Κώστας Μιαούλης

Ο Καρέρα πρέπει να εξηγήσει λίγα για το ματς, αλλά πολλά για τους τραυματισμούς

Ο Κώστας Μιαούλης δεν στέκεται τόσο στο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ και το πώς ήρθε, αλλά στα όσα έχουν προηγηθεί αυτές τις μέρες με τους τραυματισμούς και με τις βαριές απώλειες.

Θα ισοδυναμούσε με θαύμα το να μπορέσει να κρατήσει η ΑΕΚ για ενενήντα λεπτά την εστία της ανέπαφη με την εικόνα που είχε το παιχνίδι. Γιατί πολύ απλά όταν πολιορκείσαι για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα δεχτείς το τέρμα και μπορεί πάνω στην τρικυμία να δεχτείς και ένα δεύτερο. Ο Τάνκοβιτς και ο Ανσαριφάρντ απέναντι σε αυτή την άμυνα που είχε ο ΠΑΟΚ, υπό κανονικές συνθήκες θα έκαναν πάρτι. Ο Χνιντ τα πήγε περίφημα για 89 λεπτά, αλλά έχασε την κεφαλιά στη φάση του γκολ. Τι ευθύνη όμως μπορείς να ρίξεις στον Τυνήσιο και τον Ρουμάνο με την πίεση που έχεις δεχτεί; Συγκινητικός ήταν και ο Κρίστιτσιτς μέχρι να παραδώσει πνεύμα από δυνάμεις.

Η ΑΕΚ είχε ν’ αντιμετωπίσει και αναγκαστικές αλλαγές. Κι αν πεις πως αυτή του Μιτάι, έγινε βάση πλάνου, για να μπορέσει ο Λόπες που έχει ευθύνη στο γκολ, τι να πεις όταν πρέπει να βγάλεις τον Παουλίνιο που πάσαρε μόνον σε αντιπάλους και πρέπει να τον κάνεις κι αυτόν αλλαγή ή για τον Αλμπάνη που τραυματίζεται και πάλι; Ο Καρέρα δεν είχε πολλές επιλογές σε αυτό το ματς και αυτό το δέχομαι, αν και υπήρχαν διαφορετικά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ακόμα και με αυτό το λειψό ρόστερ. Για τον Πορτογάλο μπακ, όπως και για τον Ολιβέιρα που προκλητικά δεν πετάει την μπάλα στον Λιβάια, ενώ φεύγει πίσω από τη σέντρα σε φάση που όλος ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από τη μεσαία γραμμή μετά το 1-1, δεν θα γράψω κάτι παραπάνω.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δοθεί μια εξήγηση για το πρόγραμμα των προπονήσεων και το πώς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποδεκατίζονται με τέτοιον ρυθμό. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα των προπονήσεων αυτή την εβδομάδα ανατράπηκε μετά τον τραυματισμό του Σιμόες, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη διπλή προπόνηση της Τετάρτης, να μετατραπεί σε μονή ύστερα απ΄ότι έγινε με τον Πορτογάλο και την Πέμπτη να δοθεί ρεπό για την αποφυγή νέου προβλήματος. Γιατί δεν υπάρχει διάγνωση που να είναι έγκυρη, ακόμα και όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το πότε θα επιστρέψει ο κάθε παίκτης; Γιατί έπρεπε ο Μπακάκης, αντί να μείνει και να το παλέψει με την ομάδα, ώστε να γίνει προσπάθεια να είναι έτοιμος με τον ΠΑΟΚ, να πιεστεί για να μην χάσει την θέση του στην Εθνική ομάδα, με αποτέλεσμα μην παίξει στο αποψινό ματς; Ολοι οι παίκτες πληρώνονται από τους συλλόγους τους και όχι από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εδώ η Ένωση, δεν διαφύλαξε τον παίκτη της, ως όφειλε.

Γενικά με την ένταση των προπονήσεων και τον ρυθμό με τον οποίο μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, έχουν γίνει εσφαλμένες εκτιμήσεις. Αυτό έχει να κάνει και με τις μετακινήσεις των ημερομηνιών του τελικού, κάτι που η ΑΕΚ πληρώνει ακριβά όπως φαίνεται στον προγραμματισμό της, ενώ και τα νέα αποκτήματα, φανερά έχουν πιεστεί να μπουν πολύ απότομα με αποτέλεσμα να σκάνε τραυματισμοί, όπως του Λιβάι Γκαρσία, λόγω της έντασης και της πυκνότητας των αγώνων. Ενόψει έναρξης ευρωπαϊκών υποχρεώσεων η κατάσταση μπορεί να γίνει δυσχερέστερη και γι’ αυτό οφείλεται από τον κόουτς μια εξήγηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x