Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ μοιάζει πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ για το καλοκαιρινό παζάρι

Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας και το πόσο ασυμβατή μοιάζει φέτος η λέξη προγραμματισμός, η ΑΕΚ μοιάζει σωστά προετοιμασμένη. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Παρά το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας, που όπως φαίνεται θα διεξαχθούν, για να κλείσει ο κύκλος του φετινού πρωταθλήματος, ο κόσμος φαίνεται να μην έχει ρυθμίσει ακόμα το… ρολόι του στην αγωνιστική δράση και βρίσκεται περισσότερο σε μεταγραφική διάθεση.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που το εξηγείς εύκολα, μιας και μία τέτοιου είδους κρίση την βιώνουμε πρώτη φορά.

Ωστόσο ο κόσμος του ποδοσφαίρου, γενικά βλέπω να κάνει πιο πολύ κουβέντα για το πώς θα κινηθούν οι ομάδες το καλοκαίρι, παρά για το τι θα συμβεί στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν και εκτός απροόπτου, θα διεξαχθούν.

Το φετινό καλοκαίρι η λέξη προγραμματισμός μοιάζει και θα αποτελεί μια, για να το θέσω κομψά, αφηρημένη και μάλλον μη ρεαλιστική έννοια.

Με τις ομάδες να μην μπορούν ακόμα να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη ζημιά, με τα τηλεοπτικά συμβόλαια στον αέρα και με τις πιθανότητες για πωλήσεις που θα έφερναν καλά χρήματα στα ταμεία των ομάδων, ειδικά των μεγάλων να εξανεμίζονται, τέτοιος δεν μπορεί να γίνει.

Επιπλέον δεν είναι εύκολο να βγεις στην αγορά με θάρρος και είναι πιθανό, ακόμα και ποδοσφαιριστές που ήσουν προετοιμασμένος να αποδεσμεύσεις, να κάνεις, δεύτερες και τρίτες σκέψεις για να τους αφήσεις.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, όλα μοιάζουν πιο δύσκολα. Μοιάζει πολύ ευτυχής για την ΑΕΚ, η συγκυρία να υπάρχουν στον πάγκο και στην τεχνική διεύθυνση, δύο πολύ καλά καταρτισμένοι επαγγελματίες, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο.

Αυτό που σε εμένα σαν συναίσθημα και σαν εικόνα, είναι πως η συνεργασία Καρέρα και Ίβιτς, προσφέρει ασφάλεια και την βεβαιότητα πως θα πράξουν, θα αναζητήσουν και θα καταφέρουν το καλύτερο δυνατό.

Κι αυτή η ασφάλεια πηγάζει και από τον τρόπο που γενικά διαχειρίστηκαν και την κρίση που περάσαμε, προστατεύοντας τους ποδοσφαιριστές σε μεγάλο βαθμό.

Η ΑΕΚ ορθά μέχρι στιγμής βγάζει προς τα έξω κάτι σωστό επικοινωνιακά, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Μπορεί σίγουρα να είναι πιο μαζεμένη, ως προς το ποιόν θα αποδεσμεύσει ή θα διώξει, σε περίπτωση που οι περιστάσεις ήταν περισσότερο ομαλές, ενώ ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μοιάζει διατεθειμένη να βγάλει ποδοσφαιριστές στο σφυρί, διατυμπανίζοντας μια τέτοια ανάγκη.

Αν οι συνθήκες δεν ήταν διαφορετικές θα μιλούσαμε πιθανότατα για κάποια άλλη αντιμετώπιση, ίσως πιο κραυγαλέα, ωστόσο η επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ρεαλιστική.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να φανεί πως έχεις κάψα να πουλήσεις. Γιατί τότε οι προτάσεις θα είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει τους παίκτες από μια επιθυμία να πάρουν μεταγραφή. Μέχρι τώρα η Ένωση το χειρίζεται άριστα. Βγάζει προς τα έξω πως δεν υπάρχει κάποιος που βγαίνει στην βιτρίνα, αλλά κάθε χειροπιαστή πρόταση που θα έρθει, μπορεί να μπει σε συζήτηση.

Πολύ καλή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ήδη αναζητήσει για το back up του Χουλτ και φαίνεται πως υπάρχει και συγκεκριμένος στόχος. Επιπλέον θεωρώ πως και για τον εξτρέμ, οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά θέματα, ίσως έχουν εντοπίσει στόχους, πέρα απ’ αυτούς για τους οποίους διαβάζετε ή ακούτε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μοιάζει πάντως όλος ο σχεδιασμός, παρά το γεγονός πως μοιάζει δύσκολο να μιλάς με ακρίβεια για αυτή την έννοια, στην Ένωση, να είναι πραγματικά καλά δουλεμένος και έχοντας λάβει και υπόψη και τις επιπλέον παραμέτρους.

Για το θέμα της Ριζούπολης και την πιθανότητα μετακόμισης της ΑΕΚ εκεί, η αλήθεια είναι πως μειώθηκαν οι πιθανότητες. Αν και όταν υπάρξει κόσμος στα γήπεδα, σαφώς και το μεγαλύτερο γήπεδο, με τα μέτρα που θα υπάρχουν, σου δίνει δυνατότητα, να φιλοξενήσεις περισσότερο κόσμο.

Ξέρω πως συναισθηματικά θα ήταν ιδανικό, την τελευταία σεζόν η ομάδα να βρεθεί κοντά, μια ανάσα από το σπίτι της. Από την άλλη θα ήταν και λίγο παράξενο να παίζει ΟΑΚΑ τα ευρωπαϊκά και Ριζούπολη στα ελληνικά παιχνίδια. Ας είναι, λίγο ακόμα υπομονή χρειάζεται.

Instagram:@kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x