητη ατάκα στους οπαδούς της ΑΕΚ μετά την ήττα στο «Καραϊσκάκη»: «Εγώ τα γ... όλα μόνος μου και δεν χρειαζόμουν κανέναν. Μπορούσα μόνος μου». Άρα Τιμούρ κακώς πήγε η ΑΕΚ σε εκείνο το ματς με σένα προπονητή. Δεν σε χρειαζόταν και φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Κι εγώ πιστεύω πως και χωρίς προπονητή, τόσο χάλια αποκλείεται να είχε παίξει. Eπιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάει πως για το έργο που βλέπουμε όλη τη χρονιά έχει μεγάλη ευθύνη. Αν ήθελε να ανοίξει τα μάτια των «Ενωσιτών» νωρίτερα και πως δεν του κάνουν τις μεταγραφές που ήθελε, θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει, πριν καν αρχίσει το έτσι κι αλλιώς αργοπορημένο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x