Κώστας Μιαούλης

Η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης της ΑΕΚ αποτυπώθηκε στον τελικό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το χάλι του τελικού, για την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ που μάλλον σήμερα, άρχισαν να συνειδητοποιούν στην ΠΑΕ. Γιατί στο νέο γήπεδο, πρέπει να μπει μια κανονική ομάδα.

Η πιο θλιβερή εικόνα συνοψίζεται ως εξής: Οι «προσκεκλημένοι»από την πλευρά της ΑΕΚ, έχουν αρχίσει ν’ αδειάζουν τις θέσεις τους, πριν συμπληρωθεί καν το 90λεπτο. Ο διοικητικός της ηγέτης φεύγει με το τέλος του ματς αμίλητος. Η ομάδα απομονωμένη και παρατημένη, με τον προπονητή, που πριν από 12 μήνες είχε πάρει το πρωτάθλημα, πήγαινε να παραλάβει τα μετάλλια της, ως φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, εγκαταλελειμμένη απ’ όλους, με τους αντιπάλους οπαδούς να φωνάζουν στους παίκτες της Ένωσης «κλέφτες»!

Στα δικά μου μάτια και όχι μόνο,γιατί αυτή η εικόνα χτύπησε και σε πολύ άλλο κόσμο άσχημα, ήταν ίσως η μέγιστη ξεφτίλα της βραδιάς του Σαββάτου. Η ΑΕΚ αυτούς τους ποδοσφαιριστές, έστω και ηττημένους, αντί να τους στηρίξει, έστω με φυσική παρουσία και έστω οι «προσκεκλημένοι» της να μείνουν για ένα τυπικό χειροκρότημα, όπως γίνεται με κάθε φιναλίστ, την άφησαν να γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων οπαδών.

Βέβαια αυτή η εικόνα συνοψίζει και το πώς έχει αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα η ΠΑΕ και πάνω απ’ όλα ο ισχυρός της άνδρας, δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Ένα ρόστερ που δεινοπάθησε μετά τα δύο ή και τρία παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας, στο πρώτο μισό της σεζόν και δεν βοηθήθηκε ούτε τον Ιανουάριο. Το μόνο που συνέβη, ήταν να έρθει ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο Μανόλο Χιμένεθ, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Είπαμε σοβαρές ευθύνες, παρότι δεν το διαχειρίστηκε καλά το ματς, δεν μπορεί να του προσάψει κανείς. Απλά ο Μανόλο, όπως συνηθίζει το έχασε λίγο στη Συνέντευξη Τύπου, ενθυμούμενος το τι έγινε, στον προπέρσινο τελικό με το γκολ οφσάιντ. Πάμε λοιπόν και σε ένα άλλο σημείο της εγκατάλειψης.

Μήπως ήταν μόνον η χθεσινή αμφισβητούμενη φάση, φέτος που δεν δόθηκε στην ΑΕΚ κάτι υπέρ σε ματς με τον ΠΑΟΚ; Θα γράψω τη γνώμη μου και θα πω πως ίσως και εγώ δεν έδινα πέναλτι, όπως έγινε η φάση.Όμως μιλάμε για μια ακόμα αμφισβητούμενη φάση με τον ΠΑΟΚ, με VAR μάλιστα που δεν δίνεται κάτι υπέρ της. Όπως έγινε και στο πρωτάθλημα με το πιο ξεκάθαρο χέρι του Σάκχοφ στο 1-1. Για ένα ακόμα ματς, ο αντίπαλος κάνει επίδειξη δύναμης. Σε κάθε επίπεδο και φυσικά στο θέμα της διαιτησίας. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, από εκεί που πέρσι ήταν στο επίκεντρο, φέτος μοιάζει να την πολυπαίρνει και κανείς στα σοβαρά. Πού να μην είχε πάει και στον αρχιδιαιτητή πριν λίγες μέρες ο Μελισσανίδης, φανταστείτε δηλαδή τι θα βλέπαμε…

Να πάμε στο πώς έγινε η μοιρασιά των προσκλήσεων; Μέχρι κι εδώ που ήταν μετρημένα κουκιά, η παρουσία των «προσκεκλημένων» του ΠΑΟΚ, ήταν σαφώς πιο έντονη. Κι ασφαλώς έκαναν επίδειξη ισχύος ακόμα και απέναντι στις δυνάμεις της Αστυνομίας και γενικά είχαν τον πλήρη έλεγχο του χώρου των VIP και των δημοσιογραφικών, ό,τι αυτό συνεπάγεται (θεωρώ πως ο Άρης Ασβεστάς, τα έγραψε μια χαρά το πρωί). Ο ΠΑΟΚ σε κάθε επίπεδο, έχει πάρει το σκαλπ της Ένωσης. Για να είμαι ακριβής, ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάρει το σκαλπ του Μελισσανίδη. Κι αν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, είχε αποφύγει την είσοδο στην Τούμπα, ακόμα και με ισόπαλο αποτέλεσμα σε εκείνο το ματς, δεν ήταν βέβαιο πως η ΑΕΚ θα κατακτούσε τον τίτλο, μιας και από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Αγωνιστικά υπήρχε μια ομάδα που οι ποδοσφαιριστές της ήξεραν τι θα κάνουν και μια ομάδα που πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό. Απόδειξη πως αυτό το ρόστερ, δεν μπορούσε να έχει τύχη φέτος, αφού εγκαταλείφθηκε από την διοίκηση της ομάδας. Μια ομάδα χωρίς έναν παίκτη στην ενδεκάδα που να μπορεί να ξεπεράσει αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός. Με έναν φορ που ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές, αλλά στη συνέχεια ήταν ανήμπορη ν’ απειλήσει. Όταν ο Πόνσε βγαίνει από την περιοχή και ο Λιβάια δεν πάει εκείνη την ώρα να μπει μέσα όπως πρέπει, η ομάδα μένει χωρίς σημείο αναφοράς στην περιοχή. Για την ΑΕΚ το ματς τελείωσε τη στιγμή που ο Γερμανός αποφάσισε να πάει στο VAR. Μετά το 55’ η Ένωση, δεν… ενόχλησε τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το πράγμα που περιφερόταν φέτος στα γήπεδα της Super League, αλλά και του Champions League, δεν μπορεί ν’ αποτελεί ομάδα που φτιάχτηκε με προγραμματισμό. Μετά λύπης μου διαπιστώνω, πως μόλις σήμερα, ενώ πολλά πράγματα θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί πριν από τον τελικό, άρχισε η κινητικότητα γύρω απ’ όλα. Πρώτα απ’ όλα δηλαδή για το ξεσκαρτάρισμα και για το τι θα κρατήσει η ομάδα. Βέβαια για να είμαστε και ειλικρινείς, χρειάζεται τόσα πολλά, που ακόμα και για διψήφιο αριθμό παικτών να μιλήσουμε, δεν θα είναι καθόλου υπερβολή.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, υπάρχει ένας διοικητικός ηγέτης που σε εμένα μοιάζει να μην έχει σαν προτεραιότητα την ομάδα. Το γήπεδο είναι πάνω απ’ όλα, αλλά ταυτόχρονα ο οργανισμός ΑΕΚ, πρέπει να συνεχίσει να επιβιώνει με βάση τις απαιτήσεις που η ίδια δημιούργησε.Όμως φέτος παρατήθηκε στο έλεος της, αλλά και του κάθε αντιπάλου.

Η διοίκηση ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν θα γραφτεί ή θα ειπωθεί κάτι αρνητικό γι’ αυτήν και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να περιμένετε ποτέ κάποια ιδιαίτερη κριτική απέναντι της. Το πιο εύκολο είναι να σου μπει η ρετσινιά πως είσαι ξένος δάκτυλος ή σε κάποιες περιστάσεις έχουμε μπει και σε πιο πιεστικές διαδικασίες νουθεσίας των «άτακτων» που θ’ ασκήσουν κριτική. Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, ειδικά για το τελευταίο θέμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x