Κώστας Μιαούλης

Η πρώτη... πιστολιά σε μια κακή μέρα του ΠΑΟ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την υπόδειξη-εφεύρεση από τον Λάμπρου, αλλά και για το πρώτο μέρος που πέταξε ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να αφήσει τους δύο πρώτους βαθμούς.

Σε αυτό το ματς μπορεί να πει κανείς πως χύθηκε το «πρώτο αίμα» από μια υπόδειξη. Ναι μεν την περασμένη Κυριακή, υπήρξε πολύ έντονη γκρίνια για την διαιτησία στο Ηρακλής – Ολυμπιακός, από την άλλη μεριά όμως δεν έγινε το σούπερ κραυγαλέο λάθος που διαμόρφωσε ισορροπίες, με την έννοια κάποιας άμεσης απόφασης. Στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα έγινε θέμα με τις κάρτες. Σήμερα στο Αγρίνιο ο βοηθός Λάμπρου σταματά τον Παναθηναϊκό από το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους. Βέβαια αυτό δεν αποτέλεσε το μόνο λόγο που οι «πράσινοι» δε νίκησαν, αλλά έπαιξε ρόλο.

Για να περάσουμε στα καθαρά αγωνιστικά, ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που σου δινόταν η εντύπωση πως πολύ δύσκολα θα έβαζε το γκολ ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο που αυτό το παιχνίδι, ήταν το πρώτο από τις 10 του περασμένου Απρίλη που το «τριφύλλι» δεν σκόραρε, στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει από τότε για όλες τις διοργανώσεις. Αυτό συνέβη γιατί ο Μπεργκ ήταν πολύ μόνος και ο Ιμπάρμπο, για πρώτη φορά απ’ όσες αναμετρήσεις τον έχω παρακολουθήσει που δεν μπορούσε να μπει στο πνεύμα του ματς. Το εντυπωσιακό ήταν πως ακόμα και ο Βιγιαφάνιες όταν μπήκε στον αγώνα δεν μπόρεσε να προσφέρει.

Από την άλλη αξίζουν μπράβο και στον Γιάννη Ματζουράκη που κατάφερε να παγιδεύσει τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι που έκανε ψηλά η ομάδα του Παναιτωλικού σε αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα, ο Ουάρντα έκανε άλλο ένα εξαιρετικό ματς, ο Τσοκάνης επίσης ήταν σπουδαίος αμυντικά, ενώ ο Κυριακίδης βρέθηκε ξανά και αυτή την αγωνιστική, σε πολύ καλή μέρα, όπως και στο Περιστέρι.

Είναι νωρίς να κρίνουμε ακόμα αν αυτοί οι δύο χαμένοι πόντοι θα κοστίσουν πολύ ή λίγο. Το Αγρίνιο παραδοσιακά αποτελεί μια έδρα που κάθε χρόνο από τους μεγάλους, κάποιοι ή κάποιος θα σκοντάψει και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιος που θα ηττηθεί. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα πρώτο όχι αποτυχημένο, αλλά μη επιθυμητό αποτέλεσμα που καλείται να διαχειριστεί ο Στραματσόνι εντός συνόρων για φέτος.

Στα υπόλοιπα ματς, η ήττα από τη Βέροια για τον Πανιώνιο ήταν μεγάλο πισωγύρισμα. Οι «κυανέρυθροι» έμοιαζαν να μην έχουν βγει στο γήπεδο στο πρώτο μέρος και αν το κάνεις αυτό, όσο καλός και να είσαι θα το πληρώσεις. Νορμάλ σαν αποτέλεσμα η ισοπαλία στα Γιάννενα, με τον ΠΑΣ και τον Πλατανιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x