Κώστας Μιαούλης

Η τελευταία ζαριά στο γήπεδο που φέτος έγινε έδρα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ματς που θα κρατήσει ζωντανή ή θα σημάνει την απώλεια της 1ης θέσης των πλέι-οφ για την «Ένωση» στην πανίσχυρη φέτος έδρα της.

Αυτό που συνέβη φέτος με το ΟΑΚΑ είναι από τα παράξενα (θετικά). Θα πει κανείς πως γι’ αυτή την καινούρια στην Σούπερ Λίγκα ομάδα, το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν και τα προηγούμενα χρόνια η έδρα. Αν εξαιρέσει κανείς λοιπόν το ματς με τον Αστέρα που έγινε ειδικών συνθηκών με την αποβολή του Βάργκας και το ατυχέστατο λόγω της απώλειας σωρείας ευκαιριών παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, η «Ένωση» έκανε πρωταθληματική συγκομιδή στην έδρα της.

Πήρε τα δεκατρία από τα δεκαπέντε παιχνίδια στην έδρα της, κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια στο Κύπελλο που έπαιξε εντός έδρας. Αν υπολογίσει κανείς και τον τελικό, στον θεσμό που κατέκτησε, έκανε 5 στα 5 στο ΟΑΚΑ. Συνολικά η ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού είχε το απίστευτο 18/20, σε κανονική περίοδο και Κύπελλο και αν λογαριάσει κάποιος και το ματς με τον Πανιώνιο στα πλέι-οφ, σημείωσε το εξαιρετικό 19 στα 21 σε αυτό το γήπεδο! Ακόμα και την χρονιά που έχασε στα χαρτιά το πρωτάθλημα, το 2008, όταν η ΑΕΚ είχε για τελευταία φορά τόσο ισχυρή ομάδα, οι απώλειες της στο ίδιο γήπεδο στο πρωτάθλημα ήταν αυτές που της στέρησαν τον τίτλο. Τότε στο πρωτάθλημα έκανε 11-2-2, με τις ήττες από Ηρακλή και Πανιώνιο και την ισοπαλία με τον Άρη που ουσιαστικά της στέρησε τον τίτλο, αλλά κι ένα Χ με τον ΠΑΟ.

Με αυτό θέλω να καταδείξω πως ακόμα και αυτό το κρύο και ψυχρό γήπεδο, ανεξαρτήτως εποχής, αλλά σαν συναίσθημα, κατάφεραν σε όσα ματς είχαν το δικαίωμα να είναι παρόντες,οι φίλοι της ΑΕΚ κατάφεραν να δώσουν μία ώθηση σε όλα τα ματς. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις να δώσουν μία άκρως θετική ενέργεια στην ομάδα και να την βοηθήσουν να πάρει σημαντικές νίκες. Σε μια ομάδα που την Δευτέρα έδειξε να έχει ξεμείνει από ενέργεια η βοήθεια του κοινού θα είναι σημαντική την Πέμπτη.

Η ΑΕΚ με την επιστροφή του Μπαρμπόσα σίγουρα έχει μια αξιόπιστη λύση παραπάνω δημιουργικά και επιθετικά. Ο Σουκουλίνι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και δεν αποκλείω καθόλου να τον δούμε ίσως και μέσα σε κάποιο διάστημα του αγώνα. Σημαντική είναι και η επιστροφή του Γκάλο. Ο "ψυχίατρος" Βάργκας θα λείψει ξανά. Σ' ένα τέτοιο ματς θα έβαζε πάλι με κάποιον τρόπο την υπογραφή του. Η τεχνική ηγεσία φοβήθηκε να κάνει μεγάλο ροτέισον στον αγώνα της Λεωφόρου. Οι επιστροφές έρχονται την κατάλληλη στιγμή. Πέρα απ’ όλα η «Ένωση» οφείλει μία ρεβάνς για την βαριά ήττα της Δευτέρας αλλά και μία ρεβάνς από τον ίδιο της τον κακό εαυτό. Θυμίζω πως ποτέ μέχρι τώρα, η ΑΕΚ στη σεζόν που τελειώνει σε λίγες μέρες δεν ηττήθηκε σε συνεχόμενα παιχνίδια. Όμως ο δείκτης δυσκολίας και η κόπωση σίγουρα αποτελoύν δύο ακόμα εμπόδια.

Με ήττα τα πάντα τελειώνουν, όπως το ίδιο συμβαίνει και με πιθανή ισοπαλία. Αν κερδίσει η «Ένωση» θα δώσει νέα πνοή στα πλέι-οφ και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θεωρώ πως το κοινό, τουλάχιστον σε αυτή την ομάδα, αξίζει να δώσει το πλέον απλόχερο χειροκρότημα. Θεωρώ πως στην πραγματικότητα αυτή η ομάδα ξεπέρασε κατά πολύ τις δυνατότητες της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x