Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ κατήργησε τη λογική και το ποδόσφαιρο την εκδικείται

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να συμμαζέψει την ΑΕΚ με το συγκεκριμένο ρόστερ και για τον μόνο υπεύθυνο Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες. Μέσα κι έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Μπορεί να φτιάξεις μέτριες ομάδες, κακές ομάδες, καλές ή πολύ ισχυρές.

Το βέβαιο είναι πως αν δεν τηρήσεις ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες του ποδοσφαίρου θα φτιάξεις μοναχά κάτι που δεν έχει σχέση με ομάδα. Κάτι αλλόκοτο, όπως ακριβώς η ΑΕΚ που βλέπουμε πλέον στο γήπεδο.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως το θέμα είναι ο προπονητής τούτη τη στιγμή, η διοίκηση της και συγκεκριμένα το δίδυμο Μελισσανίδη και Λυμπεροπουλου έχει διαπράξει ήδη ένα μέγα σφάλμα. Έχει προσλάβει έναν προπονητή που έχει φύγει νύχτα από Θέλτα και Ναντ, του πήρε κάθε παίκτη που ζήτησε εκείνος και τώρα θα κάνει τι; Θα τον διώξει πριν τον αγιασμό ου σχολείου και θα μείνουν αμανάτι στην ΑΕΚ αυτοί που έφερε ο Καρντόσο; Θα τους θέλει ο επόμενος; Αυτοί θα ήθελαν να μείνουν στην Ένωση με άλλον προπονητή; Αστείες καταστάσεις.

Η λογική στην ΑΕΚ έχει καταργηθεί από τότε που πήρε τον τίτλο. Αρχής γενομένης από την ακατανόητη δήλωση του Μελισσανίδη πως περίμενε τον τίτλο με την είσοδο στο νέο γήπεδο. Όμως αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στο πώς διαλύθηκε μια πρωταθλήτρια, με στόχο το καλύτερο ποδόσφαιρο, δίχως να σκεφτεί ή ίσως δίχως να πει κάποιος στον διοικητή της πως αυτό θα ήταν εφικτό, μόνο με παίκτες που θα είχαν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πλειοψηφία εκείνων που οδήγησαν την ΑΕΚ στον τίτλο.

Το ρόστερ που πήρε τον τίτλο έκανε μια απίθανη και επικών διαστάσεων υπέρβαση. Όταν το περσινό καλοκαίρι έφυγαν οι μισοί, δεν αντικαταστάθηκαν καν σε μεγάλο ποσοστό. Ούτε από ανάλογους παίκτες ούτε από πιο ικανούς ώστε η ΑΕΚ να μπορέσει να παίξει πιο φαντεζί ποδόσφαιρο. Ο Μαρίνος έφυγε, ο Χιμένεθ επέστρεψε αλλά προκοπή δεν υπήρξε φυσικά.

Αυτό το ρόστερ αθλητικά και υψομετρικά μειονεκτούσε δεδομένα. Τίποτε δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ένωση δεν έχει πολλούς παίκτες ικανούς για γκολ. Ούτε κι εκεί κάποια σοβαρή ενίσχυση και απλή αντικατάσταση του Πόνσε. Η ΑΕΚ δεν έχει εξτρέμ εδώ και χρόνια, αλλά ποιός ασχολείται πλην των απελπισμένων φιλάθλων της; Ο Δικέφαλος έχει παίκτες που συνωστίζονται στον άξονα, που τρακάρουν μεταξύ τους, που αδυνατούν να δώσουν πλάτος στις επιθέσεις της ομάδας, πολλά οκτάρια και δύο κόφτες κοντούς και αδύναμους στις εναέριες και σωματικές μονομαχίες κι ένα παραγκωνισμένο ως τώρα ταλέντο, που η ΑΕΚ πλήρωσε κι αναφέρχομαι στον Σαμπανάτζοβιτς. Η Ένωση έχει καταργήσει κάθε λογική στο ποδόσφαιρο.Κι αυτό με τους κανόνες που έχει την εκδικείται ή αν προτιμάτε την απορρίπτει.

Για μένα από τη στιγμή που δεν μπορεί να φύγει το αφεντικό, ο πρώτος που πρέπει να φύγει είναι εκείνος που έχει την τεχνική-ποδοσφαιρική ευθύνη αυτού που βλεπουμε, δηλαδή ο Λυμπερόπουλος. Ο Μελισσανίδης οφείλει να προσλάβει κάποιον που δεν θα περιορίζεται να του λέει ναι, που θα τον κατευθύνει τον ίδιο σωστά και που όταν θα πρέπει θα του παρουσιάζει αντίλογο. Ο ίδιος ο διοικητής της ΑΕΚ οφείλει να αντιληφθεί πως το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει. Πως δεν είναι όλα θέμα ισχυρογνωμοσύνης, αλλά κοινής λογικής.

Αν δεν αλλάξει δραματικά μεν, σταδιακά δε το ρόστερ, αυτή την ΑΕΚ, δεν την κάνει ομάδα ούτε ο Μουρίνιο. Γιατί απλά σαν μονάδες σε αυτή την ομάδα υπάρχουν πραγματικά καλοί παίκτες που όμως μεταξύ τους δεν μπορεί να ταιριάξουν σε καμία ζωή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x