Κώστας Μιαούλης

Η αξία της πρόκρισης για την ΑΕΚ είναι ακόμα απροσδιόριστη σε μέγεθος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πόσο μεγάλη ήταν η πρόκριση της Ένωσης απέναντι στη Σέλτικ, αλλά και για το πόσο βελούδινο κάνει το πέρασμα από τον Χιμένεθ στον Ουζουνίδη αυτή η πρόκριση.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ίσως ακόμα και μετά από τις τρομερές εποχές των τριών σερί πρωταθλημάτων, η βεβαιότητα μου για την έκβαση του χθεσινού ματς, με έκανε να είμαι απολύτως ήρεμος.

Είναι πλέον τέτοια η βεβαιότητα που σου δίνει αυτή η ομάδα, ακόμα και σε ένα παιχνίδι τέτοιας κρισιμότητας, που ακόμα κι εγώ απορούσα με τον εαυτό μου.

Είμαι, βλέπετε από τους προληπτικούς και πριν από τα παιχνίδια έχω κι εγώ τα γούρια μου. Όμως αυτή η ΑΕΚ, σε όσο δύσκολη θέση και αν μοιάζει πως βρίσκεται, σε κάνει πλέον να μην φοβάσαι. Ακόμα και η ρέντα της. Η ΑΕΚ προ του 2013, το γκολ στο 95’ θα το είχε δεχτεί και θ’ αποκλειόταν. Πλέον μιλάμε για μια ομάδα με μια άλλη νοοτροπία και τελείως διαφορετική μοίρα στα ματς.

Η ΑΕΚ απέκλεισε έναν πανίσχυρο αντίπαλο που είχε ρυθμό και χθες έδινε το 8ο του επίσημο παιχνίδι. Η Ένωση είχε ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως αυτά του Τσιγκρίνσκι, του Μάνταλου και χθες φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμος, του Μπογέ, την τιμωρία του Γαλανόπουλου και το σφίξιμο του Λόπες. Κι όμως με όλες αυτές τις αναποδιές πήρε μια τεράστια πρόκριση.

Μια πρόκριση που της εξασφαλίζει διψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια ευρώ, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με την Βίντι. Τα πέντε από την συμμετοχή στα πλέι-οφ του Champions League και άλλα οκτώ περίπου από την δεδομένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, που είναι εξασφαλισμένη. Τα έσοδα φέτος στο Europa θα είναι αρκετά αυξημένα. Κακά τα ψέματα όμως η πρωταθλήτρια Ελλάδος πάει για το μεγάλο μποναμά, εκείνον του UEFA Champions League.

H πρόκριση απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο έδωσε πολλούς πόντους στον προπονητή. Το να μην ρισκάρει και να εμπιστευτεί κάποια λαβωμένα ατού και να ρίξει όσα παιδιά ήταν έτοιμα και αυτό να συνοδευτεί με πρόκριση απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, με τόσα προβλήματα που κουβαλούσε, αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο παράσημο για τον ίδιο τον Εβρίτη τεχνικό, που μίλησε και στην καρδιά των παικτών.

Ο Ουζουνίδης ξέρει να φτιάχνει και την ψυχολογία των παικτών, αλλά και να βελτιώνει ατομικά ποδοσφαιριστές, κάτι που είναι προφανές με τον Κλωναρίδη και θα γίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές. Πίστευε κανείς ποτέ πως μπορεί ο Λαμπρόπουλος να παίξει ακόμα καλύτερα απ’ όσο πέρσι; Κι όμως στα δύο ματς ίσως να ήταν και ο κορυφαίος της ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος πέρα από την μεγαλειώδη πρόκριση που ανεβάζει πάρα πολύ το πρεστίζ της ομάδας και εκτοξεύει τις μετοχές της στον ευρωπαϊκό χώρο, πέτυχε απόλυτα επιτυχημένα μια ομαλότατη μετάβαση στο θέμα του προπονητή. Σε ένα καλοκαίρι που δεν εξελίχθηκε και πολύ εύκολα, η ΑΕΚ τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.

Η Ένωση ήταν αδύνατο να βγάλει μεγάλη ποσότητα φάσεων στα δύο ματς με την Σέλτικ γιατί απλά δεν είναι ακόμα έτοιμη και ακόμα και ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που έπαιξαν δεν ήταν πλήρως εντάξει σε θέμα δυνάμεων και προβλημάτων. Κι όμως τα κατάφεραν περίφημα και ακόμα και σε αυτόν τον μικρό χρόνο που είχε να δουλέψει ο Ουζουνίδης, η ΑΕΚ έβγαλε στην επιφάνεια καινούρια επιθετικά στοιχεία.

Το γκολ στην Σκωτία και το πρώτο χθεσινό, δείχνουν πως αυτές οι φάσεις που έμοιαζαν αρκετά είναι δουλεμένες. Φανταστείτε τι έχει να μας δείξει ο Μαρίνος για μετά, αν γίνουν και μια-δύο προσθήκες ακόμα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x