Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ μπροστά στην πραγματικότητα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σούμα που πρέπει να γίνει στην ΑΕΚ μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και για το πώς πρέπει ν' αντιμετωπίσει η Ένωση το φετινό καλοκαίρι.

Το πρωτάθλημα τελείωσε βρίσκοντας την ΑΕΚ με τον Καρέρα να έχει καλύψει μια διαφορά δέκα πόντων από το -14 στο -4 από τον ΠΑΟΚ. Η επιλογή της να μη κάνει ένσταση για την εικόνα του χθεσινού ματς στο Φάληρο αποδείχτηκε καταδικαστική. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια επιλογή που σέβομαι, από τη στιγμή που ένας αποφασίζει και οποία απόφαση, δεν αποτελεί αντικείμενο δημοψηφίσματος. Για την εικόνα πάντως που παρουσίασε χθες στο Φάληρο ήταν καταλυτική. Πέρα από το γεγονός πως ορισμένοι τόσο μπορούν, υπήρχαν κι άλλοι που έμοιαζαν ξενερωμενοι κι ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Πριν αρχίσω με τον απολογισμό θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα Ο τελικός Κυπέλλου είναι μια άλλη ιστορία πάντοτε, είναι θέμα καρδιάς, εγωισμού, θέλω των παικτών κυρίως της ομάδας που κατά κάποιο τρόπο είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση. Με τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, η ΑΕΚ σαφώς δεν είναι το φαβορί κι αν ο τελικός γίνει άμεσα θα έχει πιθανότατα και δυσβάσταχτες απουσίες ν' αντιμετωπίσει.Ομως είναι ένα ματς και φυσικά μπορεί σε αυτό να γίνουν τα πάντα αν και με βάση την τωρινή εικόνα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Στη μεγάλη εικόνα η Ένωση βρέθηκε στο -22 από τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι που θα πρέπει να την απασχολεί για το μέλλον της. Οι ερυθρόλευκοι έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο με παίκτες που είναι λιγότερο ακριβοί από εκείνους που είχαν στην χρόνια που πήρε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα κι έχοντας σημαντικά γρανάζια παίκτες Έλληνες όπως ο Μασούρας κι ο Μπουχαλακης που έχουν γύρω στα 50 ματς ο καθένας φέτος στα πόδια του. Με τον καλύτερο Έλληνα παίκτη του να είναι εκτός σχεδόν όλη τη χρονιά. Αλλά με μια ομάδα που ωρίμασαν οι συνθήκες να παρουσιάσει φέτος αυτήν την εικόνα.

Αναφέρω αυτό γιατί δεν είναι πάντα όλα θέμα χρημάτων, είναι και αυτών, αλλά είναι βασικά ζήτημα επιλογών. Πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό σου το ακριβώς θέλεις να φτιάξεις και να πάρεις τα ανάλογα υλικά. Η πραγματικότητα είναι πως τούτη τη στιγμή η Ένωση θέλει δύο στόπερ, από ένα ακραίο μπακ, έναν μέσο που να μπορεί να την κατεβάσει την μπάλα, έναν εξτρέμ και ίσως έναν μεσοεπιθετικό. Αυτή είναι η αλήθεια ακόμα κι αν η ΑΕΚ θριαμβεύσει στον τελικό.

Πάνω από όλα η Ένωση οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να βάλει τις βάσεις για την ομάδα που θα μπει στην Αγιά Σοφιά. Οι επιλογές θα πρέπει να γίνουν όχι απαραίτητα με τα κριτήρια τα οικονομικά όσο με τη λογική του να είναι συμβατές με αυτά που έχει στο μυαλό του ο προπονητής πως θέλει να φτιάξει. Πάνω απ' όλα με τα χαρακτηριστικά που οφείλει η ΑΕΚ ως κλαμπ να έχεις σκεφτεί ώστε να μπει στο νέο γήπεδο μια ομάδα που θα έχει προοπτική. Για να συμβούν όλα αυτά χρειάζεται ένα γενναίο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ και ενίσχυση που θα της δίνει πραγματικά αυτή τη δυνατότητα. Για τη νέα σεζόν πρέπει να δούμε μια ομάδα που να πείσει πως έχει δυνατότητες να διεκδικεί και να έχει προοπτική να γίνει καλύτερη. Οτιδήποτε λιγότερο θα φέρει μεγαλύτερο προβληματισμό και γκρίνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x